שתף קטע נבחר
 

פרטנר תפצה עובדות שהופלו בעקבות הריונן

בית הדין קבע כי חברת פרטנר הפלתה לרעה שתי עובדות בכירות לאחר שנכנסו להריון. בין היתר הוציאה החברה את העובדות לחופשה כפויה לאחר סיום תקופת חופשת הלידה, והעבירה אחת מהן לתפקיד אחר בניגוד לרצונה

בית הדין האזורי לעבודה בירושלים פסק השבוע, כי על חברת פרטנר לשלם לשתי עובדות בכירות לשעבר בחברה פיצויים בסך כולל של כ-300 אלף שקל, לאחר שהפלתה את אותן עובדות, לאחר שנכנסו להריון.

 

"אנו קובעים כי פרטנר פעלה שלא כדין כלפי התובעת, הן כאשר הפלתה אותה מחמת הריון בהרעת תנאי עבודתה והן מחמת היותה הורה בפיטוריה. על כן על פרטנר לשלם לתובעת פיצוי ללא הוכחת נזק על הפרות אלו בסך של 80 אלף שקל", כתב בית הדין בפסק דינו בתביעה שהגישה אחת העובדות לשעבר של פרטנר.

 

שתי המנהלות לשעבר בחברה טענו, באמצעות עורכת דין אודליה לוי אטינגר ממשרד עוה"ד לוי אטינגר בוטון ושות', כי הופלו על ידי פרטנר בעקבות כניסתן להריון ולידת ילדיהם.

 

בית הדין מתח ביקורת חריפה על פרטנר וקבע בפסק דין בהקשר של אחת המנהלות כי "אנו סבורים כי קיימות ראיות ממשיות המצביעות על כך שבהחלטות שקיבלה פרטנר נלקחה בחשבון שלא כדין עובדת היותה של התובעת בהריון.

 

התובעת הוכיחה כי הייתה עובדת טובה וראויה וכי לא הייתה כל סיבה ממשית להוצאתה חופשה כפויה ולהעבירה מתפקידה. לעומתה, פרטנר לא הצליחה לבסס את טענתה כי ההחלטות שקיבלה בעניינה של התובעת נעשו מתוך שיקולים ענייניים ומקצועיים. זאת ועוד שוכנענו, כי ההחלטה להוציא את התובעת לחופשה במהלך הריונה וכן העברתה לתפקידה בראש העין נעשתה בניגוד לרצונה של התובעת. מהראיות שהובאו בפנינו עולה, כי הדבר נכפה על התובעת ולא היתה לה אפשרות ממשית באותה באותה העת להתנגד לכך".

 

לפיכך מגיע בית הדין האזורי לעבודה למסקנה בפסק הדין כי "אנו מקבלים את טענת התובעת לפיה פרטנר פעלה שלא כדין והרעה את תנאי עבודתה בעת ועקב היותה בהריון בניגוד להוראות חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה".

 

"פרטנר פעלה בניגוד לחובה המוטלת עליה"

עוד נקבע בפסק הדין על ידי ביה"ד האזורי לעבודה כי "מהראיות והעדויות שהובאו בפנינו עלה, כי פרטנר פעלה בניגוד לחובה המוטלת עליה על פי דין כאשר לא החזירה את התובעת לעבודתה לאחר תום חופשת הלידה. הנתבעת למעשה מנעה את המשך העסקתה של התובעת, וכפתה עליה לצאת לחופשה ללא תשלום תחת החזרתה לעבודתה.

 

פרטנר לא עשתה כל מאמץ לשלב את התובעת חזרה בעבודתה לאחר תום חופשת הלידה. פרטנר כלל לא הודיעה לתובעת כי תפקידה הקודם אוייש על ידי עובדת אחרת. אם התובעת לא הייתה יוזמת ולא הייתה פונה לפרטנר כדי לברר על הצבתה מחדש עם תום חופשת הלידה, אין לדעת מתי פרטנר הייתה מודיעה לה על כך".

 

בית המשפט קבע כי על החברה לשלם סכום פיצויים כולל של 150 אלף שקל לתובעת הראשונה, ועוד כ-120 אלף שקל לתובעת השנייה, שפסק הדין בתביעתה היה דומה לזה של התובעת הראשונה. בנוסף, תשלם החברה עוד כמה אלפי שקלים על ריבית והצמדה.

 

יש לציין כי פרטנר טענה מנגד כי אין קשר בין היותה של התובעת בהריון ולאחר מכן אם לילד, לבין השינויים שחלו בתנאי העסקתה וסיום יחסי העבודה בין הצדדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"חופשה כפויה לאחר חופשת הלידה"
צילום: index open
מומלצים