שתף קטע נבחר

ליד הקפה: קוגלהוף אגוזים וקינמון

אגוזי פקאן וקינמון הם שילוב מנצח. הנה מתכון לעוגת קוגהלוף עתירת פקאנים וקינמון, שתתאים לקפה של אחרי הצהריים

קוגלהוף קינמון ואגוזים

מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה

 

שימו לב, העוגה תופחת מאוד בזמן האפייה ולכן יש למלא במסה רק עד 2/3 מגובה התבנית

 

המרכיבים:

135 גרם חמאה

1 כוס סוכר לבן

3 ביצים מספר 3

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 מכל שמנת חמוצה

3 כפות גדושות סוכר דמררה

1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים

1 כף גדושה קינמון


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר (עם מטרפה) מערבלים את החמאה והסוכר הלבן. מגבירים מהירות ומקציפים עד קבלת מסה תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים במנות ובאיטיות ביצים טרופות, ומקציפים היטב כל מנה במהירות גבוהה, עד קבלת מסה אחידה ותפוחה.
  3. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
  4. מחליפים את המטרפה לוו גיטרה, ומוסיפים את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה לסירוגין במהירות איטית. כשמתחילים ומסיימים בתערובת הקמח.
  5. מערבבים בקערה את הדמררה, האגוזים והקינמון.
  6. יוצקים לתבניות שליש מכמות המסה, מפזרים חצי מהתערובת האגוזים על המסה, יוצקים שליש נוסף של המסה ומפזרים את יתרת תערובת האגוזים מעל המסה, יוצקים את שאר המסה עד ל-2/3 גובה התבנית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-45 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים