שתף קטע נבחר

10 אתרים למגדלי חיות

איך תלמדו את החתול לעשות צרכים באסלה, איך מוצאים שידוך לנחש, משכפלים גנטית כלב או חופפים את החמוס, ועוד אתר אחד אחר. 10 אתרים למי שאוהב חיות באמת

1. לעשות באסלה

התחזוקה השוטפת של ארגז החול של החתול או חתולה היא המטרד הגדול ביותר הכרוך באחזקת חתול: צריך להחליף חול כל הזמן כדי להימנע מריחות רעים, וישנם חתולים שנוהגים להתפלש בחול הריחני שלהם כמו שניצל בפירורי לחם. איך משכנעים את המיצי הפרטי שלכם לעשות את צרכיה באסלה, כמו שאר בני המשפחה?

 

התשובה אינה מצוייה ב"סיר הסירים" של אלונה פרנקל, אבל mhuizing העלה ל-YouTube קטע וידאו בו הוא מסביר במפורט כיצד לגמול את החתול מארגז החול. הווידאו נראה קליל, אבל כדאי לזכור שזה תהליך מורכב וממושך שדורש סבלנות.

 

2. פריזורה לנחש

אם תהיתם פעם כיצד לטפח את השערות שיש לטרנטולה שלכם על הרגליים, זה האתר בשבילכם: הפורטל הישראלי snakes.co.il עוסק בנחשים, אבל גם עקרבים, עכבישים, לטאות ודגי נוי (לרבות חיות עם שמות מאיימים, כמו כריש שחור ודג תנין). מי שרוצה להפחיד את ההורים, את האח הקטן או את המעקלים של הוצאה לפועל - מוזמן לעיין בטיפים לגידול הזוחלים האלו. בנוסף לתמונות, האינדקסים ולטיפים למגדלים, יש גם פורום פעיל בו אפשר למצוא שידוך לחיה שלכם.

 

3. אמץ לוחם שעיר

רוב אוהבי החיות יסכימו שזה פשע מוסרי לקנות חיית מחמד גזעית שגודלה במטרה להימכר באלפי שקלים, בשעה שחתולים וכלבים משוטטים ללא קורת גג ומחכים לבית חם. העמותה SOS חיות מסייעת במציאת בתים לבעלי חיים נטושים, מבצעת עיקורים לכלבים וחתולים שחיים ברחובות, מטפלת בחיות פצועות או חולות והכל בתקציב מצומצם.

 

באתר של העמותה יש מידע חשוב למאמצים הפוטנציאליים, פרסומים על ימי אימוץ מרוכזים, טיפים לבחירת החיה הנכונה, איתור בעלי חיים אבודים ועוד.

 


 

4. איזה חמוווווד

Cute Overload הוא בלוג אמריקני מעוטר, שזוכה לעשרות אלפי כניסות מדי יום ומציג תמונות של חיות מחמד חמודות, לצד כיתובים המתארים מה הן אומרות. סוג של חוליה מוקדמת באבולוציה של תופעת ה-lolcats. מאחוריו עומדת המעצבת המקסימה מג פרוסט, שניכר עליה שהיא באמת, אבל באמת, אוהבת חיות מכל הסוגים וכל המינים, ולא רק חתלתולים וכלבלבים. לראייה, ב-Cute Overload מתארחים מדי פעם גם דגים, ציפורים ואפילו - תולעים בפוזות חמודות.

 

הבלוג ייסד כמה מונחי סלנג-רשת מוצלחים שנכנסו לפנתיאון של האינטרנט. להתכרבל בחמידות שוטפת זה snorgle, למשל, ו-kitteh זה מעין שילוב בין kitty ל-kitten.

 

5. חיות להורים ולילדים

PeoplePets, אתר-בת של מגזין פיפל, הוא פורטל מקסים באנגלית שאפשר לגלוש בו גם עם הילדים. העיצוב קליל, מסוגנן, כייפי ונוח, אבל כדאי להירשם כדי ליהנות מכל התכונות. באתר יש כתבות ותמונות של סלבריטאים והחיות שלהם, העיירה האנגלית שהתאהבה בברווזה שמשוכנעת שהיא כלבה, נעליים מיוחדות ללעיסה עבור הכלב וכל מיני דברים חמודים בסגנון. יש גם משחקים - לבחור את החיה החמודה מבין כל צמד תמונות, לבחור כיתובים מצחיקים לתצלומים של חתולים עם הבעות פנים מעניינות וכו'.

 


 

6. הכל על החמוס

חמוסים הם יצורים חמודים ממשפחת הסמוריים, קרובים רחוקים של הסמורים והבואשים, שכיף ללטף ואפשר לקחת לטיול כמו כלב. לפני כמה שנים הם הגיעו לבתים בישראל כטרנד, אבל בקהילת החמוסים הישראלית נאמנים לחיית המחמד החביבה עליהם. באתר יש גלריית תמונות של גולשים, טיפים מעולים לתזונה מומלצת לחמוס, באיזה כלוב יש לשכן את החמוסון, איך חופפים חמוס ומה לעזאזל עושים עם הריח הנורא הזה שמלווה אותם? יש גם פורום תמיכה בגידול החמוס, למי שמעוניין. אפשר למצוא מידע שמיש גם באתר דומה באנגלית.

 

7. לשבט את ניקי

ליל' ניקי הייתה החתולה הראשונה שעברה שיבוט - יצירת עותק נוסף שלה, עם מידע גנטי זהה - לא כדי לשרת את המדע כמו הכבשה דולי, אלא מסיבות מסחריות. הבעלים שלה, אישה מטקסס, שילמה 50,000 דולר כדי לא להיפרד מחתולת המיין קון האהובה שלה. מסתבר שישנם אנשים שמוכנים לפתוח את הארנק כדי לשכפל את בעלי החיים שלהם, וחברה בשם BioArts אף משווקת שירות כזה, באתר מסקרן בשם Best Friends Again.

 

האם מתקבלת בסופו של דבר חיה הזהה למקור? לא בהכרח. אופי של בעלי חיים, מסבירים ב-BioArts, תלוי לא רק ב-DNA אלא גם בהשפעות הסביבתיות. הדמיון בין החתלתול המקורי לשכפול שלו יהיה כדמיון בין תאומים זהים.

 


 

8. גן חיות וירטואלי

יש אנשים שמגדלים חיית מחמד וירטואלית, סוג של טמגוצ'י באינטרנט. לבריאן, מתכנת אמריקני וגיימר חובב, יש לא פחות מ-94 חיות מחמד כאלו. הוא לא חי בספארי מקוון, כמצופה, אלא בעולם הווירטואלי וורלד אוף וורקרפט, משחק פנטזיה שהקהילה שלו מונה כ-11 מיליון שחקנים. כל שחקן יכול לגדל מעין חיית מחמד שלה ערך קישוטי בעיקר, וחלקן ניתנות כפרסים על הישגים מרשימים במיוחד.

 

האתר של בריאן, WarcraftPets, הוא מעין אינדקס מפורט לכל סוגי חיות המחמד, עם מידע מפורט כיצד להשיג אותן. הוא מאפשר לגיימרים לנהל רשימות מצאי ומעקב אחרי החיות שבבעלותם. מפתחת המשחק, חברת בליזארד, אפילו עשתה לו כבוד: בחנות החיות בוורלד אוף וורקראפט ניצבת מוכרת גמדה בשם בריאני, על שמו.

 

9. גורים טריים מהספארי

את החיות האלו לא תוכלו לגדל בבית, לא משנה כמה תרצו, תתחננו ותרקעו ברגליים. בבלוג המעולה Zooborns מדווחים על המלטות של גורים חמודים במיוחד מגני חיות ברחבי העולם, והתוצאות ממיסות: דובונים, קנגורואים, ג'ירפונים, קואלות, ברווזים וגמלים קטנים ומקסימים.

 

קחו למשל את סילבסטר, גורון הטיגריס המתוק שנולד בגן החיות בירושלים ומביא למדינה כבוד יותר מאיזה שער או שניים בספורטס אילוסטרייטד. סילבסטר צולם בגיל 6 שבועות, אחרי שאימו  נטשה אותו והוא עבר לטיפול על-ידי הווטרינרית נילי אבני מגן. יש לצפות בתמונות ולקבוע אותן מיידית כטפט לשולחן העבודה.

 


 

10. ואתר אחד אחר

הפרסומת שחברת פדיגרי הציגה בסופרבול האחרון (משבצת שידור יקרה במיוחד, שבדרך כלל גוררת פרסומות מושקעות ומרשימות) הציגה אנשים שמגדלים חיות מחמד לא שגרתיות. המטרה היא לפרסם את תוכנית האימוץ שהחברה מקדמת.

 

אפשר למות מצחוק אם צופים, בנוסף, בקטעים מאחורי הקלעים בכאילו (קטע 1, קטע 2, קטע 3) על בעליהם של מקס התאו, ברונו היען וראסטי הקרנף, שהופקו במקביל והועלו לאינטרנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיצי נגמל מארגז החול
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים