מערבבים את כל חומרי הקציצות ומעמידים לחצי שעה במקרר.
מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים ומטגנים מכל הכיוונים רק עד שהן משחימות. הן ישלימו את הבישול בתוך הרוטב.
מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ הלימון והתבלינים ומרתיחים שוב. טועמים ומשפרים תיבול.
מוסיפים את הסלקים הפרוסים ואת הקציצות שטיגנו קודם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.
בגמר הבישול, מעבירים את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב (רצוי לעשות זאת לאחר שהן מתקררות מעט) - ומכניסים ללילה למקרר. הקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת (ואז הן גם יותר מוצקות).
אני אוהבת אותן כשהן קרות, ואמא שלי מגישה אותן כמנה ראשונה בחגים.