מחממים שמן בסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הפלפל הירוק וממשיכים לטגן עד שהפלפל מתחיל להתרכך. מוסיפים את העגבניות החתוכות, מטבלים במלח ופלפל, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
בעזרת כף, יוצרים גומה במרכז הסיר, מוסיפים את האורז השטוף והמסונן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאורז מוכן. בוחשים מדי פעם, בעדינות, את מרכז האורז על מנת שלא יידבק.
כשהאורז מוכן מפזרים את הפטרוזיליה מעל ומכבים את הלהבה. מערבבים ומגישים.