שמים סוכר בקערה מוסיפים כל ביצה בנפרד ןמערבבים היטב בכף עץ לתערובת אחידה.
טוחנים את הבננות עם הרום למרקם חלק, במעבד מזון, או בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים לתערובת הביצים תוך ערבוב. מוסיפם קורט מלח ומערבבים.
מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לתערובת כמעט אחידה.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת אחידה לגמרי.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומסוכרת (תבנית "קייק" גדולה או 24).
מערבבים בקערית את אבקת הקפה הנמס, הסוכר החום וליקר הקפה. מוסיפים כפית מים רותחים ומערבבים היטב. יוצקים את הסירופ שמתקבל בעזרת כפית על העוגה. (הסירופ "ישקע" לתוך העוגה).
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (170°- 180°), כ-40-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז בעוגה יוצא כשהוא לח (לא רטוב!).