גרסה איטלקית לתבשיל צפון אפריקאי. ניתן להחליף את המנגולד (סלק עלים) בתרד.
ציון גולשים:
(19 מדרגים)
חומרים
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מושרים משך לילה
1 ק"ג עלי מנגולד
6-7 כפות שמן זית
1 בצל אדום קצוץ
2 גזרים קטנים, קצוצים
1 כוס יין לבן יבש
1-2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מרק עוף או מים
1 כפית שביבי פלפלונים חריפים אדומים, מיובשים
2 כפות מיץ לימון
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מבשלים את גרגרי החומוס בהרבה מים עד שהם מתרככים (כשעה וחצי עד שעתיים).
קורעים את עלי המנגולד (ללא הגבעול הלבן) וחולטים 3 דקות במים מומלחים רותחים. מסננים ומקררים בקערת מי קרח. סוחטים וחותכים לרצועות קצרות עבות.
מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הבצל, השום והגזר 4-3 דקות. מוסיפים את היין, רסק עגבניות מעורבב במרק, מתבלים בשביבי פלפל חריף, מלח ופלפל, ומבשלים עד שרוב הנוזלים התאדו.
מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ועלי המנגולד ומבשלים 10-8 דקות. מוסיפים מיץ לימון וזורים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצים.