ynet - קובבס - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  קובבס / אורן רוזנשטיין

קובבס הן הגרסה הספניולית והכשרה לפסח של הקובה, והן הכוכבות הגדולות של כל ליל סדר. המעטפת עשויה מבצק של מצות ותפוחי-אדמה והמילוי (הנקרא ‘גומו‘) מפירורי בשר מטוגנים ומבושלים, יחד עם בצל מטוגן וצנוברים.

ציון גולשים:  (24 מדרגים)
חומרים
7 מצות
1 תפוח אדמה בינוני מבושל וקלוף
1 ביצה טרופה (לשמור חצי מהקליפה, שתשמש מידה לשמן)
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
1/2 קליפת ביצה ממולאת בשמן
1 קצת פחות מכוס אחת קמח מצה
לגומו:
4 בצלים גדולים
1/2 ק"ג בשר טחון
שמן לטיגון
2/3 כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק עוף
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1.  מפוררים את המצות לחתיכות בגודל של פרק אצבע ומשרים במים. מעבירים למסננת וסוחטים, וכשנפטרים מכל המים מעבירים לקערה ולשים. 
  2. מועכים את תפוח-האדמה במזלג ומוסיפים למצות הרטובות. מוסיפים את השמן, הביצה הטרופה, מלח ופלפל ולשים היטב. מוסיפים בהדרגה קמח מצה וממשיכים ללוש, עד שמתקבל בצק במרקם של
  3. פלסטלינה. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועדיף ללילה שלם). 
  4. מכינים את הגומו: קוצצים את הבצלים לקוביות זעירות ומזהיבים אותן במחבת גדולה עם קצת שמן. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג. ממליחים, מפלפלים, ומטגנים כעשר דקות. בוחשים מפעם לפעם.
  5.  מוסיפים את המים ואבקת המרק ובוחשים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהבשר רך. 
  6. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל, עד שהמים שבמחבת מתאדים ונשארים פירורי בשר שחומים.
  7. סבלנות, זה לוקח זמן. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים רק את הביצה והצנוברים ומערבבים היטב. 
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשלושים כדורים. טובלים אצבע בשמן ו'פותחים' כל כדור לחרוט חלול, שאפשר יהיה למלא ולסגור. 
  9. ממלאים כל חרוט בכשתי כפיות מהגומו וסוגרים. לקובבה סגורה יש צורה של מעוין עם שפיצים חמודים בקצוות. חשוב מאוד לא למלא את הקובבה יותר מדיי, כי אז היא עלולה להיפתח בזמן הטיגון. 
  10. מטגנים בשמן די עמוק עם מעט מלח גס. במהלך הטיגון הופכים את הקובבס מדי פעם ומשגיחים שישחימו מכל הצדדים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©