אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
מרקים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
מרק שורש סלרי מוקרם
/ דליה פן-לרנר
ציון גולשים:
(12 מדרגים)
חומרים
2 כפות שמן זית או חמאה
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
500 גרם שורשי סלרי ללא הגבעולים והעלים, קלופים וחתוכים לקוביות
500 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף מיץ לימון
4 כוסות מרק ירקות צח או מרק עוף צח
2-3 כוסות שמנת מתוקה או חלב
1 כפית טימין
מלח ופלפל
עלי סלרי קצוצים לקישוט
אופן ההכנה
מאדים בשמן או בחמאה את הבצל, עד שהוא מתרכך והופך לשקוף אך לא משחים. מוסיפים את השום, ואחרי דקה את קוביות שורש הסלרי ותפוחי האדמה.
מוסיפים מיץ לימון ומרק, מתבלים בעלי טימין, מלח ופלפל, ומבשלים 30 דקות או עד שהירקות התרככו.
מרסקים במעבד מזון או בבלנדר כמחצית מהכמות שבסיר, עד שהרסק חלק. מעבירים דרך מסננת לסיר נקי. חוזרים על הפעולה עם המרק שנותר.
מוסיפים לסיר המרק המרוסק את השמנת ומבשלים דקה או שתיים. מתבלים שוב. מגישים חם או קר.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©