1. בעזרת סכין, יוצרים חריצים קטנים בעגבניות. מכניסים את העגבניות הסוכר והמים לסיר ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהריבה מגיעה למידת הסמיכות הרצויה (איך בודקים?- מכניסים מבעוד מועד כמה צלוחיות למקפיא. כשרוצים לבדוק, מוציאים צלחת מהמקפיא ויוצקים עליה קצת ריבה. כשהריבה מתקררת, רואים הסמיכות האמיתית שלה.) לקראת סוף הבישול זורקים פנימה את הלימון הפרוס.
הצעה: אפשר להוסיף לריב קצת פלפל שחור גרוס בסוף הבישול- זה מאוד טעים.