אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
ממליגה
רותי קינן
פורסם: 18.12.02, 14:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 65 תגובות ב-64 דיונים
1. ממליגה
חיה ,   באר-שבע   (18.12.02)
אנחנו בבית עושים ממליגה רומנית בדיוק כמו המרשם של הממליגה האיטלקית ולא הרומנית שפוסמה כאן וכשזה מוכן שמים בכלי יפה שהתקרר מעט ואז הופכים על צלחת שטוחה. לוקחים שני קעריות באחת שמים חמאה מומסת ובשניה שמים גבינה מלוחה מפוררת רצוי בולגרית ואז לוקחים ביד חתיכה מהממליגה טובלים בחמאה ואחר כך בכלי עם הגבינה המלוחה וזה טעים טעים.
2. אפשר גם...
אוהבת מאוד ממליגה   (18.12.02)
חוץ מגבינה בולגרית, יש עוד 2 אפשרויות מאוד טעימות: 1. לערבב את הממליגה עם קצת קוטג' וקצת גבינה מלוחה כלשהי - זה יוצא מאוד טעים. 2. לשים בצלוחית מעט שמנת חמוצה (אפשר גם 9%) וכמות דומה של גבינה לבנה רכה (לא משנה איזה סוג) , לערבב ולשים על הממליגה. חוץ מזה, לארוחה מלאה זה מאוד טעים לאכול את הממליגה בכל אחת מהוריאציות הללו, עם יוגורט או שלי בצד. נ.ב. אתמול פשוט אכלתי ממליגה אחרי המון זמן, אז הכתבה עשתה לי שוב חשק...
3. Maize
michael   (18.12.02)
Very interesting article but one small correction- you wrote that the memeliga and the polenta are the same and you called them "Corn flour" which might be correct in Hebrew but not in English where it is called "Maize". Corn flour (KEMACH TIRAS) is baby food.
4. ממליגה רומנית "אוריגינל"
דוד ,   ראשל"צ   (18.12.02)
כרומני ששומר על המטבח הרומני באהבה וגאווה, כמה השלמות למתכון הממליגה:אין צורך להוסיף חלב או מרק. אפשר בהחלט רק מים,מלח וקמח תירס. לבחוש עם מתרפה טובה כדי שלא יבצרו גושים לא מבושלים. לאכול עם דג קרפיון מטוגן טוב ,בתוספת שום כתוש (מוז'דיי), עם קצת חומץ ממותק ושמיר קצוץ. ש י ג ע ו ן.
5. איך עושים ז'ומר ???
chicken ass   (18.12.02)
6. אין בשוק Malai
ליאור ,   תל-אביב   (18.12.02)
כל המומחים לממליגה תמימי דעים שקמח התירס הטוב בעולם לממליגה הוא המלאי(MALAI) הרומני!!!(ארוז כמו סוכר בחבילה של 1 ק"ג עם ציור של קלח תירס צהוב) עד לא מזמן ניתן היה להשיג אותו בחורף בקו-אופ,אולם תקופה ארוכה לא ניתן למצא אותו באף מקום (גם לא בטיב טעם ובשוק) משהו אולי יודע על מה אני מדבר,והיכן ניתן להשיג אותו? בתודה מראש. ליאור
7. תגובה לליאור -מס' 6 -MALAI_
עמליה ,   חולון   (18.12.02)
סבתא שלי קנתה לפני שבוע בטיב טעם ראשון לציון- מאחורי "חונים קונים" אני מקווה שעזרתי לך.
8. תודה לך עמליה, עזרת לי מאד!
ליאור   (18.12.02)
9. באמת יש מישהו שזה טעים לו??
ניר (באמת)   (18.12.02)
מה אני אגיד לכם, זה נראה כל כך קל שהיתי חייב לנסות. הלכתי על גרסת הפולנטה. יצאה לי לבנת חבלה שטוחה וצהובה עם נטייה קלה לרטט , טעם של כלום עם מלח , ומרקם בפה כאילו הכנסתי יחד לפה כפית מים וכפית סולת במקביל. עד היום שנאתי רק מאכל אחד ויחיד - רגל קרושה שמו.יותר לא תחיה ה "רגל" בדד , מהיום הצטרף לחברתה אח ורע המאיים להעפיל עליה בתואר המפוקפק תוך צהלות רטט בצלחת ימינה ושמאלה , ימינה ושמאלה. אגב - לזכותם של השתיים אני חייב להודות שיש לא מעט קווי דמיון רוטטים ביניהן. מה אני אגיד לכם, על טעם ועל ריח אני לא מתווכח אבל , ופה בא הקש הגדול שירד ככל הנראה מגב הגמל וקפץ על גבי , אתם יודעים מה זה עשה לי בתחתית הסיר???????? גם חבילת מלט טרי בליווי חול וחצץ גרוס עדין לא היו מצליחים לייצר שכבה מבוטנת כמו זו שיצרה לי הפולנטה בלמטה של הסיר שלי. אז בתיאבון לכולם , למי שזה הקיק שלו ברומניה , באיטליה ובחיים בכלל. ואני? אני הולך עכשיו להשיג דיסק שיוף חשמלי , יש לי דיבור צפוף עם איזה סיר קטן שהולך להתאבד לי.
10. Mamaliga
Dany ,   Toronto   (18.12.02)
Any "Respectable" Romanian will not dream about adding water or soup to/instead of water. These writer's offerings are very interseting but I don't know where he is coming from! What an insult to the Romanians! No. 3, Michael, In English, in Canada( NA) ground corn is called: Corn Meal!
11. Maize vs. Corn
Plant Biologist   (18.12.02)
In response to # 3 maize and corn are mutually the same plant. It is true that the etimology of the names is quite different, but the plant and final product are the same. Corn meal would be of suitable use for the recipe vs. actual corn flour which differs from the the meal in its post-grinding consistencyaize and Corn are .
12. אתה גדול! הרסת אותי מצחוק!!!-שווה לקרוא
לתגובה #9 ניר-   (18.12.02)
13. איכס וכן אומרים איכס על אוכל
עומר-בת   (18.12.02)
זה נראה כמו עוגה צהובה,כמו עיסה רטובה שלא בישלו
14. לניר
מציל הסירים   (18.12.02)
כדי להציל סיר חרוך - תרתיח בו מים עם אבקת כביסה, אבל תשגיח טוב כי זה גולש משהו פחד... אחר כך השרוף יורד בקלות.
15. An important step - forgotten
rony ,   montreal   (18.12.02)
You have forgotten to mention an important step in the preparation of the memeliga: One should wait for the water to boil, and only than should he add the corn. No wonder that some people (#9) said that even though they followed all the steps, their memeliga tasted like shit.
16. אין שבוע שילדי הקטנים לא מבקשים שאכין ממליגה, פשוט כיף!
רובי   (18.12.02)
17. למספר 9 - אתה פשוט גדול !!!!
צחי   (18.12.02)
תיזהר עם הדיסק.......
18. לניר (באמת)
ממליגרו ,   יאשי-פתח תקוה   (18.12.02)
מה להגיד לך, נפלת בידים של טבח גרוע. אפילו ממליגה לא הצליח לעשות. אך בהחלט אני מסכים איתך לגבי רגל קרושה.
19. אחלה עבודת ידיים
noldova ovadi ,   ירושלים   (19.12.02)
נחמד לראות
20. למס' 9
רומניה בנפש ,   אשדוד   (19.12.02)
אם אתה לא יודע להכין ממליגה ורגל קרושה זה לא אומר שזה לא טעים. אולי אתה לא מספיק מוכשר ועדיף לוותר על בישולים. ממליגה עם חמאה ממוסת, גבינה מלוחה חצי עם גבינה לבנה, דגים מטוגנים, ביצה מקושקשת עם בצל מטוגן וסלט עגבניות - זה סוף הדרך. רגל קרושה : חתיכות עוף עם שום ומרק שקוף גם נרא טעים.
21. ממליגה
א.ק.   (19.12.02)
את הממליגה באמת אוכלים עם המוצרים הבאים בצדה: דג קרפיון מטוגן מוג'די גבינה בולגרית גבינה +שמנת ביצה מקושקשת חמאה מומסת ודרך אגב, אחד המאכלים היותר טובים .... בתאבון
22. מישהו ידע להכין פפנאש רומני???
צויצי   (19.12.02)
23. ממה ליגה
(19.12.02)
אכלתי ברומניה ממליגה וזה היה מאד טעים . אפשר לוותר על החלב רק מים מלח ושמן בסיר , והממליגה לא צריכה להתבשל עד שהיא נעשית יבשה וקשה ברגע שכשמערבבים היא נפרדת מדפנות הסיר יפה ניתן להוריד מהאש. להגשה: מנה של ממה ליגה מצלחת ( גבעה) לעשות גומחה לגרד פנימה גבינה פרמזן, ומעל חביתה מביצה אחת להכניס לאובן טוסט למס' דקות וזה באת טעים לארוחת בוקר בשבתות קרים וגשומים.
24. תגובה למס' 9
רומני גאה   (19.12.02)
דומה למה שקורה לי כשאני מנסה להכין מלווח וג'חנון. זה תן לרומנים לבשל ותתרכז בלהנות מהאכילה... Don't try it yourself...
25. לדוד מתגובה #4
אוהבת ממליגה ,   ר"ג   (19.12.02)
הריר משתולל לי בפה!!! בכלל מוז'דיי זה דבר שאימצתי לעוד כמה מאכלים - עושה נפלאות לחזה עוף בגריל, לסטייק מהבשר הנכון, לדגים מטוגנים או בגריל ובכלל....
26. מועד ב' לנכשלים
ממה ,   ליגה   (19.12.02)
מי שיצאה לו לבנה (ניר, תתכונן למועד ב' + סיר חדש) שיאשים את הכתבה - יש להקפיד על: 1. הכנסת הגרגירים לאחר שהמים רותחים ממש (רק מים !!!!!!! חלב איכסה ...). 2. הרתחת העיסה עד שהגרגירים הספיקו לתפוח ולהתרכך מעט. זה מעדן את המרקם על הלשון ! 3. הכי חשוב - להעביר לצלחת כשהכל עוד ממש נוזלי. העסק מתקרש ונהיה נעים (כן, כן...) רק לאחר דקה בצלחת לאחר שחלק מהמים התאדו - בדוק ! 4. עוד יותר חשוב - לפני ששופכים לצלחת להכין בה מצע של פירורי גבינה מלוחה מאוד. הצירוף הזה הוא ממ...ממ... מה-זה-טעים...
27. לממליגה צריך להתרגל
ה-שול-ה   (19.12.02)
במיוחד אם פוגשים אותה בפעם הראשונה אותה בתור מבוגרים עם ציפיות מוגדרות מאוכל. כל מי שחושב שזה מגעיל - נא לנסות קודם פולנטה ורצוי שמשהו אחר בישל ואפילו אכל לפניכם ואמר שטעים. אח"כ לכו לעשות אקספירימנטים לבד בבית.
28. מחפשת מרשם ל- MALAI
(19.12.02)
29. ממליגה
זאב ,   רחובות   (19.12.02)
אני מבקשת מאוד מירשם לעוגת מלאי רומנית.תודה
30. ממליגה ושמנת- המתכון האמיתי
מייבי   (19.12.02)
כמי שגדלה בילדותי על מעדן זה.... הנה המתכון האמיתי: להכין את הממליגה לפי המתכון הנתון בכתבה, להוסיף מעט מלח, והנה התוספת החשובה לקראת סיום לזרוק פנימה חבילת חמאה שלמה ולערבב. עם ההגשה להוסיף כה כפות שמנת חמוצה. לאכול ולהתעלף מאושר
תגובות נוספות
חזרה לכתבה