בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
מזון בריאות: גריסים
חדוה בן משה
פורסם: 15.01.04, 16:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 53 תגובות ב-46 דיונים
1. למה 8000 שנה ?
(15.01.04)
להזכירם העם היהודי העולם קיים 5764 שנים בדיוק.
2. ל- 1
שלמה ,   מרכז   (15.01.04)
תפסיק להלעיט אותנו באמונות תפלות.
3. תגובה ל-1
גרוס גרוסמן   (15.01.04)
כלומר הגריסים קיימים כבר מבריאת העולם, ואפילו לפני כן ... נכון שהם מופלאים?!
4. תיקון ל - 1
ליאת   (15.01.04)
האנושות אולי הייתה לפני העם היהודי ?... גם זאת אפשרות , לא ?..
5. לכותבת - שכחת לציין..
אורי*7   (15.01.04)
שכחת לציין כי גריסי פנינה - כיוון שהם משתנים אינם מומלצים לנשים בהריון עקב אפקט ההורדה שלהם כלפי מטה - מה שיכול (בכמויות ) לגרום להפלה או הורדת האנרגיה מטה - מה שלא רוצים בהריון (ע"פ האנרגטיקה הסינית של המזון)
6. אפשר לקבל מתכון לדייסת גריסים?
מיכל ,   י-ם   (15.01.04)
7. תגובה ל-4 ו-2
גבי ,   ראשון   (15.01.04)
5764 שנה כל העולם קיים ולא רק העם היהודי
8. ל:1 לדעתי תאורית ה"מפץ הגדול" נכונה , והתחילה מגריס בודד !
אבי.א   (15.01.04)
וראה בעצמך מה נפלאותיו של האל ישתבך שמו !! ב: ♥
9. הצילו! טעות!
דינהל'ה   (15.01.04)
גריסים הם גרגרי דגן גרוסים. הם עשויים מחיטה, שעורה, וכו'. הם לא סוג דגן!
10. לכל הדתיים
חיים ,   תל אביב   (15.01.04)
הכתבה היא על גריסים דא.
11. ל-#9 - דינה - אמרת שטות! את מתכוונת לבורגול. גריסים הם דגן!!
זיו ,   רעננה   (15.01.04)
12. אני מת על מרק גריסים
גדעון   (15.01.04)
13. תגובה ל 6
בשלן   (15.01.04)
אם כן אופן ההכנה הוא כדלהלן: טגני בצל (חיתוך לא כ"כ 1.גס), הטיגון צריך להיות קליל ולא עד שהבצל ישרף. 2.הוסיפי 1/2 כוס גריסים - יש לבדוק מחרקים וכיוב'. 3.הוסיפי מים - כמות המים היא לפי רצונך עם הזמן תלמידי את הכמות הרצויה לך. 4. הוסיפי עלי סלרי חתוכים בינוני/גס. 5. הוסיפי מלח כאוות נפשך:) משך זמן הבישול הוא:40-50 דקות. יש מתכונים נוספים חלביים למעוניינים.
14. מצטרפת לבקשה לקבלת מתכון
גריסונית ,   נתניה   (15.01.04)
האם מישהו יכול לפרסם כאן מתכון מוצלח לדייסת גריסים? תודה מראש.
15. ל-8. לא ידעתי! מה התנפץ - גריס פנינה או גריס מלא?
עמית   (16.01.04)
16. איך זה נקרא באנגלית, millet?
שאלה רצינית   (16.01.04)
17. למישהו יש מתכונים?
אוריתהית   (16.01.04)
יש למישהו מתכונים ? גריסים טעימים בכל מצב- מלוח ומתוק... אשמח לקבל מתכונים.
18. גריסים
אור חדש   (16.01.04)
לכל המתוכחים העולם במתקונתו הנוכחית לפי התורה קיים 5764 שנים אבל בספר בראשית כתוב שאלוהים מקים עולמות ומחריבם ריבו שנים כך שאין מספר סופי לגיל העולם לפי התנך.
19. זהו? נגמרו לכם כל הרעיונות שהוצאתם את הגריסים מהבוידעם ?
שי   (16.01.04)
20. אין דגן כזה - גריסים
יוסי ,   דרום   (16.01.04)
אין דגן בשם גריסים. אבל יש שעורה. הגריסים הם המקביל לסולת או בורגול של החיטה.
21. ל- 16
ערן   (16.01.04)
grits או groats - איך שתבחרי.
22. It's called Barley
Hannah   (16.01.04)
רק תוסיפו למרק ולרתוח חצי שעה או יותר עד שנהיה רך. קודם לשתוף . מצויין עם מרק עדשים
23. מתכון למרק גריסים
שרי   (16.01.04)
מאדים בסיר: 1 כרת 1 בצל עלי כוסברה 2 גזרים קצוצים עלי סלרי מוסיפים מלח ופלפל שחור וטוחנים הכל דק מוסיפים 6 כוסות מים רותחים וכוס גריסים שהושרו במים יום קודם מבשלים עד שהגריסים מתרככים, מעדן!!! בתיאבון
24. יכול להיות שיהודים התחילו לגרוס רק לפני 5K שנה אבל לפניהם...
גיל ,   העולם   (16.01.04)
יכול להיות שיהודים התחילו לגרוס ולזלול שאר מאכלים רק לפני 5K שנה אבל לפניהם היה כבר עולם ומלואו כולל בעלי חיים ואפילו בני אדם שכבר היו מורגלים במיני מאכלים רבים ומגוונים. לכל הנבחרים האגוצנטרים שמאמינים שהם זן מיוחד - תשכחו מזה. (א) כדור הארץ הוא סתם כדור אדמה - שאריות של סופרנובה. (ב) כמוהו אם מישהו רוצה לחשוב עליו כעל עולמו יתכנו לפחות סטטיסטית עולמות רבים אחרים ורחוקים + מערכות שמש ואפילו היתכנות להיווצרות חיים. תרדו מהעץ היקום גדול וזקן מידי בשביל שדווקא אנחנו, האלוהים שלנו, והגריסים שלנו נהיה כלכך ייחודיים ובראשיתיים כדי להספיק להרים פרוייקט קוסמי כזה ב5K שנים. + תקראו את הרעיון של 18 שגם כתוב במקורות האגוצנטרים שלכם ותבינו שאתם חלק ממחוזריות הרבה יותר גורפת (או אולי גורסת...)
25. In English it's called
Michelle   (16.01.04)
pearl barley
26. גריסים, שעורה ודוחן
דיאטן ,   גבעתיים   (16.01.04)
גריסים הם פשוט גרגרי (זרעים) של שעורה. מדיאטנית אפשר לבקש לדייק (אם כי שעורה גם היא דגן כמו חיטה, שיפון, שיבולת שועל, תירס, אורז, דורה , דוחן ואחרים) Millet הוא דוחן בעברית שהוא שם כולל למיני עשבי דגן, ללא גלוטן, בעלי גרגרים קטנים המשמשים למאכל וכמספוא. מגרעיני הדוחן מכינים דיסות או שטוחנים אותם לקמח.
27. *** סופי !!! גריסים = גרגרי שיבולת שועל !!!!!!
לא טיפש   (16.01.04)
בדקתי במילון ..... חה חה חה חה חה ...........
28. ל21 איך ידעת שזו בחורה שואלת??
(16.01.04)
29. מהמטבח בטרנסילבניה
אוהבת בישול   (16.01.04)
גריסים מרכיב חשוב בחמין ומרקים של יהודי טרנסילבניה.
30. האם גריסים מכילים גלוטן?
שירן   (16.01.04)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה