|
1. מידע מדהים שכנראה הוצנע עד היום ע"י הייצרנים
|
|
|
2. כתבה מעניינת. למדתי המון...
מתעניין , |
בישראל |
|
(08.07.04) |
|
|
|
3. שימו לב שבגבינה 9% יש 270% יותר שומן
מהכמות הממומלצת |
|
|
(08.07.04) |
|
|
|
4. לא הבנתי כלוםםםם רק שאני חושבת שאני אוכלת בריא ובעצם אני לא
אז מה לעשות????? לא הבנתי כלום :-(
|
|
|
5. קשקוש בלבוש
השור הזועם , |
גוש חלב |
|
(08.07.04) |
3 אחוז שומן זה 3 אחוז שומן.
זה שהשומן הוא המרכיב הקלורי הגדול שבמוצר לא מעלה ולא מוריד.
|
|
|
6. לא בטוח שהחישוב בכתבה נכון
אמנם הטבלה אותה מזכירה הכותבת באמת מדבר על המלצות לחלוקת מרכיבי המזון שצורכים, אבל ייתכן שמדובר על חלוקה באחוזים ממרכיבי המזון ולא חלוקת הקלוריות מהמזון.
|
|
|
7. לשלוח את הכותבת להשתלמות במתמטיקה
מה את מבלבלת את המוח. במונחי משקל ומסה האחוזים נכונים. זה שאת מסבה את המונחים לקלוריות וזה אחוז אחר - אז מה?
|
|
|
יופי של מניפולציות !!!
בגבינה שיש בה 5% שומן - אוכלים בסה"כ -5 גר' שומן, באכילה של 100 גר' גבינה.
בגבינה של 40% שומן - אוכלים 40 גר' שומן באכילה של 100 גר' גבינה .
וזו כל התורה .!!
אפשר לשחק עם המספרים והנתונים איך שרוצים - שומן רווי ולא רווי, כמה כלוריות יש בשומן מסך כל הקלוריות שבגבינה או בחלב.
ואפשר להמשיך ולשחק במספרים ככל שנחפוץ!
אז שתפסיקו לבלבל לנו במוח עם כל השטויות הללו ה"כאילו מדעיות" .
|
|
|
|
|
ה"מומחית" היתה מקבלת אפס בחשבון כתה א.
מוזר שאיש במערכת לא בדק את הטמטום קודם לפרסום.חבל אפילו לבזבז זמן בהתמודדות עם בערות שכזו. לאלה שהתרשמו מהאמור - פשוט שיכחו.
רק זיכרו שאם מציינים ע"ג מוצר שהוא כולל 3 אחוזי שומן ל100 גרם ,אזי הוא כולל 3 גרם שומן, 3גרם שומן, 3 גרם שומן......
|
|
|
11. עם כל הכבוד, גם את מטעה...
כשאת למשל אומרת שבחלב כלשהו צרכנו בעצם 29% שומן רווי לעומת ה- 10% המומלצים, את מערבבת שני סולמות מדידה שונים שאת בעצמך הגדרת.
הראשון מדבר על אחוז שומן רווי מהמוצר והשני על אחוז שומן רווי יומי.
כלומר ייתכן כי נצרוך ממוצר מסויים גם 50% שומן רווי ועדיין בחישוב היומי הם יהוו רק 10% מצריכת הקלוריות כמומלץ על ידך.
גם עם זאת מדובר במידע מועיל.
|
|
|
12. לא הבנתי כלום. אני סופרת לא חשבונאית.
|
|
|
13. צודקת בכל מילה-כל הכבוד על היוזמה !!!!
מהיכרותי את הנושא, הכותבת צודקת לגמרי.
כל הכבוד על המידע החשוב.
|
|
|
14. מעניין שדווקא בטבלת התזונה אנחנו לא
מעתיקים מהאמריקאים |
|
|
(08.07.04) |
|
|
|
15. במקום 5 מכות, 250 מכות
הכל תלוי בבסיס הספירה. ברור שאם שותים ליטר מים ואוכלים כפית גבינה הרי כל 100% השומן בא מהכפית! זה סתם תרגיל באחיזת עיניים.
|
|
|
16. את הפיצה הכי טובה אכלתי בחו"ל , היה
בה גבינה צהובה נפלאה ובשר משובח.
לא חשבתי כמה אחוזי שומן יש בפיצה .
לצערי הגיל מרתיע אותי מלחזור על החוויה.
|
|
|
17. קישקוש. העיקר במעדני חלב -כמה סוכר יש ואת זה לא כותבים
לרוב גם במעדן 1.5% שומן יש המון סוכר וההשמנה תהיה מהסוכר ולא מהמעט שומן
|
|
|
18. השומן הרווי- גורם עיקרי להתפתחות בעיות לב
להגביר המודעות |
|
|
(08.07.04) |
|
|
|
19. לכל המומחים למינהם שקוטלים את הכתבה.
הנה ההיגיון בכתבה, שהוא גדול פי כמה משלכם:
קחו כוס שמן וכוס מים בארוחה, קיבלתם ארוחה עם 50% שומן.
אבל למים אין שום קשר לתזונה עצמה! ולכן צריך להתיחס רק לשמן וקיבלתם 100% שומן.
יש המון דרכים אחרות שמבלבלים את האנשים, כגון מספר קלוריות בפרוסה, לרוב המספר נמוך כי הפרוסה זעירה או קלת משקל. מה שחשוב כאן הינו הערך הקלורי ל 100 גרם בהתאמה למספר הפרוסות שצורכים. במיוחד עם מורחים גבינה על הפרוסה שבמקום לאזן את הגבינה נהיית חסרת משמעות.
|
|
|
יש לזכור שסה"כ כמות הקלוריות היא נכונה.
ופשוט רוב האנשים מגדירים לעצמם 800-1000 קלוריות ולא חלוקה של הקלוריות לאחוזים:
200 קלוריות שומן
400 קלוריות פחממות
וכו...
כך שאדם ששומר על סך הקלוריות ודואג לאכול ארוחות מאוזנות ירזה.
כול מה שהכתבה אומרת זה שאם אדם יוכל 100 גרם שומן מדולל ב 900 גרם מיים עדיין 100 אחוז מהקלוריות שהוא אוכל הן שומן.
זו לא ארוחה מאוזנת.
|
|
|
21. לא הבנתי כלום
קוקו , |
ירושלים |
|
(08.07.04) |
מדוע רושמים את אחוזי השומן על המוצרים. צריך להיות מומחים במטמתיקה כדי לחשב. אולי אפשר לקבל את הנוסחה לחישוב
|
|
|
22. כתבה ומעניינת, יש לי שאלה בנושא
על אף שאיני שמנה יש לי נטיה לכולסטרול גבוה, אינני מצליחה להפחיתו לכן הפסקתי לאכל גבינות, אך מצד שני הדבר פוגע בספיגת הקלציום שלי לכן אני נעזרת בכדורי שמן דגים. לטענת הרופאה שלי אין לי בעיה לאכול גבינות עד 5%. מה דעתכם?
|
|
|
23. כתבה "בריאה"
עד 120.......... , |
מרכז |
|
(08.07.04) |
בעידן בו אנו חיים אין לזלזל ויש לפי דעתי לעודד
כל חשיפה של כמויות ואיכיות המזון אותו אנו אוכלים.הוכח וידוע כי השומן הוא בין הגורמים הראשונים למחלות בעיקר מחלות לב שהם במקום הראשון לתמותה . כל ניתוח,מחקר,ו-או הבנה שלנו כצרכנים בנושא רק תגביר את המודעות ושמירה על בריאותינו.לדוגמא עד לפני כמה שנים לא היו בכלל מציינים את אחוזי השומנים על המוצרים ואף אחד לא היה שם לב לכך .היום המצב השתנה.ולכן אני בדיעה שיש לעודד כתבות מהסוג הנ"ל גם אם לא תמיד נוח לנו להחשף לאמת.או בקיצור כתבה "בריאה.
|
|
|
כמה אחוזי שומן יש במיץ עגבניות????
|
|
|
סתם גיבוב מספרים ללא משמעות.
האחוזים הרצויים מחושבים על כלל התזונה היומית ולא על כל מנה בודדת בנפרד.
יש הטעיה בתכולות מוצרי מזון (כגון המים בבשר שהם כאילו 10%) אבל כאן לא.
|
|
|
26. תגובה ל 11
גם אתה התבלבלת קצת , |
חיפה |
|
(08.07.04) |
אמנם אתה צודק ש 10% הם מתוך הצריכה היומית אבל החישוב שלה מתבסס על זה שגם בשאר המוצרים אתה עובר את ה - 10% כלומר אם תאכל יותר מ 10% בכל במוצר כל היום אתה כן תעבור את הצריכה המומלצת. אלא אם כן במוצר אחד תאכל יותר מ 10% ובאחרים פחות ואז צריך באמת לעשות ממוצע...
בכל מקרה, הכתבה הזאת היא שטויות
|
|
|
כנראה שלא הבנתם את מהות הכתבה.
הכותבת אפילו צינה שלא מדובר במידע שיקרי אלא בגלל שאנו צריכים לשמור על אחוזי שומן בתזונה שלנו, אפשר להבין מכאן שאחוז השומן בגבינות הוא גבוה.
|
|
|
28. תאוריית הקונספירציה... הטעייה!
ברור שבשומן יש יותר קלוריות, זה הרעיון! בגר' שומן יש 9 קלוריות ובחלבון 4... אז מה?
אין שום הטעייה!!!
היצרנים מציינים את אחוז השומן מהמזון ולא מהקלוריות -
וכמו שגם את אמרת, יש הבדל בין קלוריה המגיעה משומן מסוג אחד או מסוג אחר!!!
מה שזה אומר שצריך לאכול פחות כששותים חלב יותר שמן.
|
|
|
29. זה כמו להמשיך לעשן כי ממילא יש אוטובוסים ברחוב
|
|
|
30. היא טועה ומטעה
בחשבון היא לא מבינה |
|
|
(08.07.04) |
הנושא הזה עלה בעבר וכנראה הדיאטנית הזו לא מכירה את הנושא, מערבבת שני דברים ומטעה.
בגבינה 5% בכל 100 גרם גבינה יש 5 גרם שומן -- לכן היא נקראת גבינה 5%.
ב-100 גרם גבינה 5% יש 100 קלוריות, כאשר 45 מהן באות מהשומן. השאר בא מסוכרים והחלבונים שיש בחלב.
מנתונים אלה להסיק שבגבינה 5% יש בעצם 45% שומן???
| |