|
91. האם זה נכון גם למוצרי בשר? תודה.
|
|
|
92. הכתבה שונה מהקו המקובל. אהבתי אותה.
|
|
|
93. סולם החישוב לפי האחוז מסה"כ הקלוריות נח יותר לבקרה תזונתית
|
|
|
94. 2 גישות נכונות אבל כל כך הרבה אמוציות בתגובות.
|
|
|
אני מכורה לנס קפה. אני שותה את זה אים חלב 0% שומן או אחד אחוז בגלל זה אני לא אוכלת עוד מוצרי חלב ביום. אני פוחדת משומנים. האם זה בריא? או אני צריכה עוד חלב במשך היום?
|
|
|
96. אני חושב שזו כתבה טובה. אני לא מבין
אוריאל , |
ישראל |
|
(08.07.04) |
על מה כל הדיונים פה בכלל...
|
|
|
97. אחוזי שומן במוצרי חלב
דר. ירמי יצחקי |
|
|
(08.07.04) |
לכותבת הנכבדה.
כמות השומן בקלוריות צריכה להיות מחושבת על סמך צריכה קלורית כוללת מסל הארוחה. למשל כאשר אוכלים גבינה עם סלט יש לחשב את החלק היחסי של השומן מכלל הארוחה.
אין צורך להגרר אחרי פופוליזם וכדאי להשאר מקצוען.
נסחפת גבירתי.
|
|
|
98. ל- 72
אזרח , |
מה נישאר לאכול ?? |
|
(08.07.04) |
מוצרי חלב לא טוב לאכול
בשר לא טוב לאכול
אז מה אתה מציע לאכול ?
את הדשא ? ( של השכן ? ) ?
ולחם ?? (שגם הוא הופך לשומן ומשמין ? )
|
|
|
איך מי שנושאת תואר תזונאית מרשה לעצמה כל כך הרבה טעויות והטעיות. בארה"ב על כל בקבוק חלב מסומן אחוז השומן שבו. הלקוחות בוחרים את החלב ע"פ אחוז זה. מעבר לכך השיטה האמריקאית לסימון ערכים תזונתיים מבלבלת גם אותם ולא רק את הישראלים המבקרים שם. בגבינה 9% יש תשעה אחוזי שומן וכל השאר זה קשקוש.
|
|
|
100. החישוב האמיתי הוא אחוז השומן ללא (!) המים! כך באירופה
גבינה שאצלנו נקראת 22 אחוז, באירופה היא כ55-60 אחוז.
זו שיטה הרבה יותר נכונה כי מה שחשוב הוא אחוז השומן מכלל המזון, ואם יש בו הרבה או מעט מים זה לא מעניין אותנו.
כך, חלב שאנו קוראים לו 3 אחוז, מתוך החומר היבש יש בו אולי 50 אחוז שומן!
|
|
|
101. הרזיה שפויה ע"פ שיטת סמדר פרגר
מרזה שפויה , |
ירושלים |
|
(08.07.04) |
סוף סוף שומעים קול של תזונאית שפויה שלא חוששת לחשוף את האמת, ולהסתכן בעליהום מצד המחלבות הגדולות.
העקרון הזה של חישוב אחוזי השומן הוא אחד מעקרונות היסוד בשיטת ההרזיה השפויה של סמדר פרגר, עליה אפשר ללמוד עוד בקישור הבא:
http://sane-way.com/default.asp
למי שאכפת לפתוח את הראש לשיטה קצת אחרת, שאיננה סתם עוד דיאטה, אלא דרך חיים - לכו לאתר לקרוא קצת על משהו שעשוי לשנות את חייכם אחת ולתמיד.
|
|
|
102. כותרת מניפולטיבית אבל החישובים של הכותבת מדויקים.
בדקתי לגבי גבינה 5% |
|
|
(08.07.04) |
|
|
|
103. אפילו לא מתמטיקה פשוטה !!!
בוגרת בי"ס יסודי . , |
חיפה |
|
(08.07.04) |
מעניין לדעת מי אישר לפרסם את השטויות האלו.
3 גר' ב100 גר נשארים 3% .
נכון שמבחינת הערך הקלורי 1 גר' שומן = 9 קלוריות, אך אין לבלבל את הערךהקלורי עם אחוזי השומן במוצר.
ynet , לא מתאים לכם !!!!!
|
|
|
|
|
105. ל 98 - לא נעים, אבל 72 צודק.
אני כבר כמה חודשים בלי מוצרי חלב, ונפתרו לי המון בעיות (בעיקר בעיות של אלרגיות).
ותתפלא, יש מה לאכול. רוב מה שירד מהתפריט במילא לא בריא בכלל!
|
|
|
106. ל 95 - רוצה לשמוע סוד?
סוכר הרבה יותר מזיק לגוף משומן!
|
|
|
107. השוואה לא מדוייקת בין אנרגיה למסה
השומן מהווה 45% מהאנרגיה המסופקת ע"י המוצר, אך עדיין הוא מהווה 5% מסה"כ משקל המוצר.
לפי הכתבה כדי שאחוז האנרגיה המסופקת ע"י המוצר תהיה לשביעות רצון הכותבת, כמות השומן בו צריכה להיות מתחת ל 0% היות ושומן הוא רכיב תזונה עתיר אנרגיה.
|
|
|
לפי הכתוב טוב יותר לאכול כף סוכר נטולת שומן לחלוטין מאשר כף גבינת קוטג' % 5 השומן אינו אויב העם היחידי ואי אפשר להוציא את החישוב הזה שהוא נכון חשבונית מהקשר תזונתי כולל
|
|
|
אם שתיתי כוס מים ובה טיפת שמן, אזי צרכתי לפי הכתבה הזו 100 אחוז שומן.
אבל אם גמרתי צלחת צ'יפס של 1500 קלוריות יחד עם 2 ככרות לחם של 2500 קלריות כ"א, הכנסתי לעצמי רק 20אחוז שומן.
|
|
|
מה שמשמין הוא מס' הגרמים של שומן שמכילים כל אחד 9 קלוריות.
החישוב של % קלוריות ממקור שומני ביחס לסך הקלוריות הוא חסר משמעות כל זמן שמקפידים לחשב את סך כל הקולריות השומניות שאנחנו צורכים. לדוגמא: אם אנחנו אוכלים 100 גרם של מוצר שמכיל סה"כ 250 קלוריות ואחוז השומן בו הוא, למשל, 10% הרי שצרכנו 10 גרם שומן שהם 90 קלוריות ממקור שומני המהוות כ-28% מכלל הקולריות שאכלנו. לעומת זאת, אם נאכל 100 גרם של מוצר שמכיל סה"כ 100 קלוריות ו10% שומן הרי שאכלנו את אותם 10 גרם של שומן (90 קלוריות) אולם באחוזים, 90 % של הקלוריות שצרכנו הן ממקור שומני. מבחינת צריכת השומן וכמות הקלוריות אין שום הבדל למרות ההבדל הדרמטי אם מציגים זאת באחוזים.
|
|
|
111. לשלוח את הכתבת ללמוד חשבון
ב9 אחוז שומן יש 45 קלוריות, וזה נכון אבל
אין פרושו ש45 קלוריות הן 45 אחוזי שומן
זו מניפולציה מוזרה המשוה אבטיחים לגרביים
וכנ"ל כל החישוב בהמשך...
יכול להיות שהכתבת פעם למדה הנדסה אבל
נראה לי חזק, שהיא שכחה הרבה מאוד מאז...
|
|
|
112. נראה שלנציגי הממסד קשה להשלים עם תפיסות שונות משלהם.
הכתבה עוזרת להבין , |
היבטים שונים |
|
(08.07.04) |
|
|
|
113. עקרונית זה נכון אבל חשוב לדייק
אחוז השומן שמצויין על מוצרי מזון משמעותו אחוז השומן מסך משקל המזון.
הכותבת מדברת על אחוז מכלל הקלוריות.
אלו הם שני דברים שונים לחלוטין זה מזה.
אין טעם שכל אחד יערוך חישוב מסובך כיוון שזה לא פרקטי.
אפשר לעשות חישוב אחר - מומלץ לאכול לא יותר משלושים אחוזי שומן מסך הקלוריות שאוכלים ביום.
נניח שאוכלים 1500 קלוריות
מדובר ב-450 קלוריות משומן
1 גרם שומן = 9 קלוריות
ולכן צריך ביום במקרה הזה לא יותר מ-50 גרם שומן ביום.
אכלתם 100 גרם גבינה 5% שומן? אכלתם 5 גרם שומן שהם עשירית ממה שצריך. תיאורטית, אם אדם בריא, הוא יכול גם לאכול מזונות עתירי שומן, כל עוד אינו עובר את הכמות המומלצת לו. רצוי כמובן שרוב השומן יגיע ממזונות שמכילים שומן חד בלתי רווי (שמן זית, טחינה, שקדים וכו')
אני לא מכירה מטופלים שמחשבים את כמות השומן שלהם, ומי שעושה זאת הוא לעניות דעתי אובססיבי מדי.
לכן חשוב לדעת, אבל זה בלתי ישים עבור הקהל הרחב בחיי היומיום.
ובכלל - צריך לפשט את הדברים ולא לסבך אותם. במיוחד בדיאטה.
|
|
|
114. 100 גר' גבינה אינם 100 קלוריות
5% שומן ב-100 גר' גבינה שווים 45 קלוריות.
איפה כתוב שב=100 גר' גבינה כזו יש 100 קלוריות
|
|
|
לכו תראיינו ילדים בגן כמו מיקי חיימוביץ', ותשכנעו את כל העם שרזה ואובססיבי לגבי משקל זה יפה ובריא. קדימה! לספור כל קלוריה וכל גרם שומן!
שערוריה בשקל.
|
|
|
116. תודה לך דיטאנית 113!!
התגובה השפויה וההגיונית ביותר..שווה לקרוא !!
|
|
|
117. היחס בין פחמימות חלבונים ושומנים המצויין במאמר
מומלץ למי שמעוניין להרגיש רע ולפתח מחלות קשות, ובדרך גם להשמין כהוגן. רצוי לאכול פחות פחמימות ויותר חלבונים מהיחס שאוזכר. 20 עד 25 אחוז חלבונים יהיו בחירה נבונה בהרבה מ15, ו40 עד60 אחוזי פחמימות יספיקו אף הם.
ואם כבר נכנסים לכל החישובים, כדאי להזכיר שחלב פרה כלל אינו מומלץ, לא עם שומן ובוודאי שלא בלי שומן. רצוי להשיג סידן וויטמין D ממקורות אחרים.
|
|
|
משווה אותנו לאמריקאים...
תפתחו ערוץ 3 ותראו את כל הלוויתנים שם! החיים באמריקה באמת יותר קלים הא?
|
|
|
אאוריקה
שיטה חדשה-ישנה להפחתת משקל מיידית.
שיטת ארכימדס היווני.
טיבלו בבריכת מים, והפסידו מיד 95% ממשקלכם.
ניתן לאכול בלי הגבלה!
|
|
|
הבעייה עם הכולסטרול מסוג LDL שנחשב ל "רע" היא שהיותו "רע" נובעת מחימצון שלו ע"י רדיקלים חופשיים.הכולסטרול LDL אינו "רע" במקור.
בכדי לאזן חשוב לקבל כמות מספיקה של נוגדי חימצון,לא רק מהמזון אלא בהשלמה של תוספים.
למעשה התהליך של היות ה-LDL "רע" כלומר מחומצן,גורם לדלקת בכלי הדם וזה מה שיוצר תהליך שרשרת שבסופו עשוי להתרחש אירוע קרדיאלי.
אם נוסיף לזה עישון(למי שמעשן) ועוד גורמים סביבתיים שידועים כמזיקים,נבין למה חשוב לאזן עם נוגדי חימצון את הגוף
ולא להשלים עם טענת הרופאים שזה טבעי להיות חולים ולחיות על תרופות.
פתרון פשוט,זמין וקל.ממליצה לך לקבל מידע נוסף בספרו של ד"ר ריי סטראנד
כל מה שהרופא שלך אינו מספר לך על רפואה תזונתית עלול להרוג אותך.ספר זה הינו מסמך נדיר ומדהים.
תורגם לעברית ויצא בהוצאת פוקוס.
| |