אוכל  מדריכים  האקדמיה לבישול
צליית בשר (רוסטביף)
רון (שפאץ) כהן
פורסם: 20.07.04, 13:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 70 תגובות ב-65 דיונים
31. תשובה ל-30 מד חום
בני   (04.08.04)
אצל גרובשטיין ליד לוינסקי יש גם אתר ואצל 4 chef רח קרליבך ת"א
32. מתי מתבלים את הנתח
טל   (18.08.04)
קניתי נתח של ורד הצלע 1/2 ק"ג שהבנתי שמתאים לרוסטביף. הבנתי שעלי לצלות אותו כ 36 דקות - 18+18. מתי לתבל אותו כלומר לעשות לו רוטב חרדל דבש וכאלה ? רק לאחר הצליה?
33. אני חוששת
אפי   (11.10.04)
זו הפעם הראשונה שאני אנסה להכין סינטה ומכל כך הרבה הוראות סותרות אני כבר לא יודעת למי להקשיב.
34. הכל נפלא , למה שוב לא כשר??
(17.10.04)
35. מד חום, למכירה
רם   (13.11.04)
חפשו בדפי זהב תחת: מסעדות - ציוד ואביזרים
36. תגובה ל - 34
ניקי ,   רמה"ש   (23.01.05)
לערי חיה בדילמה הזו יותר מידי זמן וכשר מה אומר מוציא את הטעם הטוב
37. אולי אפשר לקבל גם הוראות לכתף לבן בתנור
שומר ,   הבקעה   (15.02.05)
38. שאלה נוספת בקשר לזמנים.
אלעד אליהו ,   ירושלים   (27.02.05)
אם אני משתמש רק בחצי קילו בשר, האם אני צריך להוסיף את "זמן התוספת" ?...
39. שאלה
אור ,   קריות   (27.06.05)
קודם כל סחטיין על האתר- אהבתי! אני נעזרת בו מאוד- ויפה שסוף סוף חשבו על זה - כל הכבוד לאתר ולשפאץ! ועכשיו לשאלה- מתי קושרים בשר? למה? אני כמעט בטוחה שקושרים בשר כשצולים אותו בתנור- לא הוזכר פה כלום אבל- בכל מקרה זה לחובבנים או שאני צריכה לקנות כבר חוטים???
40. בלההההההההההההההההההההההההההה
בלה בלה בלה ,   מממחללך   (18.07.05)
בלההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
41. גם אני לא יודעת
גם אני לא יודעת   (12.10.05)
גם אני לא יודעת
42. חגים
שירועידו פרנקו ,   חדרה   (15.10.05)
שלום אני שיר יש לי שאלה באיזה חג אוכלים מצות תשובה.
43. קניית מד חום
נמרוד אביגל ,   אשדוד   (02.03.06)
ממליץ מאוד על חנות מקצועית לציוד למטבח "ריבלין"האזור התעשיה הישן בראשל"צ טל:03-9565610 בהצלחה ושווה ביקור
44. מד חום וללא שעון
אלי   (17.03.06)
יש לחמם התנור למקסימום, להכניס את הבשר, לבדוק את הצבע החיצוני של הבשר, כשחום ויפה יש להוריד את חום התנור ל 165-170 מעלות, לנעוץ את המד חום, למי שאהב רייר, להקפיד מאד שלא יהיה טיפה יותר מ 52 מעלות צלזיוס , ולהוציא מיד מהתנור. בתאבון
45. מד חום ועוד ציוד מתכונים וצ'ופרים
y69   (19.09.06)
http://www.tishlerstore.com/second.htm וגם אדיבים מייעצים מחירים סבירים ושולחים בדואר אני קניתי כותש שום עמיד למדיח ומקינטה לאספרסו שעובדים לפי ההבטחות ולא יקרים יחסית
46. איזה אטימה בראש שלך? יא טיפש
(14.03.07)
אי אפשר לאטום בשר
47. שפאץ,תן לו בטיהאי יאללה בנסורי
אוסטאד   (01.03.08)
48. שלום לשף: במקום רשת, האם ניתן לצלות הבשר בתבנית. תודה
אני רק אחד שאלה   (13.04.08)
49. ל-48: אולי לא שמת לב אבל הכתבה עלתה לאוויר לפני 400 שנה...
סמי בורקס   (15.08.08)
אז לא נראה לי שכדאי לך לחכות לתשובה מהשף:)
50. שאלה
חנה ,   צפון   (02.08.09)
מה עושים מבשר סינטה פרוס לפרוסות
51. הערה
ארז תמיר שף ,   עדי   (18.03.10)

לא נכון לעטוף נתח בשר חם בניר אלומיניום!!

תמיד קודם בניר אפיה ומעליו ניר אלומניום.

הערה נוספת.לנתחים יבשים יחסית(משומן)מומלץ להשרות בתמיסה של מים שעברו רתיחה בתוספת תבלינים שונים ומלח100 גרם לכל 2 ליטר מים.כך לא יתפתחו בקטריות הבשר יכול להיות בתוך התמיסה עד 20 יום במקרר.והבשר לא יהיה יבש גם אם תפספסו 10 דקות יותר בתנור....

בהצלחה ארז תמיר שף.

52. סינטה
זיגדון עמוס ,   גן יבנה   (04.04.10)
תודה על המידע המדויק.הסבר מפורט ופשוט להבנה .
53. להשחים ע''י שמן בלבד
אוכל כשר   (25.11.10)
אסור להשחים ע''י חמאה כי זוהי עבירה מהתורה. חבל שבמקום ציבורי כותבים כך.
54. אבל להשחים עם חמאה זה הרבה יותר טעים
שחר   (26.11.10)
איש באמונתו יחיה
55. נחת צלעות
צלעות בליעצם אפשר ב ,   מרבז   (13.02.11)
ישלי נחת צלעות  אפשר להכין אותו בתנור     ה צלעות בלי עצם
56. אין מילים!!!
זהר ,   עמקים   (24.04.11)
לא יודעת אם השף היקר טורח להציץ כאן מדי פעם, אבל לא יכולתי להתאפק.
היום הכנתי רוסטביף בדיוק לפי ההוראות ששף רון נתן כאן .
נתח סינטה במשקל 1,700 ק"ג נצרב היטב על המחבת ואח"כ התיישב לו על הרשת בתנור למשהו כמו שעה ועשרים דקות ועוד 20 דק' מנוחה מחוץ לתנור.
ההתרגשות והמתח עלו עם כל דקה שהתקרב מועד החיתוך, ו... האושר והגאווה כאשר נחשף החלק הפנימי, שבישר על הצלחה, שלא לדבר על קריאות ההתלהבות של בני המשפחה שנהנו מכל ביס ופרגנו בגדול.
בקיצור, לשף רון מגיעה כל מחמאה אפשרית, על הדיוק בהסברים, ועל הגישה המינימליסטית שהוציאה מנה נפלאה. אגב, הטבלה המצורפת מדוייקת, אין צורך במדחום. תודה!!!
57. עשיתי אנטריקוט לפי המתכון ויצא ליגה!!!1
דובי   (06.09.11)
58. כבר שנים שאני מכינה זאת וכל פעם
מירב   (28.09.11)
זה יוצא יותר ויותר טעים ומוצלח ואני עושה בדיוק!! כהמלצותייך וכל הסועדים מלקקים את האצבעות...רק אומר שאני שונאת בשר ולא טעמתי אבל לפי הסועדים, זה טעים מאוד....אז תודה רבה לך על הכתבה המעניינת..
59. זמני הבישול ארוכים מידי!
לילך   (10.08.13)
חצי שעה מספיקה לנתח בדרגת מדיום! לא לבשל יותר מ-50 עד 60 דקות (לאוהבי הוול-דאן)
60. צליה הכוונה בטורבו?
(13.09.14)
טורבו?
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה