בריאות  דיאטה
סקר לחמים: מה הכי מזין, הכי דיאטטי והכי בריא
אוסנת הראל
פורסם: 29.07.04, 09:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 186 תגובות ב-183 דיונים
31. סדרת כתבות מעולה
יונית ,   מרכז   (29.07.04)
תודה לאסנת הראל. אני רוצה להדגיש שאיני מכירה את הכותבת, ופעם ראשונה שמעתי עליה דרך הכתבות האחרונות ב YNET. זו פעם ראשונה שאני קוראת כתבות אינטליגנטיות ומושכלות בנושא תזונה! כל מלה בסלע. תמשיכי להרחיב את הידע שלנו ולתת לנו כלים טובים וחכמים, לשם שינוי, לתזונה בריאה ומאוזנת. תודה!! סוף סוף מישהו עושה סדר בכל המידע הזה... הכתבה של אילנה רז מול זו - מעצבנת ופוגעת. "נו-נו-נו" זה לא עוזר לרזות!
32. ל-13. הקטגוריות שהומלצו הם 4,6,7,9,10. בתאבון.
המסביר הלאומי   (29.07.04)
33. פעם ראשונה שאני מבינה ההבדלים בין הלחמים.
תודה ענקית   (29.07.04)
34. לחם בריא לעשירים והשאר לעניים. זו לצערי המציאות.
כואב   (29.07.04)
35. החלוקה לקטגוריות תעזור לי לבחון מעכשיו מה מתאים לי
מבולבל לשעבר   (29.07.04)
36. ל31. התגובה שלך משקפת לחלוטין את הרגשתי.
תמשיכו כך   (29.07.04)
37. ל-30
א   (29.07.04)
לחם אדמה ניתן להשיג ברשתות הגדולות כגון ג'מבו ורשת סופר סל (אבל לא בחצי קופה וכמעט חינם). דרך אגב, יש עוד לחמים אורגנים חוץ מ"אדמה" וגם הם נמצאים בסופר. צריך רק לודא שרשום "לחם אורגני" על האריזה. המלצה נוספת - מיד לאחסן במקפיא כי הם מתקלקלים מהר
38. בשוק הכרמל יש לחמים רוסיים טעימים בריאים וזולים
צרכן חכם   (29.07.04)
39. כתבה מאד מעניינת, כל הכבוד על ההשקעה
גלית   (29.07.04)
40. ל-30 לחם שיפון של חברת "אדמה" אפשר לקנות בחנות "עדן"
שלמה ,   מרכז   (29.07.04)
באור יהודה. שמי לב שיש כמה סוגים של לחם שיפון, ורצוי לקנות שיפון 100%, ללא תוספת של כל סוג קמח אחר.
41. אהבתי את הכתבה. אחלה מידע
גדי ,   תל אביב   (29.07.04)
תמשיכו ככה.
42. שכחתם להוסיף פרט מאוד חשוב-
דיאטנית.   (29.07.04)
הלחם הקל מכיל הרבה חומרים משמרים, ע"מ למנוע התפתחות עובשים וכדי להאריך את חיי המדף שלו, וזאת בגלל תכולת המים הגבוהה שבו. החומרים הללו "מאוד מומלצים" לשימוש כמובן.... לכל אוכלי הלחם הקל- עדיף פרוסה אחת מלחם אורגני, על 2 פרוסות לחם קל מלאות בחומרים משמרים!!!!! רק שתדעו.
43. לחם שיפון עולה בין10-16 שקלים
מיכל ,   קרית אונו   (29.07.04)
בחנויות הטבע, תלוי של איזה יצרן. לגבי הכנת מחמצת שאור בבית: העקרון הוא להכין בצק להוסיף לו טיפת סוכר ולהשאיר אותו בחוץ לטפוח כמה ימים, מדי פעם לערבב להוסיף עוד קצת קמח וסוכר. מניסיון שלי הלחם יוצא קשה מאוד ודחוס, כנראה צריך לנסות עד שמצליחים או לחפש מתכון מדויק יותר. חוץ מזה יופי של כתבה ובהחלט חבל שלא מסבסדים לחמי שיפון ללא שמרים במקום לחמים לבנים, זה היה חוסך מליונים למשרד הבריאות וכומבן לבריאות התושבים. מניסיוני: ברגע שאני מורידה מהתפריט חיטה ושמרים ועוברת לשימוש בלחמים של ד"ר מקר אני מרגישה הרבה יותר טוב.
44. לא הבנתי לחם שחור יותר טוב מלחם לבן או לא?
יוסי ,   אשקלון   (29.07.04)
45. הכתבה הזו היא בדיוק מה שחיפשתי - יישר כוח לכתבת המוכשרת
אבי ,   פ"ת   (29.07.04)
46.  איזה לחם הכי טוב לאכול כשסובלים מצרבת?
שולמית ,   ראשון לציון   (29.07.04)
מחכה לתשובה דחוף, אני מאד סובלת ולמרות שאני מקבלת טיפול תרופתי קשה לי להתגבר על הצרבות, אני מאד שומרת לא לאכול גבינות שמנות לא שוקולד לא מטוגן ובכל זאת הצרבת עובדת שעות נוספות. ה צ י ל ו .
47. מה זה קלציום פרופיונאט שנמצא בכל הלחמים?
נטלי   (29.07.04)
האם זה סידן?
48. 29- "שאור" נגזר מהמילה שארית.
זהר   (29.07.04)
כאשר מכינים בצק משאירים בצד כדור בצק קטן כדי להתפיח בעזרתו את הבצק הבא...ככה עשו הסבתות שלנו. אין לי מושג איך החברות המסחריות (אפילו האורגניות) מכינות לחם שאור.
49. כתבה מצויינת, תודה!
דפנה   (29.07.04)
50. ל-44 ול-47
(29.07.04)
לפי מה שהבנתי מהכתבה- אין הבדל בין שחור ללבן מבחינה תזונתית. קלציום פרופיונט משמש כחומר משמר. (ראיתי זאת על לחם מסויים)
51. "שותק בקול רם"
אורי מלאכי   (29.07.04)
הסוג שקשה לבליעה
52. מתכון לשאור בתגובה ל-29
(29.07.04)
המתכון מתוך ספר של שרי אנסקי 2 כפות צימוקים בהירים, מים, כוס קמח ללחם. הכנה: שמים את הצימוקים בקערה עם 2/3 כוס מים. מכסים בצלחת ומעמידים כ-3 עד 4 ימים, עד שהמים מתחילים לתסוס. מסננים את הנוזלים דרך בד כותנה, או מסננת, וסוחטים היטב. מערבבים עם 3/4 כוס קמח. מכסים בנילון, או מטלית לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר. כשהבצק משלש את נפחו (זה יכול לקרות תוך שעתיים, אבל יכול לקחת גם אחרי חצי יום), מוסיפים לו 1/4 כוס קמח ו-1/4 כוס מים. לשים הכל יחד לבצק חלק, מכסים שוב ומחכים שעתיים-שלוש, עד שהבצק תופח שוב- ואז השאור מוכן.
53. ל 10 בבקשה יש מתכון ללחם ביתי? תודה
בטי   (29.07.04)
54. לחם אדמה קל 42 קלוריות גם הכי טעים.
ארטמיס   (29.07.04)
גם הלחם של הרדוף טעים מאוד. אחרי נסיון רב שניהם מדהימים.
55. מחירים
אפי ,   י-ם   (29.07.04)
מה שחסר לי בכתבה מעולה זו ,מה העלות של כל לחם.רצוי להציג המחירים בטבלה השוואתית.
56. למה אתם לא כותבים מה מתאים לסוכרתיים ולדיאטה ?
יוחי תמיר ,   קרית אונו   (29.07.04)
כותבים כותבים אבל את העיקר לא כותבים, מה הלחם הממולץ לסוכרתיים שעושים דיאטה ?
57. ל-40
נויה ,   מקכז   (29.07.04)
לחם אדמה בעדן יקר בכ-2 ש"ח מהסופר. כמעט בכל סופר גדול יש אדמה רגיל ואדמה קל
58. כתבה מושקעת וטובה. תמשיכו כך.
ישעיהו כרמל   (29.07.04)
59. לחם שיפון מלא הטוב ביותר וגם טעים יחסית.
(29.07.04)
60. לחם וולקרן
חשוב!! חשוב!!   (29.07.04)
אני לא יודעת אם תכירו, אבל האם הוא מומלץ, ומהו הערך התזונתי שלו? כולל קלוריות לפרוסה תודה
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה