בריאות  דיאטה
סקר לחמים: מה הכי מזין, הכי דיאטטי והכי בריא
אוסנת הראל
פורסם: 29.07.04, 09:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 186 תגובות ב-183 דיונים
61. פילסברי העולמית
albert ,   jerusalem   (29.07.04)
הגב,אוסנת שכחה להוסיף למחקר שלה את שם החברה המובילה בעולם. בנושא הלחמים.והיא פילסברי הידועה בטיב הלחמים ושאר המוצריםץואני לא מחליף אף חברה מכל אלה שהזכרת
62. אורגני יותר טוב?? מי אמר?
קורא בין השורות   (29.07.04)
"שימוש במרכיבים אורגנים מביא לניצול אופטימאלי וקבלת ערך תזונתי רב יותר " כך כתוב בכתבה. מישהו בעולם הוכיח מדעית שלמזון אורגני יש ערך תזונתי גבוה יותר? מישהו הוכיח מדעית שהוא בכלל בריא יותר (כמובן, פרט לכיסי היצרנים) ממזון אחר? טוחנים לנו בראש את זה כל הזמן בלי שום הוכחה.
63. תיקון: שאור זה גם שמרים
ניר (אופה ביתי חובב)   (29.07.04)
שאור זה תערובת קמח מים ושמרים שמדגלים אותה לאורך זמן, הארומה החמוצה שלה נובעת מחיידקים מזן מסויים שחיים בה ביחד עם השמרים. מחמצת שיפון היא גם סוג של שאור (למעשה שאור=מחמצת, מקור המילה היא המילה האנגלית sour כלומר חמוץ). לכן עם שמרים זה לא טוב לבריאות אז גם שאור זה לא טוב. הסיבה שלחם שאור בדרך כלל פחות תופח היא שלרוב מדובר בלחמים מקמח מלא, המכיל פחות גלוטן ולכן תופח פחות. (לא כי יש בהם פחות שמרים)
64. אומנות הלחם בכ"ס-לחם חיטה מלאה מצויין
צפריר ,   כ"ס   (29.07.04)
מאוד מומלץ וכדאי. בריא משביע קל במינון נכון של טעמים. יש גם לחמניות על אותו בסיס . מאז שעזבתי את י"ם לפני שנה-לא מצאתי לחם יותר בריא וטעים לי-ממנו. סאלאמאת!
65. תודה לynet-על כתבות מעולות שתורמות לי המון.
נאווה הכט   (29.07.04)
66. הלחם הרוסי של לחם ארז נעלה על כל היתק
םם   (29.07.04)
67. הלחמניות שלי
שראלה ,   צפון   (29.07.04)
כשאני עורכת קניות בסופר, חולפת ליד מדפי הלחמים ומשתכרת מהריחות, אבל חוזרת הביתה ואופה בעצמי את לחמניות הבריאות שלי, לא מחליפה אותן בשום לחם אחר, וכשאני אופה המטבח מתמלא בריחות נהדרים של אפיה. הלחמניות כמובן מקמח מלא, בתוספת נבטי חיטה, סובין ועוד. ולפעמים מוסיפה מיני ירקות [קודם מבשלת אותם ומרסקת] ומוסיפה לתערובת, כגון: בטטה, כרובית ועוד, והטעמים מאוד מיוחדים, תנסו לעשות בעצמכם ותגלו כמה זה כייף.
68. יופי, יופי. תצ'פרו אותנו בעוד כתבות כאלה מוצלחות. תודה.
עפרה   (29.07.04)
69. מה לגבי לחם כוסמין. גם הוא טוב לסוכרתיים.
וגם טעים מאוד   (29.07.04)
70. לחמים רוסיים - שיפון ובזול
טל   (29.07.04)
גם אני נהנית מלחמים ללא שמרים עם שיפון מלא של מאפיות רוסיות שניתן למצוא בהמון מקומות וכן, גם בשוק הכרמל בכ-6 שקלים ליחידה.
71. צרבת - נגרמת, לדעתי, מכל מאפה שיש בו שמרים.
אחת   (29.07.04)
אבל בלי קשר ללחם, אם את כ"כ סובלת מצרבות תאכלי קרח (מנסיון זה עוזר). ללעוס את הקרח ולבלוע.
72. תודה על ההתיחסות המפורטת והיסודית לתגובתי על הכתבה הקודמת
בה ביקשתי לנמק ,   את ההמלצות לגבי הלחם   (29.07.04)
73. כמו כתבות רבות אחרות, הרבה מילים בלי להגיד כלום.
שוש   (29.07.04)
74. מהו הערך גליקמי
גיל   (29.07.04)
75. חפשו את הלחם שלכם...
לחם   (30.07.04)
לחמים קונים אך ורק בחניות "מיוחדות" ללחמים "מיוחדים". כנסו פעם אחת לחנות מיוחדת ללחם מיוחד ותיקחו נניח.. לחם שיפון גרמני או לחם משיפון מלא בתוספת אגוזים ועוד הרבה מאוד תוספות.. בנוסף לאגוזים.. באותו הלחם.. ואתם תתחילו לדבר אחרת על לחם. "פצצת בריאות" לגוף! עולה גג 12 ש"ח ושווה כל אגורה!! מיותר לציין שהוא נטול שמרים.. וכל הבלה בלה בלה .. לא דגנית ולא שמנית.. לא אנג'ל ולא שמנג'ל.. רק חניות ללחם. לא סתם כל חנות ללחם.. אלא חנויות "מיוחדות" ללחמים "מיוחדים". מומלץ!!!.
76. לחם חי. רק לחם-חי!
המושך בחוטים ,   קרית אונו   (30.07.04)
ולא לחם-חי קל! רק הרגיל! הכי הכי שווה! שתי פרוסות בטוסטר, איך שקופצות - למרוח חמאהבנדיבות, פרוסות דקות של עגבניה, מעט שום, טיפה מלח..... גן עדן עלי אדמות!
77. סקר לחמים
המגיבה מר"ג   (30.07.04)
יופי של כתבה, נכון סוגי הלחמים הנמצאים על המדף מאוד מבלבל, לדעתי כתבה כזאת עושה סדר בראש ומורה דרך לבחירה. ישר כח.
78. ל- 57 . לחם שיפון אורגני 100%
שלמה ,   מרכז   (30.07.04)
אדמה זה שם של חברה, לא סוג של לחם. בסופרים מוכרים לחמים פשוטים של חברת אדמה. אני התייחסתי ללחם שיפון אורגני 100%. שמי לב, בסופרים לא מוכרים לחם שיפון אורגני 100%, מוכרים שיפון רגיל, שמעורבב עם קמח מלא רגיל. בפעם הבאה, תקראי את האותיות הקטנות, מה מכיל הלחם שאת רוצה להשוות, או לקנות. ואז תביני מדוע יש הפרש במחירים. אגב, אם את מחפשת מוצרים טבעיים, בחנות עדן המוצרים זולים ב- 20-40% בהשוואה לסופרים הרגילים. אני עשיתי את הבדיקה.
79. ההסבר על השמרים מצוין. לא ידעתי את המשמעות קודם.
מיכל   (30.07.04)
80. סדרת כתבות מ ע ו ל ה. תמשיכו כך.
יוכי   (30.07.04)
כל הכתבות בסדרה שפירסמה אוסנת הראל תרמו ליידע שלי בנושא תזונה ואורח חיים בריא יותר. חלק מהכתבות היו קצת פופוליסטיות בכותרת אך הסה"כ מאוד חיובי מבחינתי.
81. לעבור ללחם "שפע" של הרדוף
נון ,   ת"א   (30.07.04)
אין כמוהו בעולם, באיכות, בטעם ובערכיו התזונתיים! הוא אומנם יקר - אבל הבריאות יותר. ובגלל שהוא כ"כ משביע אוכלים ממנו פחות כך שזה מתקזז.
82. ל-52 : שתי שאלות
נון   (30.07.04)
1- אחרי סינון הנוזלים וסחיטת הצימוקים, מערבבים עם הקמח את הנוזל שסונן או את הצימוקים שנותרו - לא ברור... 2- אחרי שהשאור מוכן אופים אותו עצמו ללחם? אם כן , באיזה טמפ' ולכמה זמן? או שמשתמשים בו כתוספת למתכון לחם אחר - אם כן באיזה יחסים כמותיים? תודה!
83. לחם עינן של אנג'ל טעים ואני שמחה שהוא מופיע בכתבה כלחם בריא
יחסית   (30.07.04)
84. קניתי הבוקר לחם שיפון מלא. מקווה שהטעם סביר. תודה על ההסברים
מיכלי ש. ,   חדרה   (30.07.04)
85. כתבה טוב מאוד. אהבתי
גור ,   מושב זרע   (30.07.04)
נושא מעניין
86. ל-75: איפה יש באיזור גוש דן חנויות כאלו?
(30.07.04)
87. ל-"62 אורגני יותר טוב?? מי אמר?" יש לך ספק שריסוס לא בריא?
שוועכצה ,   נתניה   (30.07.04)
וואלה, אהבל לגמרי אתה.
88. בנות- אל תאכלו לחם ! רק פיתות שלי!
אבולעפיה   (30.07.04)
89. לחם ללא גלוטן
דבי ,   ראשון לציון   (30.07.04)
האם יש למישהו מושג היכן ניתן להשיג לחם שאינו מכיל גלוטן ? תודה
90. הלחמים הדחוסים הלחים המיובאים - האם הם אלה המוזכרים ?
רועה גרמני   (30.07.04)
נורא טעימים - אבל יקרים
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה