אוכל  מדריכים  האקדמיה לבישול
כבישה - מלפפונים
רון (שפאץ) כהן
פורסם: 22.02.05, 12:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 39 תגובות ב-39 דיונים
31. לתגובה 29 כנראה שלא הבנת על כל כוס מים 1 כפית מלח ולא כף.
לתגובה 29   (14.05.05)
32. מלפופונים חמוצים בחומץ
חסוי ,   חסוי   (25.04.07)
שאלה: מדוע נעשה לשום צבע ירוק כחול? תיכתבו לי תשובה....
33. הכי חשוב כשכובשים מלפפונים
gg   (06.06.07)
לבחור מלפפוני אדמה ולא כאלה שגודלו בחממות ! כל ניסיון לכבוש מלפפונים שגדלו בחממות יכשל המלפפונים יתססו ופשוטלא יכבשו טוב
34. סיכום המחקר הקטן שלי
המסיק מסקנות   (10.01.08)
כבישת מלפפונים חיטוי חשוב לחטא היטב את הכלים לפני השימוש, כדי למנוע היווצרות עובש וריקבון. למען האמת, זה מאוד פשוט: מנקים את הצנצנת היטב עם מים וסבון ושוטפים. מסירים את הגומיות ושוטפים גם אותן היטב. מרתיחים מים בגובה של כמה סנטימטר בתוך סיר רחב מאוד, וכשהם רותחים מעמידים בתוכו את הצנצנת כשהפתח פונה כלפי מטה, כך כל הצנצנת טבולה במים. משהים במצב זה מספר דקות, מוציאים הופכים את הצנצנת ומניחים להתייבש על גבי מגבת. זהו יש לנו כלים מחוטאים ומוכנים לעבודה. כל מה שנשאר זה להחזיר את הגומיות היבשות למקומן. החומרים מלפפונים קטנים עד בינוניים, כפית מלח שולחני לא גס לכל כוס מים, שמיר (לא כמות גדולה), חצי ראש שום, 2-3 עלי דפנה יבשים ושבורים, 10 גרגרי פלפל אנגלי, 2-3 פלפל צ'ילי חריף יבש. לכסות במים ש-25% מנוזלי הכבישה יהיו חומץ רגיל 5%. להעמיד את הצנצנת במקום שאין שמש מלאה. אחרי 24 - 48 שעות לבדוק האם צבע המלפפון השתנה לצבע המזכיר חלודה ירוקה זה הזמן להכניס הביתה ויאללה למקרר על מנת שתפסק התסיסה טיפ למה כדאי להוסיף למי כבישת מלפפונים מגידולי חממה חומץ? למלפפוני חממה יש נטייה לקבל מרקם רך בהחמצה. החומץ שומר את המלפפונים קשים ופריכים. לקבלת תוצאה טובה רצוי ש-25% מנוזלי הכבישה יהיו חומץ.
35. היכן מניחים את הצנצנות לכבישה
נורית ,   חיפה   (01.09.08)
לא ציינת היכן לשים את הצנצנות עם המלפפונים במשך זמן ההחמצה- כבישה
36. מלפפונים כבושים
סנדו ,   דרום   (16.02.09)

כאשר רוצים להחמיץ ירקות, כגון מלפפונים או עגבניות אין צורך בחומץ, אלא אם רוצים להחמיץ בחומץ.

לאחר הכנסת מי המלח ושאר נותני הטעם, יש צורך בביצוע איוורור, כל יום עד שהמלפפון מוכן, על ידי הוצאת תמיסת מי המלח  והחזרתה לצנצנת.

הדבר מעודד התרבות בקטריה שהיא אחראית להחמצת הירק.אין להעמיד את הצנצנת לחשיפה ישירה לשמש כדי למנוע התרבות יתרה של הבקטריה.

כן צריך לחשוף לאור.

37. כמה ק"ג מלפפונים? מה היחס של כל החומרים לק"ג מלפפונים
רחלה ,   בית שמש   (11.07.11)

מדברים על דיוק ולא נכתב כמה ק"ג מלפפונים צריך ביחס לחומרים

 

38. שמיר
לאה ,   צפון   (02.08.18)
האם אפשר להוסיף שמיר למלפפונים חמוצים יום אחרי תחילת הכבישה?
39. ךלחךילעחכיג
לחיעכסג ,   ףךחףי   (28.12.20)
פםןועטכאויחעכגסבעיחיליעבכיאחטבכ
תגובות קודמות
חזרה לכתבה