אוכל  מדריכים  האקדמיה לבישול
ריבות א'
רון (שפאץ) כהן
פורסם: 22.03.05, 10:31
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-43 דיונים
31. ל28!!!אני לא סוקר...אבל
מלח(ך)   (30.03.05)
אני היתי מסכימה להיות חברה שלה ולא שלך! אתה בטח מורה או מה. למה לכתוב כך? 40%מישראלים עולים חדשים ולא יודעים לכתוב עברית.ועד כמה % דיסלקטים, אז מה אין ךהם לב? משפחה? דיעה?
32. לרימונה (21)-מה עם המים???
מאיה   (01.04.05)
המתכון נראה מעולה- אבל מה עם כמות המים???
33. פקטין?????
נאוה ,   השרון   (09.04.05)
כמה פקטין יש להוסיף לקילו פרי ,כמו תותים וכו...הכוונה לפקטין באבקה ...כנוי תודה מראש
34. ריבות
Diana ,   Kiryat Motzkin   (06.06.05)
אשמח למתכון טוב לריבת בצלים. ראיתי אותה מוגשת כסלט או תוספת למנה בשרית. תודה
35. סוכר 1/2 ק'ג לקילו פרי
צביקה לוין ,   קריות   (08.06.05)
אני מכין ריבות מפירות שונים כבר שנים אני נוהג להוסיף רק חצי ק'ג סוכר לכל קילו פרי ועדיין לא קרה שהריבה לא הצליחה. אני נוהג להוסיף חצי מקל קינמון לכל קילו פרי בתחילה הבישול ומוציא אותו שעה לאחר התחלת הרתיחה כמו כן אני מוסיף 2 טיפות תמצית וניל לכל ק'ג פרי. אלה-מיועדים לתוספת ארומה וכחומר משמר ב ה צ ל ח ה
36. ריבת זיתים
עפרה ,   תל אביב   (11.06.05)
לפני כחודש הייתי בצרפת וטעמתי שם ריבת זיתים שחורים וירוקים בתוספת צנוברים. היה מאד מיוחד. מישהו מכיר מתכון כזה?
37. פקטין- איפה ואיך?
מירי ,   פ"ת   (29.06.05)
אשמח אם מישהו יספר לי איפה משיגים פקטין ומהן הכמויות (+/-) שצריך להוסיף לריבה. האם משתמשים בפקטין לדברים נוספים? תודה!
38. ריבת קוקוס
ריקי ,   חולון   (06.04.07)
ריבת קוקוס מכינים כך: 220 גר פתיתי קוקוס- לשטח על מגש ולהרטיב במים שיהיה לח. להשהות לפחות שעה אפשר גם לילה. לבשל סירופ-1 כוס סוכר, 1.25 כוס מים עם מעט לימון. כשהסירופ מצטמצם לחצי כמות להוסיף את הקוקס לרתיחה אחת לכבות ולהניח את הסיר סגור עד לקירור. בהצלחה.
39. להשיג פקטין
חיים ,   רמת גן   (20.04.07)
פקטים ניתן להשיג בכל חנות תבלינים טובה, כמו זו שבשוק הכרמל שנמצאת בדיוק בצומת שנקין - אלנבי - קינג גורג - בתחילת השוק. שמים כף פקטין על כל קילו פרי. אחרי שהריבה מתבשלת כ-40 דקות, מוספים לאט לאט ומפזרים טוב כדי שלא ייווצרו גושים, אפשר לערבב אצת הפקטין עם מעט סוכר כדי לשהקל עכל המסה שלו.
40. מספיק להרתיח חצי שעה
יעקב ,   נס ציונה   (18.12.07)
באנגליה למדתי שחצי שעה הרתחה מספיקה וזה על אש חזקה מאד תוך בחישה מתמדת וזה בנוכחות הלימון המסייע להוצאת הפקטין. דבר זה מונע התנדפות מוגברת של חומרי טעם וריח. את מידת הקרישה בודקים על צלחת קרה בצד, לצנצנת שטופה ברותחים שופכים כשזה חם מאד, סוגרים , הופכים וכך מקררים וזה עוזר לסטריליזציה - אצלי עמד שנתיים
41. ריבה לבנה (קוקוס)
albert   (08.04.08)
מחפש מתכון של ריבה לבנה (קוקוס) אימי הייתה מכינה אותה כל חג פסח מעדן על מצה אשמח באם תשלחו לי אותה
42. רבה שהתגבשה
רונית פלג ,   יקנעם   (16.06.08)
האם נתן למחזר רבה שהסוכר שלה נקרש? זו רבת תות תוך זמן הפכה להיות ורודה ומרגישים בה את הסוכר הקרוש, הולך לפח?
43. ריבת אתרוג
פנינה   (28.11.11)
עשיתי ריבת אתרוג . יצא מעולה
תגובות קודמות
חזרה לכתבה