בריאות  מחקרי בריאות  סרטן  מחקרים סרטן ילדים
ילדות שאוכלות צ'יפס – בסיכון לסרטן השד בבגרות
איתי גל
פורסם: 18.08.05, 20:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 88 תגובות ב-88 דיונים
1. תזונה לא גורמת לסרטן!!!
א   (19.08.05)
הסרטן נגרם בעיקר עקב שיבושים גנטיים. תזונה לקוייה יכולה להעלות במידה מסויימת שכיחותם של גידולים מסויימים. ישנן נשים שאוכלות הרבה ג'אנק פוד בילדות ובבגרות ואינן חולות בסרטן השד או כל סרטן אחר, וישנן נשים שאוכלות כל חייהן מזון בריאות וגם מתעמלות וחוטפות סרטן שד או מעי.
2. הלכתי לאכול צ'יפס תגידו בתאבון
(18.08.05)
3. אימאלהההההההההההההההההההההה!!!
אימא דואגת ,   רמת גן   (18.08.05)
איזה פחד ! מה לומר לילדים שאסור לאכול ציפס ואם כן כמה מותר - אחת לחודש זה בסדר?
4. צ'יפס מכיל חומר בשם אקרילאמיד.
ירון ,   מרכז   (18.08.05)
שהוכח כמסרטן. תפו"א לא מכילים אותו והוא נוצר בתהליך הטיגון. זה ידוע מזה מספר שנים. החומר מוכר מזה עשרות שנים כמסרטן, והוא אף נמצא בשימוש במעבדות ביולוגיות כחומר ממנו מייצרים ג'ל להרצת חלבונים באלקטרופורוזה, כשהוא בצורת פולימר (פוליאקרילאמיד) ואינו יכול לגרום נזק.
5. לא מפתיע, אבל ההסבר של הפרופסור מוטעה
גיא   (18.08.05)
הבעיה איננה בשומן מן החי אלא דווקא בשומן הבלתי רווי ההופך לשומן טרנס בזמן הבישול של הצ'יפס. שומן טרנס הנו שומן בלתי רווי צמחי ההופך מצורתו הטבעית ציס לצורתו הרעילה טרנס. כאשר שומן צמחי הופך לטרנס הוא תופס את מקומו של השומן הבלתי רווי הטבעי מסוג אומגה 3 הנחוץ כל כך לתאים. אומגה 3 מונע סרטן והעובדה ששומן טרנס תופס את מקומו מגדילה את הסיכון לסרטן. בנוסף על כך הצ'יפס מכיל כמויות גדולות של עמילן הגורם לסרטן וסכרת בגלל העומס הגליקמי שלו (תאי סרטן ניזונים מגלוקוזה ועמילן הופך לגלוקוזה). בנסוף על כך גילו לאחרונה שבטיגון עמוק של צ'יפס (וגם סופגניות) נוצר חומר רעיל ומסרטן ביותר הנקרא אקרילמיד, אמנם בכמויות קטנות מאד אך למי שצורך מזון בטיגון עמוק בקביעות השפעת החומר מצטברת. לכן צ'יפס הוא פצצת רעל מכל כיוון שלא תסתכלו על זה. אבל בניגוד למה שהפרופסור אומר - בצ'יפס אין בכלל שומן מהחי או שומן רווי.... גיא www.omega3galil.com
6. שטויות, אני זוללת תפודים ולא מסורטנת
תפודה   (18.08.05)
7. וילדים שאוכלים שניצל - בסיכון לסרטן הערמונית
פרופ' ידעני   (18.08.05)
את מחקר הצ'יפסים הזה אפשר לדחוף חזרה לחור שממנו שלפו אותו.
8. אל תוכלו מקדונלדס!
(19.08.05)
עכשיו הם מנסים לשכנע אותכם לקנות עם פרסומות בריאות ושקרים. האוכל של מקדונלדס יביא אותכם למצב בלתי הפיך ולא תוכלו לטקן את הטעות... סתם דוגמא... סלט ירקות, פרי האדמה, התוצר הנקי של הטבע, מלא בויטמינים חיוניים. אצל מקדונלדס בסלט קליפורניה ישנם תוספי טעם מלכותיים וכמות סוכר שתעניק לכם את 75% הסוכר שמומלץ לאכול ביום... חבל חבל...
9. ומי שיונק מציצי בילדות יהיה לו סרטן בצ'יפס?
(18.08.05)
אוף כמה שטויות.
10. מה רק עכשיו נזכרתם שמזון משפיע על הבריאות
א. ירון   (18.08.05)
11. במה הבעיה? בטיגון?בתפוח אדמה? בשילוב
יפה   (19.08.05)
שלהם? הרי יש עוד הרבה דברים אחרים שמטוגנים? !
12. אמאלה
צחי בן שימול ,   נתניה   (18.08.05)
איזה מפחיד אבל מזל שאני לא אוכל צ'יפס כל שבוע אני אוכל פעם בשבועים שלוש
13. מה יותר מסוכן בגיל הילדות - לאכול צ'יפס או להתפנות מהבית?
איו פיצוי לפינוי   (19.08.05)
14. שאלה המשך למחקר
אברי   (19.08.05)
איפה מקבלים יותר סרטן? בצ'פס הארוך של מקדונלדס, או בצ'יפס עם הזיגזג של בורגר ראנץ?
15. מחקר חדש
אלי   (19.08.05)
מחקר חדש שעשיתי מעלה בצורה חד משמעית ובלתי ניתנת לערעור (דיוק של 100% !!!) את הטענה הבאה: לחיות זה לא בריא - כל מי שחי לבסוף מת. מסקנה: כדאי להימנע מהחיים. נו , נראה לכם הגיוני? הטענה נכונה וגם המסקנה הגיונית אך לא נכונה בעליל. אז מספיק להאמין לשטיפות המוח של כל מיני מחקרים של חוקרים פופוליזם.
16. ל-4
שאלה   (19.08.05)
האם אפשר להבין מדבריך כי כל טיגון מהווה סיכון, או שיש משהו מיוחד בתפוחי אדמה מטוגנים
17. גם אנטנות סלולריות מסרטנות.. אז? נפסיק להשתמש בפלאפונים
(19.08.05)
18. אוכל מטוגן גורם לכל סוג של סרטן, לא רק לסרטן שד.
מלאך החיים. ,   גן עדן.   (19.08.05)
19. כזה בולשיט
תמי ,   מרכז   (19.08.05)
לא קראתי בחיים שלי
20. מצמוץ בשעות הבוקר עלול לגרום לסרטן שד.
מיכל   (19.08.05)
וכך גם שינה על צד שמאל, אכילת קרקרים לא טריים בזמן שצופים ביאיר לפיד, שירת "התקוה" מהסוף להתחלה וריקודים סלונים. חיים בתוך קופסת קרטון ריקה מגירויים, מפחיתים את הסיכון לחלות בסרטן ב - 95%.
21. איזה כיף לי אני לא אחת מהדבילים שנוגעים בזבל הזה...
לנה   (19.08.05)
איזה גועל נפש, מי טוחן מזון מהיר? בעעעע
22. לרופאים:תפסיקו עם השטויות !!לכו ותילמדו היכן טעיתם
אלי   (19.08.05)
23. ילדות שאוכלות צ'יפס יהיו בעלות ציצים גדולים בבגרות
ביג שמק   (19.08.05)
24. ברוקולי
מרק ,   מיזורי   (19.08.05)
כדאי לקרוא את המאמר המקורי כדי להבין שהכל שטויות. עבור צ'פס הסיכוין לסרקן השד עולה ב- 27% כאשר "תחום הבטחון" הוא בין 1.12 לבין 1.44. לעומת זאת עבור ברוקולי הסיכון עולה ב- 24% כאשר "תחום הבטחון" הוא בין - 0.91 לבין 1.47. ז.א. עוד מקרה אחד אצל הברוקולאים והיו חייבים לדווח שגם ברוקולי מסרטן. There are lies, damn lies and statistics.
25. ma bidiuk gorem la sartan/ ve im mehinim ba tanur ze
(19.08.05)
26. כמה קל להוציא מחקר
רופא ,   תל אביב   (19.08.05)
קודם כל לא מצאתי כזה ירחון, יש כל מיני ירחונים עם שמות קרובים. חוץ מזה צריך לקרוא את המחקר בצורה יותר יסודית. נשים שצרכו הרבה ציפס בילדותן זה אולי היה על חשבון מרכיבים תזונתיים חשובים? אולי חסרונם הוא שגרם להעלאת אחוזי הסרטן ולא הציפס או הטיגון? יש מרכיבים סוציו אקונומים אצל ילדים שאוכלים הרבה ציפס- לא כתוב על זה כלום. לבודד רק את הציפס ולהגיד שזה הגורם זה חובבני. צריך לקרוא את המאמר המקורי כדי להבין אם זה מקרה קלאסי של הפשטה עיתונאית מטעה, או מחקר שגוי, אבל ככה כמו שזה זה מופרך. אם היתה הוכחה אמיתי שציפס מעלה את מקרי הסרטן ב27% הוא היה מקבל אזהרה כמו סיגריה (שמעלה את הסיכוי לחלות בסרטן ב ה ר ב ה פחות מב27%)
27. ילדים שאוכלים במבה בסיכון לסרטן האשכים
יעקב   (19.08.05)
ןלפי אותו ההיגיון - חוקרים ששותים מיים מינרליים ויוצאים בהכרזות כאלו- בסיכן גבוה לסרטן במוח!!
28. ל-1
(19.08.05)
נכון, אבל את הגנטיקה שלנו אנחנו כבר לא יכולים לשנות ולעומת זאת את התזונה - כן. לכן, גם אם נולדנו עם גנטיקה גרועה, לפחות לא נוסיף "שמן למדורה" ונאכל מאכלים מזיקים. אולי נצליח להשאיר את הגנטיקה רדומה...
29. סלט קליפורניה
(19.08.05)
הסלט של מקדונלד'ס לידיעתך : מכיל שקית של ירקות ללא שום תוספים ( מאיפה הבאת????...) תירס, פלפלים ב 3 צבעים, ועגבניות שרי. אל תאכל במקדונלד'ס. תעשה לך כזה בבית. טפש!
30. למס 5- אתה עושה כזה סלט מכל האינפורמציה שבידך
א.   (19.08.05)
ראשית, השמן אינו הופך לשומן טרנס. הבעיה בטיגון היא שבחימומו (ובעיקר בחימומו מחדש) נוצרים רדיקלים חופשיים. מולקולות אילו הן מאד ריאקטיביות והן תוקפות את הדנ"א. זה סביר להניח, שורש הבעיה. העומס הגליקמי עליו אתה מדבר (אתה נשמע כמו דובר דיאטת אטקינס) - ממש לא קשור. ממתי יש בשמן רגיל שומן מסוג אומגה 3 - אז על מה אתה מדבר??? גם הגוף שלך, ולא תאים סרטניים ניזון מגלוקוזה!! מיי גודנס!! קרא קצת לפני שאתה יורה אינפורמציה! ממש אהבתי "ההסבר של הפרופסור מוטעה". נראה לי שגם אתה בין הידעונים שיודעים ה-כ-ל!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה