|
31. הוופל הכי טוב באדוארד ביסטרו בר בראשל"צ
הוופל שמוגש באדורד ביסטרו בר בברשבסקי 8 ראשל"צ מעדן עולמי כמו בבלגיה
מומלץ בחום!
|
|
|
אני זוכרת שלפני שנים רבות היה להוריי הטוסטר המיוחד של הוופל.
משהו מדהים. חבל שנזרק ברבות הימים...
|
|
|
לכל המעונינים לאכול וופלי בלגי איכות ביותר
נפתחה מסעדה-בר ברחובות של איתי צפריר + אייל גולן
שהשף שם מכין מעדן אמיתי ביותר, עוד לא טעמתם כזה דבר , נסו בעצמכם.
|
|
|
בתור עובד מסור לשעבר של נילי "המהוללת" בהחגיגה של באבט, אני מצרץ בזאת מתכון, לא המתכון של נילי אבל גם מתכון נפלא,
בקערה גדולה 100 גרם שמרים עם ליטר מיים
מערבבים עם מטרפה ומחכים כדקותיים לתסיסת השמרים, מוסיפים חצי ליטר חלב 360 גרם חלמונים(צהוב) טורפים ומנפים לתערובת תוך כדי טריפה קילו וחצי קמח, אח"כ 200 גרם אבקת סוכר ו - 1.25 ק"ג חמאה מומסת, טורפים ומוסיפים 240 גרם חלבונים + 12 גרם מלח מוקצפים.
טורפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מחכים כשלוש דקות ומכינים.
אם לא משתמשי מייד לשמור בקירור כדי למנוע תפיחה. בתיאבון
|
|
|
|
|
36. DIDN’T like it, GARBAGE
BORIS , |
JERUSALEM |
|
(12.09.05) |
I tried the Jerusalem place, waited half an hour and DIDN’T like it, GARBAGE
|
|
|
37. "בבט" לא רואה את שאר הופלים
|
|
|
38. אף פעם לא טעמתי. זה טעים? מתוק מידי?
|
|
|
39. המכשיר של קרופס - אי אפשר לנגוע במכשיר או בידית כי זה לוהט ~
אי אפשר לעבוד איתו , |
אכזבה ממכשיר גרמני |
|
(12.09.05) |
כמו המכשירים הישנים אין שם בידוד מספיק וצריך להחזיק מגבת עבה כדי לפתוח את הטוסטר ואם ילד נוגע במכשיר = כוויה !
|
|
|
40. ל 34 קילו ורבע חמאה אולי מאה עשרים ו5 גר ' ?
ואפשר להסביר מה עושים אם יש שמרים מהסוג של "שמרית" ?
תודה
|
|
|
|
|
42. 36 - כנראה שבלוטות הטעם שלך מקולקלות
אני לא מכירה אדם אחד שהיה בבאבט ולא אהב את הוופלים.
|
|
|
יש 2, ושתיהן בירושלים: באבט כמובן, המקום שמרגיש הכי חו"ל בארץ, ועוד ופליה אחת חדשה ברחוב עזה - "דולצ'ה". יש להם המון מילויים מעניינים וגם אלכוהוליים. אני הכי אהבתי את הפירורי שוקולד. עם כדור גלידה וקצפת- אורגזמה בהתהוות.
|
|
|
44. אח... אין כמו בלגיה בשביל וופל בלגי...
גם אני הייתי בבלגיה וזכיתי לטעום שם, בשוק מקומי קטנטן וופל בלגי אמיתי, בלי כל תוספת שתכסה על טעמו הנפלא. העיניים שלי כמעט יצאו מחוריהן אחרי התענוג הנפלא הזה. בארץ רצתי כמו אחוזת אמוק אל "בריסלס" ושם האכזבה הכתה לי בפרצוף בלי בושה - עיזבו את המחיר (בחו"ל שילמתי על המנה כ-3 שקלים), אבל מה זה הגוש הענק, הדביק והרכרוכי הזה? וופל בלגי צריך מידה מסויימת של קראנצ'יות ופריכות! התחושה שלי הייתה שבלי רוטב סמיך אי אפשר פשוט לאכול את זה!
ייאמר לזכות בריסלס שגם בבלגיה, כשהלכתי לאכול וופל בלגי במקום אחר, ממוסחר יותר, קיבלתי משהו לא אטרקטיבי במיוחד. המסקנה - צאו בהמוניכם לשווקיה הקטנים והסודיים של בלגיה (עדיף בליווי מישהו מקומי שינחה אתכם...) ותהנו מוופל אלוהי, קראנצ'י, פריך וטעים, בגודל כזה שלא מותיר בכם גועל נפש מרב מתוק...
|
|
|
45. מכשיר וופל בלגי קרופס מומלץ בחום!
מהיום שרכשנו את המכשיר הניפלא הזה הוא לא הפסיק לעבוד . בשבועיים שהוא אצלנו הכנו יותר וופלים ממפעל בלגי באדוורפאן ניפלא גם להפתיע את האורחים במשהוא שונה מסתם עוגה חיסכון בכסף ופשוט להכנה .
|
|
|
46. בבט - סיבה מספיק טובה לבקר בבירה
נושי , |
ירושלים |
|
(12.09.05) |
מסיכמה עם כל מילה שלך.
בבט הוא ה"מענה" לכל הצרות שלכם...
להתענג על ופל בלגי מושלם
|
|
|
47. ל13 מ-5: צודקת, אכן ליאז' ולא ברוז' אבל ליאז' העגול
בכל מקרה גם את המלבני של בריסל וגם את העגול של ליאז' ניתן למצוא בבריסל.
|
|
|
48. מה עם החגיגה של בבט ?
תל אביבים בורים שכמותכם !
|
|
|
49. יש גם הירושלים רחוב יפו - פינה קטנה וחמה !!
יש גם הירושלים רחוב יפו - פינה קטנה וחמה !!
|
|
|
יש גם בנפיס בחיפה וופל בלגי לא במיוחד טעים
|
|
|
51. מי שלא קורא עד הסוף שלא יגיב
קצת סבלנות.... |
|
|
(14.09.05) |
|
|
|
52. ל, 25 , 46 - להגיב רק אם קוראים עד הסוף!!!
|
|
|
53. הוופל הכי הכי אמיתי
גלית , |
זיכרון יעקוב |
|
(24.09.05) |
אני טעמתי אחד הטובים בארץ אצל סימון מימושב דור היא בלגית ויש למישפחתה סניפים בבלגיה אין מה חבל"ז כיום היא משווקת לרשת אלדו טרטופו וד"ר לק מומלץ בחום
|
|
|
54. אם כבר אז כבר
ליאור , |
תל אביב |
|
(22.07.06) |
בלי מסע שיכנועים בעולם לה גופרה אבן גבירול מול גן העיר מגישים פיתויים ממכרים ממש מומלץ
|
|
|
55. וופל הכי הכי הכי בדרך חברון 23
דניאל , |
ירושליים |
|
(07.08.06) |
אחלנו שם חבל"ז וופל בלגי של סימון גופרי בל
|
|
|
56. דולצ'ה וופל בר
מושיקו , |
ירושלים |
|
(23.03.07) |
יש להם ת'וופלים הכי טובים בארץ ובבט לא מגיעה לרמה שלהם בכלל! ומי שטוען אחרת לא מבין בכלל! תטעם ותבין!
|
|
|
57. הגופרה הכי טעימה בעולם
אצל יוסי שכונת אברהם אבינו חברון.
מי שלא בא מפסיד.
|
|
|
אני מחפשת מכשיר להכנת וופל בלגי..
בכול מקום ראיתי את המכשיר הזה..האים הוא באמת טוב כמו שאומרים??
וראיתי שייש מתכון להכנת וולפ בלגי עם שמרים,ועטד מתכון אם אפקת אפייה...
מה יותר טוב לשים?שמרים או אפקת אפייה???...
אשמח לקבל תשובה על שתי השאלות שלי..
תודה רבה!!
|
|
|
59. תגידו, אתם ממש דפוקים???
לכל האלה שמתפעלים מהואפל של בלגיה, צר לי לאכזב אתכם, מקורו של הואפל הוא בארה"ב.(!) אז למה קוראים לו בלגי? שיבוש של השם שנתנו לו כשהוא רק יצא "בל-ג'ם"-אבן חן יפה (בשל צורתו היפה). אז לכל הבלגים המתלהבים, יצאתם טמבלים, אבל מה טמבלים...אז תפסיקו להתלהב מהניחוח בבלגיה. (זה פשוט יותר מורגש בגלל האוויר הנקי...)
|
|
|
60. מס' 20- יכול לעזור עם מתכון?
יעל , |
ראש העין |
|
(12.05.08) |
תוכל לפרסם את המתכון?
תודה רבה
| |