אוכל  פרוייקטים  רק מרק
יום כתום - מרק מחית של בטטה, גזר ודלעת
ynet
פורסם: 11.03.07, 11:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 63 תגובות ב-63 דיונים
31. יש לי עצה דיאטטית
שרית הבשלנית   (11.03.07)
אל תכנסו בכלל למטבח, זה הכי דיאטטי.
32. ל-28
(11.03.07)
אתה צוחק? הסיר מסתיר את הלהבה... רואים ושומעים את האוכל מתבשל.
33. מעולה!!! יופי של מתכון
(11.03.07)
ושכל הבריאים ירוצו מסביב לבלוק - לשרוף קלוריות
34. ל-28, אתה בסדר?
(11.03.07)
רואים את האדים יוצאים מהסיר תוך כדי הבישול... אתה שיכור?
35. תשובה ל- 1
(11.03.07)
מאדים את הירקות בשתי כפות שמן, ובמקום השמנת ומרגרינה וכל הגואל נפש מוסיפים המון פטרוזיליה ושמיר וסלרי, וגם שורש פטרוזיליה ושורש סלרי. ואז אין צורך בכל הדברים השמנים. בתיאבון
36. למרק נזידי משביע וחורפי יותר
ש ,   צפון   (11.03.07)
מומלץ להוסיף גם כוס עדשים כתומות, גם בריא וגם טעים
37. בלי חמאה, קמח, שמנת, קרוטונים או פרמג'ן
Yuli ,   דרום   (11.03.07)
כדי שזה יהיה מרק בריאות לא צריך את כל התוספות המשמינות. שמים את כל המצרכים בסיר, מוסיפים חתיכות תפוח עץ גרנד סמיט (לא צריך לקלף, רק להוציא את הליבה). מתבלים במעט אבקת מרק עוף, מוסיפים אבקת ג'ינג'ר ו/או אבקת קארי. מכסים במים ומבשלים. (יוצא נהדר אם מבשלים 7 דקות בסיר לחץ). מועכים בממחה ידני, ואם סמיך מדי מוסיפים עוד מים, מלח ופלפל, ומרתיחים שוב למשך מספר דקות.
38. מרק דלעת, גזר בטטה
שוש ,   ר"ג   (11.03.07)
ללא שמנת,חמאה וקמח, רק ירקות והרבה פטרוזיליה. מתכון בדוק נגד גזים ואחרי ניתוחי בטן.
39. ל-21 - אולי עם "המתכון" הזה יחזור לך התיאבון?
אוכל בריא הוא הוא ,   התרופה לאנטיאייג'ינג   (11.03.07)
השמנת והחמאה וכל הזבל הזה גורמים לעורקים שלך - הצנורות שמעבירים את הדם בגוף שלך - להסתם. אינסטלטור לא יעזור לך. כן, המרק טעים עם תבלינים חופשי אבל לא עם שומנים. רוצה שומן? - שים שמן זית במרק. רוצה סמיכות? המרק סמיך גם ללא חמאה ושמנת ווודאי לא צריך קמח. המתכון מלכתחילה היה טוב, ודווקא התוספות המגעילות האלה הרסו את המתכון, בניגוד למה שאתה חושב.
40. למה שמנת? יותר טוב יוגורט.
אליושה   (11.03.07)
אתמול בדיוק הכנתי מרק כזה. במקום שמנת שמתי יוגורט. יצא מדהים. בכל מקום שההוראות אומרות שמנת, אני מחליפה ביוגורט והתוצאות נפלאות.
41. עוד גרסה
אורן   (11.03.07)
להתחיל את המרק מאיגוי של שום בצל ג'ינג'ר וקליפת תפוז מגוררת. אפשר להוסיף זעפרן להעמקת הצבע. טעים מאוד בלי שמנת. במקום קרוטונים אפשר גם חתיכות ערמונים.
42. תוספת לשיפצור
אמנון ,   רחובות   (11.03.07)
עשינו עם קמצוץ של צילי חריף (זהירות! רק קמצוץ )וזה יצא ענק!
43. ל35 : אתה עוור צבעים????
אמנון ,   רחובות   (11.03.07)
המתכון הוא למרק כ ת ו ם !!!!! לא למרק ירוק!
44. די לברברנים
ממי ,   רחובות   (11.03.07)
מרק נפלא הצבע והטעם משגעים -הגיע הזמן לאכול אוכל-אוכל אמיתי!
45. לכל המבקרים
נרי ,   נתניה   (11.03.07)
תקשיבו לי ותקשיבו לי טוב! תמי הכינה מרק כתומים מדהים... אם אתם חפצים במתכון ללא קלוריות או שומן הרי לכם מתכון: אכלו חסה ושתו מים! מספיק לבקר וללכלך... אם לא שמעתם זה: "במטבח בכיף ובקלות עם תמי אקרמן" לא סניף של שומרי משקל! וחוץ מזה כמו ש-20 אמר - תאכלו משהו... תהנו מהחיים! *דרך אגב - תמי חסכת לי המון דמעות עם הבצלים! תודה...
46. קל ופרקטי
רותי ,   העמקים   (11.03.07)
לא שמנת לא חמאה תוסיפו חלב קוקוס גם טעים וגם בריא גם לשומרי כשרות
47. מספר 7 - אבקת מרק עוף עשויה משאריות משחטות!
סופי ,   רחובות   (11.03.07)
זו הגרסה בריאה שלך?! מסכנים הילדים שטורפים.
48. ל-12 או שימותו מזה
חחחחחחחחחחחחחח   (12.03.07)
49. מרק שאני עושה, יאמי!גם מאד אסטטי להגשה
וגם בריא,כנסו!   (12.03.07)
פרסה במקוםבצל מטגנת בקצת שמן קנולה -יותרבריא מחמאה. גזר ,דלעת/דלורית,עדשים כתומים,שורש כרפס. ללא שמנת ללא יין טוחנים(זה נראה מקסים,בסוף מפזרת כוסברה ומערבבת,מלח פלפל אגוז מוסקט להוסיף גם מרק ירקות אורגני, חייב לטעם (מחנות טבע). לשים את התבלינים תוך כדי בישול. וכמובן כל הירקות אורגניים! הכי בריא!!!
50. על תפוח שמעתם?
המשפרת   (12.03.07)
אם תחליפו את כוס היין(-כי לא בא לכם לפתוח בקבוק-)בתפוח "גרני סמית" החמצמץ מרוסק ובלי קליפה בתום הבישול תראו איזה טעם מפתיע וטעים
51. מתאים למזג-האויר הצפוי
אייל ,   תל-אביב   (12.03.07)
נראה מרק מתאים מאוד לסערה הממשמשת ובאה עלינו לטובה עפ"י החזאים. רק לחזק את הבית ולהסתגר עם סיר מרק דלעת ובטטות - מה צריך יותר?
52. סך הכל פרסומת למוצרי "השף הלבן"
פרסומת סמויה   (12.03.07)
כלל אין צורך - ובלי קשר לבריאות - בחמאה ושמנת. המרק יוצא סמיך גם כך ותמיד אפשר להוסיף תפוח-אדמה קטן או 2 פרחי כרובית להסמכת יתר. אין גם צורך באבקת מרק עוף, בפרט אם מוסיפים סלרי אמריקאי. בתאבון!
53. ל - 47
רוני   (12.03.07)
אני קונה אבקת מרק בטעם עוף, שאינה מכילה עוף, ועל האריזה רשום "רכיבים טבעיים בלבד". רשימת המרכיבים אינה מכילה חומרי שימור או מחזקי טעם למיניהם. תוספת קטנה של האבקה הזו לא נראית לי מזיקה, אם כי אני מסכימה עם המגיבה שאמרה שייתכן שעדיף להתרגל ולבשל בלי האבקה. ייתכן שאני טועה, אבל למה גסות הרוח הזו? רק בגלל שאנחנו לא עומדות אחת מול השניה נוח לך להתבטא באופן הזה?
54. הנה לכם מתכון טוב ובריא באמת
הרואה הקטנה   (12.03.07)
2 בטטות בינוניות 500 גרם דלעת 3 גזרים מלח פלפל שמן זית אגוז מוסקט מגורר (מעט מאוד) 5 כפות שמנת 15% אופן הכנה חותכים גס מאוד את כל הירקות מחממים את שמן הזית ומכניסים את כל הירקות ל5 דקות עד לקבלת צבע זהבהב מכסים במים בגובה 2 סנטימטר מעל הירקות מרתיחים באש גדולה ומורידים לאש בינונית. בישול כחצי שעה. לאחר שהירקות כולם התרככו, מרסקים את התערובת . מוסיפים את השמנת, מבשלים עוד 5 דקות ומגושים חם.
55. קוקוס שמן מאוד מאוד!
הרואה הקטנה   (12.03.07)
56. תמי- את גדולה - שיהיה לך יום כתום
אורית א.ל   (12.03.07)
57. שיטת הסבתא שלי !!!!
חן ,   תל אביב   (12.03.07)
אין יותר פשוט,טעים ובלי חמאה וכל מיני תוספות לא טובות כמו המרק של סבתא שלי. עשיתי אותו אתמול לבד, והצליח לי נהדר ! אז ככה: דלעת, בטטה, גזר, בצל, תפו"א אחד, עלים של סלרי ואפשר גם את השורש-זה נותן טעם. לא מטגנים כלום, פשוט חותכים הכל ומכניסים לסיר עם מים עד רתיחה, אז מוסיפים כף אבקת מרק ללא מונוסודיום,כף רוטב סויה, פלפל, מלח ואני הוספתי קצת צ'ילי חריף כי במרק יוצא מתקתק....בסוף מוסיפים כף שמן זית, למרות שלא חייבים לפי דעתי. אני מועכת הכל במועך פירה, ואז יש לי עדיין חתיכות של ירקות אבל לא כאלו גדולות.... בתיאבון, בהצלחה....
58. לסופי - 47
חן ,   תל אביב   (12.03.07)
גם המרק טעם עוף שהוא פרווה, מרכיבים טבעיים זה לא טוב? ואם יש לך רעיון איך לתבל את המרק בדרך אחרת, אשמח אם תכתבי, כי האבקות האלו, ידוע לי שהן לא בריאות, אבל יש את הליין החדש הזה, ללא מונוסודיום גלוטומט.
59. ל- חן מספר 58 , בנושא א. מרק עוף
יעל   (12.03.07)
התחליף הוא להכין ציר: ירקות, בשר, דגים, עוף....אפשר מהכל אבל זה לוקח זמן. אני לא מומחית אבל מדובר בבישול ארוך של חלקי עצם שונים עם ירקות שורש...חפשי באינטרנט מתכונים לצירים. הבעייה היא שזה לוקח זמן וכן לוקח מקום איכסון במקפיא. אני לא מכינה ציר אבל פשוט מוסיפה כל מיני ירקות שורש, בצל או שום וכן ועלים שונים בזמן הבישול ואח"כ מוציאה..לי זה טעים ואני לא מרגישה בחוסר טעם בלי האבקה. להיפך כיום האבקה משאירה בפי טעם לואי.
60. היא הבת של רות סירקיס
יואב ,   שרון   (12.03.07)
שכתבה את "מהמטבח באהבה"?
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה