בריאות  דיאטה
בריא ללב: עשינו סדר בדגנים המלאים
אוסנת הראל
פורסם: 31.05.07, 14:13
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 92 תגובות ב-87 דיונים
61. כוסמת, דוחן קינואה היחידים המותרים לאנשים הרגישים לגלוטן!
לא לבלבל אותנו!   (31.05.07)
62. קוסקוס מלא + בורגול אין כמעט הבדל ושניהם מזינים!
אמא איכפתית   (31.05.07)
אני מכינה חצי כוס קוסקוס מלא ומוסיפה חצי כוס בורגול, מעט שמן ומלח אח"כ מוסיפה מים רותחים (בערך כוס וחצי) עד שהכל נספג , להכניס בכלי סגור למקרוגל למשך 3 דקות להוציא ולערבב טוב עם טיפה שמן זית. בריא מאוד וטעים הילדים לא מבחינים בהבדל.
63. 1 אם היית יודעת כמה בריא המטיל לא היית מדברת ככה
תימוני ,   מצנעה   (31.05.07)
יחרים אבושש
64. ל40 שיבולת שועל במשקל הכי טוב והכי מזין
תנסה ותראה   (31.05.07)
65. ל18 חשוב שתקרא
אבי   (31.05.07)
אתה בטח חושב שהתגובה שלך משעשעת אבל שים לב לדבר חשוב, אתה לא יודע את פרטי המגיבים בעיקר לא את גילם, המגיבה ב1 עשויה להיות קטינה. אתה בהחלט יכול למצוא עצמך עובר עברה פלילית. ניתן לכתוב תגובות משעשעות ובעלות טעם מבלי לפגוע באנשים אחרים.
66. ל-18 -כל הכבוד!
(01.06.07)
67. טעות! טעות!לא ל-18 ל-65 כל הכבוד!!!!!!!!!!!!
(01.06.07)
68. לכל מי שרוצה לדעת איזה דגני בוקר לאכול:
קורין ,   תל אביב   (31.05.07)
ברנפלקס הוא מוצר לא רע, לאלו שרק נכנסו לתחום הבריאות, הוא מכיל הרבה פחות סוכר משאר הדגנים הנפוצים וכמות יפה של סיבים. למי שיותר רציני, סובין "אול בראן" של קלוגס, זה פשוט סיבים לוריד, מצויין למערכת העיכול. לא לקנות את הFIBER1 של נסטלה! הוא מפוצץ בסירופים מתוקים כמו כל המוצרים האמריקאיים. והכי טעים - גרנולה. לקרוא מה רשום מאחורה: להעדיף את אלו בלי החיטה, כאלה שהם תערובת פשוטה של דגנים מלאים כמו שיבולת שועל, פירות ואגוזים. איך לאכול אותם? גרנולה - עם יוגורט, ועדיף יוגורט עיזים או כבשים (טעים מאד). לא לשכוח שכל מוצרי החלב פרה מכילים לקטוז וגורמים לנו לאלרגיות שונות ומשונות. את דגני הבוקר לאכול עם חלב, ושוב, כמה שאפשר להחליף את חלב הפרה בחלב אורז או חלב סויה. עם זאת יש לציין שמבחינת הטעם החלב הכי טעים הוא של פרה. ובכל מקרה: לגוון לגוון לגוון!! לזרום עם האוכל ולא לתת למשטר לשלוט לנו בחיים. פשוט לאכול מכל הדברים המזינים שיש, למלא את המקרר רק בדברים בריאים כך שאין אלטרנטיבות. אחרי שתתרגלו, כבר לא תוכלו לחזור לג'אנק ולממתקים, כי תאהבו את הטעם העשיר יותר, את ההרגשה הפיזית המשופרת ואת המראה הנהדר.
69. ל-1 שכחת לקחת את התרופות היום?
ד"ר פראנץ ,   צנעא   (01.06.07)
70. ל-33, פלוצים של גפילטעפיש יותר מסריחים
מנסיון אישי. ,   עדיף ריח של סחוק   (01.06.07)
71. ל-1, ננראה לא קבלת "אוכל" מתימני גזעי בגלל
הריח של הגפילע, לכן ,   מתנקמת בחילבה.   (01.06.07)
72. 1 הטמבלית, אם היית מקבלת "גחנון" כמו שצריך
היית שרה באופרה ,   עודד הדוחף   (01.06.07)
73. כוסמת לא דגן
הרלה ,   רחובות   (01.06.07)
כוסמת שייכת למשפחת הרב-בירכיתיים (Polygonaceae). זה לא דגן! ותירס מגדלים בארה"ב ובמדינות טרופיות בדרום אמריקה.
74. תמונה של שעורה !!!! עם כותרת חיטה מלאה
למי זה חשוב ,   רק לי   (01.06.07)
75. האם קינואה היא דגן? - הצד התזונתי
ד"ר גדעון לבב PHD ,   ראשון לציון   (01.06.07)
אם נתיחס לערכים התזונתיים, הרי קינואה בהיותה מכילה כפול חלבונים מאשר אורז או חיטה ושעורה, היא יותר דומה בהרכבה לקטניות. כוסמת גם היא עשירה בחלבונים. מבחינת היחס בין חומצות האמיניות בהרכבה, היא דומה יותר לקיטניות. (מכילה ליזין). בשתיהן כמות החלבון היא בשליש פחות מקטניות. שתיהן שייכות לדגנים הי הן משמשות להכנת לחמים. מבחינת משפחה בוטנית, שתיהן לא !!! ממשפחת הדגניים. לפיכך לא מכילות גלוטן. מבחינת המקפידים על צרופי מזונות , הן בכל זאת דגנים.
76. קינואה זה דגן כי זה צמח עשבי וזה מה שקובע.
פעם אחת ולתמיד   (01.06.07)
77. אני תוהה מדוע הוזכר שם ספציפי של דגני בוקר
יעל   (01.06.07)
ועוד כזה עם סוכר, שלא כדאי להרבות בו. פרסום סמוי?
78. ואיפה ניתן לקנות לחם שיפון מלא ?אולי מישהו
יצחק ,   ת"א   (01.06.07)
(רוב הלחמים המשווקים מבוססים על קמח שיפון מעובד). קמח שיפון מלא .....
79. סלניום מקורות במזון:
דליה ,   נתניה   (01.06.07)
מקורות במזון: המקורות הטובים ביותר לסלניום הם אגוזי ברזיל. מקורות נוספים הם שמרים דגנים מלאים ומאכלי ים, שעורה, מולסה, ברוקולי, אורז חום, כרוב, סלרי, קינמון, חומץ תפוחים, מלפפונים, מוצרי חלב, ביצים, שום, ירקות עליים ירוקים, פטריות, אגוזים, בצל, דגנים מלאים, בשר.
80. בריא ללב: עשינו סדר בדגנים המלאים
הרמת גנית   (02.06.07)
כתבה מעולה
81. פומפורניקל הוא לחם שיפון אך לא רק שיפון מלא
(02.06.07)
82. מסכימה מאוד עם מס' 3
אורלי ,   פ"ת   (03.06.07)
כל הכבוד על הכתבה המעשירה והנהדרת טובה מאוד
83. כתבה מועילה מאוד
מירי ,   מרכז   (03.06.07)
מעתיקה ושומרת לי אותה. אלפי תודות לך אוסנת מירי
84. ל-23
אורח   (22.07.08)
כי רוב התעשייה מופנת לזיקוק מלא של דגנים כי זה מה שמעדיף הציבור, לעומת זאת דגנים מלאים כן דורשים עיבוד אך פחות אבל הביקוש קטן יותא לכן המחיר יקר יותר
87. היכן קונים שעורה מלאה???
דרורה ,   מרכז   (05.08.10)

האם משהו יכול לעזור.

 

היכן אפשר לקנות שעורה מלאה. נאמר לי שאצל חנויות של האתיופים. אך לצערי אין באיזור השרון. עזרה בבקשה.

88. יופי של כתבה : )
ליאת ,   תל אביב   (16.01.12)
תענוג גדול לקרוא כתבה כזו ממצה ומעניינת, שמחתי לקרוא. תודה!
89. מעניין מאוד! רק חבל שאין פירוט במה קיימת חומצה פיטית.
אני   (19.10.13)
אבל אני אעשה את המחקר שלי לבד ברחבי הרשת.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה