אוכל  טעם החיים
חותכים - המדריך המלא לסכיני מטבח
יעל גרטי
פורסם: 13.07.07, 09:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 137 תגובות ב-135 דיונים
31. ל-15 מכ'ס:מחמוד איבן שיבריה מקלקיליה כותב אנגלית טוב ממך!
קפדן ודקדקן ,   סיגריה אחת מכפר סבא   (13.07.07)
אתה גאון בלא לדעת אנגלית אבל בלהתעקש לכתוב באנגלית,מקומך ב"אנאלפבת נולד" או ב"לרקוד עם צביקה פיק" אתה הבאת בושה לכפר סבא כולה!
32. גדי 13: איך הצלחת לברוח ועוד לכתוב כאלו שטויות בהארץ?
מודאג בגלל גדי 13 ,   אברבנאל-בת ים   (13.07.07)
33. לי יש ארקוס 9".. ואני מאד אוהב אותה.. =)
סו שף   (13.07.07)
34. לפני הכל - קצת כימיה, לא פיזיקה
(13.07.07)
תרכובות וסגסוגות הן עניין לכימאים, לא לפיזיקאים. קשיחות וגמישות הן אכן תכונות פיזיקליות.
35. סכיני ברגהוף - הסכינים הטובים בעולם
julia ,   תל אביב   (13.07.07)
בתור אדם שמאמין שאין זול וטוב ושכשקונים סכין שווה להשקיע כדי לקבל תמורה - ברגהוף מייצרים מספר סדרות של סכינים שלאורך כל שנות הבישול שלי לא נתקלתי ברמה כה גבוהה, נוחות אחיזה ובעיקר חיים כה ארוכים. קניית סכין בעיני היא כמו קניית תכשיט. התכשיט צריך להתאים לך באופן אישי ואת כמובן תרצי שהוא יהיה מהסוג הטוב ביותר. יש להם חנות בגן העיר ובנוסף לרמה ולאיכות יש שם שירות ללא דופי, מקצועי, אישי ולבבי וגם מי שלא באמת מבין יצא משם נשכר! מומלץ בחום.
36. ויקטורינוקס בסנטר
ארנון ,   ת"א   (13.07.07)
שבוע שעבר קניתי סכין שף בויקטורינוקס בדיזנגוף סנטר. מדהים!! אין דבר שהיא לא חותכת בצ'יק , אפילו את האצבע (-: לא ידעתי שיש רמה כזאת של סכינים
37. ל-17
אביב   (13.07.07)
כשמדברים על אורך של סכין ההתייחסות היא ללהב. למשל כשמדברים על סכין 10, הכוונה היא ל-10 אינץ' שזה בערך 25 ס"מ של הלהב בלבד
38. ל-13. קשיות היא תכונה פיסיקלית ולא תכונה כימית.
(13.07.07)
39. הסדנה
נירית   (13.07.07)
הייתי בסדנת החיתוך של לובלינסקי עם השף דודי גרינס והיה מדהים -מומלץ בחום.
40. ל-8 אם לא תשחרר קצת אוויר תתפוצץ בקרוב.
מחפשת שטול ,   80 רוקוול   (13.07.07)
41. אני גבר, מבשל מעולה, יש לי סכין ב 50 שקל ואני לא מלכלך
גבר   (13.07.07)
והיו לי חברות שלא ידעו לבשל ולכלכו את כל המטבח בשביל ביצה שיצאה לא טעים. די עם הסטיגמות.
42. 35 זה שקוף מדי שאת היחצנית של ברגהוף
יוגב   (13.07.07)
שתי כוס מים
43. הטובה ביותר - חרב סמוראית - גם קשה גם גמישה
שש בצהריים   (13.07.07)
44. ודאי התכוונת ל PATTERN WELDED
להכי טוב 14 ,   מקי סכינאי   (13.07.07)
סכין המולחמת מפלדות בהרכב פחם שונה והמוצר המוגמר בעל דוגמת פסים. הטכניקה העתיקה שוכללה ביפאן ובאירופה ניתן להשיג אותן מתוצרת KYUCERA או WMF במחירים של מאות EURO לסכין קטנה. מי שיש לו אפשרות כספית להשקיע יהנה, ניתן לחתוך פרוסות דקיקות ממש כמו במכונת חיתוך אצל הקצב. ואגב, מה על סכיני הקרמיקה? גם הן חדות ולא מתקהות.
45. ל- 26 - גם פלצנות זה פיזיקה
איינשטיין   (13.07.07)
פלצנות זה משהו רוחני שנובע מהבילוגיה של המוח שנובעת מהכימיה בין הנוירוטרנסמיטרים שנובעת מהקשרים החשמליים שבין המולקולות. אז גם התנשאות זו פיזיקה. כימיה היא מדע מאוד מוגדר. סגסוגות וחלודה זה כימיה. לפיזיקאים יש מספיק עבודה גם בלי הכימיה הטרוויאלית הזו.
46. מזכיר לי את חנות השרביטים של הארי פוטר
esc   (13.07.07)
עושה חשק לעבור לסכין אישית לפי מידה.
47. אין ספק שריבלין הכי מקצוענים
מוטי ,   תל אביב   (13.07.07)
קניתי שם סכין שף של דרייצק , גם הסכין , גם השירות וגם המחיר היו מעולים ! מומלץ לכולם להגיע. בכלל יש שם אולם תצוגה ענקי ומגוון מוצרים. הבאסה שהם מוכרים בעיקר לקהל המוסדי ופחות לפרטי , אבל הגעתי לבד ונתנו לי שירות מעולה. מומלץ !
48. ל-41 בטוחה שהוריך והמחנכת שלך מאד גאים בך.
עדיין מחפשת שטול ,   80 רוקוול   (13.07.07)
49. סכין קרמית
חוה אורנים ,   שרון   (13.07.07)
אפשר לשמוע את הערותיכם המלומדות על סכין קרמית?
50. ל 44 סכיני קרמיקה נשברות ברגע שהן נופלות על הרצפה
יוגב   (13.07.07)
51. ל10- מאה אחוז נכון
אחת   (13.07.07)
52. ל-49 אין לי מושג מה זה.
שלמה   (13.07.07)
53. יופי של כתבה
חגית   (13.07.07)
54. כתבה מצויינת ...ת ו ד ה .
ח ר ו ב ו ן   (13.07.07)
55. סכינים דרייצק של ריבלין המובילים בשוק
המבין בסכינים ,   הרצליה   (13.07.07)
רמה אחת מעלם כולם , אומנם הסכין טיפה יותר יקראבל על איכות משלמים יותר כמו כל דבר בחיים.
56. ל-8 אתה חסר חן ולא נחמד
אלון ,   באר שבע   (13.07.07)
57. על ברזל, פלדות ומה שבינהם
אביחי ,   טכניון   (13.07.07)
תיקון קטן אך חשוב לכתבה: ברזל הינו יסוד כימי, אשר במצבו הטהור נקרא פריט והינו פריך מאוד ולא קשה ( מי שזוכר את האנטנות הפנימיות של הרדיו של פעם). פלדה הינה שם לכל סגסוגת של ברזל ופחמן, תוספת הפחמן (עד ארבע אחוז) היא זו שמשנה את תכונות הברזל החלוש למה שידוע כפלדה. יש לציין כי עיקר חוזקה של הפלדה בא כתוצאה מטיפולים תרמיים סבוכים (חישול, לדוגמא) אשר משנים את אופיו של הסריג המוקלקולרי. שאר המסגסגים ( התוספים האחרים ) כגון ונדיום, מוליבדניום, קובלט וכו' משנים את יכולת הפלדה לעבור טיפולים תרמיים שונים אשר משנים את חוזקה בצורה מאוד מאוד משמעותית.
58. אבל בערוץ הקניות מוכרים את כל הסכינים שבכתבה בעשירית מחיר !!
עוז   (13.07.07)
ובמחיר של סכין אחת איכותית פה (400 ש"ח) הם מוכרים את כל הסכינים (סכין שף, סכין פילוט, סכין קילוף, סכין מסור...) + אפילו בונוס - 6 סכיני סטייק !!! אל תהיו פראיירים ! אל תתפתו לסכינים ה"עדינות נפש" הללו, שכמו שראיתם בסרטון מגיבות לכל נגיעה קטנה בהן, ולא מסוגלות לתפקד יותר. בסרטון בערוץ הקניות הראו איך הם מנסרים עם סכין קרש (!!!) ומיד לאחר מכן - פורסים עגבנייה עדינה בקלות לפרוסות דקות חלקות ומושלמות בלי מאמץ (וללא מעיכה כמובן). ולא צריך אף פעם להשחיז אותן !!!!!!!!!!! אז, שלא יעבדו עליכם !
59. ...ל-23 זו חברה מעולה...לצערנו אין לה סניפים בארץ...
פליקס ,   ירושלים   (13.07.07)
תוכל להשיג סכין כזו רק בחו"ל...או להזמין דרך אתר האינטרנט של החברה...ויש לה כזה...נסה ובהצלחה.
60. go to Korin.com
(13.07.07)
best place for knifes
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה