אוכל  טעם החיים
חותכים - המדריך המלא לסכיני מטבח
יעל גרטי
פורסם: 13.07.07, 09:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 137 תגובות ב-135 דיונים
61. אני לטישלר היהיר כבר לא אכנס!!!
חובב סנדלים ובישול   (13.07.07)
62. למס'-23 הנה אתר ל"סכיני שפילד"... שיכול לעזור לך אולי
פליקס ,   ירושלים   (13.07.07)
http://www.amazon.co.uk/Richardson-Sheffield-Vru50-Sabatier-Knife/dp/B000EN5GXY
63. מנסיון אין על קאסומי !!! שלא ימכרו לכם שטויות !
רם ,   ארץ אוכלת יושביה   (13.07.07)
64. ל-58: סכין שלא צריך להשחיז קיימת רק אצל פרסומאים.
(13.07.07)
אם משתמשים בסכין לאורך זמן- גם הקשה שבפלדות תישחק ותכהה. מעבר לזה, יכולת החיתוך תלויה מאוד בגאומטריה של הלהב.
65. האתר של לובלינסקי הוא חובה לכל אוהבי הסכינים
(13.07.07)
http://www.lublinsky.co.il/
66. די נמאס לראות global
גל   (13.07.07)
67. יש מפגרים שקוראים את הכתבה הזאת קונים סכין ודוקרים מישהו !!!
מקי סכינאי ,   ********************   (13.07.07)
68. sprechtzel knives are the best
igen ,   achziv   (14.07.07)
i have three sets of grevlets and kreploff. shprechtzel knives are the clear winners. they are more expensive: 350 drachmas. but they're worth the price. i got my set at gretski's in chavatzelet
69. בולשיט
רותם ,   תל אביב   (14.07.07)
אני מאז ומתמיד חתכת הכל עם סכין של 5 ש"ח מהסופר, זאת עם השיניים.. לעולם לא נתקלתי בשום קושי.. זה סתם טרנד ועוד דרך אידיוטית להוציא כסף מאנשים. תשקיעו על בגדים, לא על סכינים
70. ל-15 ... נראה לי שאתה הטמבל!!!
Navius ,   כפר יונה   (14.07.07)
check your spelling " it is chimistry no phisics" ועכשיו בצורה הנכונה:" it is chemistry not physics" הבא בתור: "so fuckin stupit" ושוב בצורה הנכונה: "so fucking stupid"
71. "אין שום הצדקה שעקרת בית תקנה סכין ב-400 שקל"...
carbon steel lady   (14.07.07)
ב-רור! היא הרי משתמשת בסכין. סכינים טובים זה בשביל יאפים, שיהיה עם מה לעשות רוח וצלצולים, לא בשביל מי שבאמת משתמשת בסכין ביומיום.
72. חבל שלא מייבאים את הסכינים של ווסטהוף הגרמניות
סמל של קלשון אדום ,   סולינג'ן   (14.07.07)
(לפחות עד כמה שידוע לי). אלו סכינים משובחות ומאוזנות (מחירן דומה או שווה לגלובל גם אם הן לא נראות סקסיות כמוהן) העוברות 33 תהליכי ייצור. הסכינים עשויות מפלדת אל-חלד עם אחוז פחמן גבוה בתהליך חישול Forged ועשויות ממקשה אחת - עם ניצב בקלית. אני מחזיק בסט מסדרת גראנד-פרי, זה למעלה מ 10 שנים ומעולם לא נתקלתי בבעיות חלודה או כתמים כמתואר בכתבה (כנראה נכון לדגמים זולים). אגב, אם מחדדים את הלהב מספר פעמים עם המוט ההשחזה לפני השימוש - הן נשארות חדות (טיפול מונע). בעיקר נכון לגבי סכין השף בה אני עושה שימוש רב. מה שכן לא הייתי מתנגד לסכין נוספת עם "שקעים" בלהב" ככה, תפוחי אדמה ותוצרים אחרים לא נידבקים לסכין. ראיתי שאלה/הערה לגבי סכין ומוט השחזה קרמיות. הסכינים חדות מאוד , והשטול מעולה (350-500 ₪) ...אבל המחיר אוי המחיר בשמים! אבל ....אם הם יפלו על הרצפה, תהיו עצובים ומרוששים. כי הם יישברו. פשוט חבל על הכסף! מי שאוהב להתעסק עם הבשר בבית טוב יעשה אםישקיע בככפות רשת מפלדה כמו שיש לקצבים. מונע פציעות מיותרות ושווה כל אגורה. לינק לווסטהוף למתענינים. http://www.wusthof.com
73. ל-69
אמא של ש----ו ,   צפון, ליד חיפה   (14.07.07)
אתה יותר צודק מצודק. קראתי את התגובה הקצרצרה שלך והלב שלי קפץ ממקומו. בעלי היה בקורס שפים, קנה את כל הציוד שרק אפשר, והדבר הראשון שעשה בסט הסכינים שקנה .....לא תאמין....: רדף אחרי הבן שלנו בסכין קצבים ענקית. אתה רואה, לפעמים עוברות לנו בראש מחשבות שנראות הזויות, ואצל האחר הן מציאות לשמה. שבת שלום.
74. תגובה ל-69 מכוונת ל-67. טעיתי.
אמא של ש---ו ,   צפון, ליד חיפה   (14.07.07)
75. 26 ו27 , יחד הם הסבר מלא ומדוייק ל-13, אבל
(14.07.07)
למרות שכל בר דעת מבין שכימיה ופיזיקה במקרים מסויימים הן פשוט שתי דרכים שונות להסביר את אותה התופעה, חשוב לזכור שזה אתר פופולרי שחוטא בחוסר דיוק הרבה יותר קיצוני, כך שקשה להאמין שהכותרת "פיזיקה" היא דיוק בלתי מתפשר של פיזיקאי טוטאלי ( הרי ע"פ רוב נהוג ליחס סגסוגות לכימיה ) - זו פשוט טעות מבישה של מישהו במערכת.
76. קנו בפילבו יש להם את הסכינים הכי איכותיים במחירים סבירים
א ,   הרצליה   (14.07.07)
77. בשביל זה יש ויקטורינוקס
אחד שחותך ,   שרון   (14.07.07)
יש לויקטורנוקס סכיני ירקות ב 30 ש"ח שפשוט אין עליהם, וכן יש להם סדרות מעולות ב120-180 ש"ח שהם בהחלט מעל ומעבר- לכו על השוויצרים הם פשוט מעולים
78. ל 72 ווסטהוף ודרייצק זה אותו דבר
יעל   (14.07.07)
http://www.wuesthof.de/DE/kontakt.asp ברשימת החנויות כתוב איפה ניתן להשיג דרייצק בארץ
79. פשוט שטיויות
חד שחותך ,   שרון   (14.07.07)
מי שבאמת עובד במטבח יודע שמה שעכשיו אמרת כאן זה פשוט שטויות. סכין טובה נשארת טובה עשרות שנים (וברור שצריך לשהחיז מידי פעם), דרך אגב יש בשוק משחיזים ביתיים מצויינים (לדעתי הכי מומלץ שה המשחיז הידני של ויקטורינוקס9)
80. "לפני הכל קצת פיסיקה". נו באמת...
אזרח   (14.07.07)
זה היה אמור להיות "קצת כימיה" ולא קצת פיזיקה. כי המידע שאתם כותבים שם משתייך לכימיה ולא לפיזיקה. שובע טוב
81. ליעל (78) צודקת; אף פעם לא התעמקתי בשם המלא
72   (14.07.07)
אגב - לא מצאתי רשימת מפיצים בלינק הנ"ל. אני צריך שטול חדש כי הקודם נשחק. צריך להדריך כיצד להשתמש בו אחרת הוא נשחק טרם זמנו.
82. ל-49 : להלן ההסבר על הסכין הקראמית
אדי שור ,   אריאל,עיר ואם בישראל   (14.07.07)
סכין קראמית מצטיינת בחדות של תער וזאת עובדה ולא משאלה או הגזמה. עלות הסכין הזו סביב....קחי נשימה ארוכה !!!... 3,000 ש"ח. ראיתי כאלה בחנויות של " MALY'S ", תוצ' KYOSERA - יפאן. דבר נוסף שהוא לרועץ : עקב הקשיחות הגבוהה מאוד, אם ההשקעה הזו נופלת משולחן העבודה - היא פשוטו כמשמעו מתרסקת. זו גם הסיבה שאין הרבה קופצים על המציאה מפאת מחיר גבוה ושימושיות נמוכה. מקווה שעלה בידי להאיר את עינייך בהערותיי הצנועות.
83. ל 81 רשימת המפיצים זה לא בלינק ההוא אלא
יעל ,   78   (14.07.07)
בלינק הזה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3422485,00.html (תעשה חיפוש- קונטרול F - על המילה דרייצק ותמצא)
84. #@ לכל בעלי הסכינים שצריך עבורם משכנתא !!!
מסעודה א-פרוילינליכט ,   על הסכין ________   (14.07.07)
אני משתמשת בכמה סכינים מעולים שהיקר בהם עלה לי 60 שח והזול ב 10 שח. לא סכינים קטנים ולא ורודים [השתגעתם?]! מותאמים לסוגי הירק או כל דבר אחר. חותכים מצוין ומחזיקים מעמד שנים! ואני חותכת המון........ לגבי ההשחזה = כל גב של סכין אחרת מעולה להשחזה. כל השאר סתם פלצנות של עשירים שממילא לא ממש מבשלים אלא מקשטים את המטבח בצעצועים שלהם.
85. זה סכינים זה? תכנסו כל הנפחנים
מרוקאית סכינאית ,   מעברת באר יעקב   (14.07.07)
אצלי במטבח היתה סכין אחד שסבא הביא מקאזה.עם הסכין הזו הכנתי אוכל ל-9 ילדים ועוד סבא מקאזה שהיה אוכל כמו חמישה. את לא נורמאלים! לכן גם הילדים שלכם לא נורמאלים,וגם הנכדים אם יהיו לכם יצאו לא נורמלים.שמעתי שאתם גם מעבירים ערבים שלמים בלהתווכח איזה יין שותים עם איזה כוס ובאיזה טמפ'. ובכן: סבא שלכם שתה כל יין ישר מהבקבוק (היה עושה גול...גול...גול ) והיה בריא והיה טוחן אותי עד גיל 80 בלי כוסות ובלי מרתף יין ובלי קורסים על יין.
86. ככל שיש לטיפשים יותר כסף,נמציא היפנים דרך לקחת אותו מהם
יפאני חד ושנון ,   גבעת נפחאני   (14.07.07)
אתם אמורים להיות העם החכם ביותר! יצאתם כולכם טמבלים מוכי טראנדים שמבינים בבישול כמו השכנים שלו בקוריאה הצפונית. מה איכפת לה לפטרוזיליה ומה איכפת לו לשוקתרנגול הודו באיזה סכין חותכים אותם? מה אתם שפים במסעדה ? טיפשים חסרי תקנה כמה קל להמציא טראנדים ולהוציא מכם את הכסף!
87. הסכין הכי טוב שיש לי בבית עלה 10 שקל...
מיכאל ,   ת"א   (14.07.07)
אבל לבשר צריך סכין טוב אז קונים משהו יותר יקר........
88. ווסטהוף-דרייצק
ע ,   תל אביב   (14.07.07)
גלובל זה נחמד, אבל מי שרוצה להיות מקצוען אמיתי שיקנה דרייצק מסידרת "קולינר". חבל שמטעים את כולם עם פרסומת ללובלינסקי, אז הנה פרסומת לריבלין שם תמצאו דרייצק...
89. לחדרתים כדאי לקרוא
שומר הסף ,   הירוקה   (14.07.07)
יש בחדרה חנות שמתמחה במכירת סכינים והשחזה. ישנם שם כל המותגים במגוון רחב ביותר. נחמד לקנות מקבלים הסברים על כל מוצר ובסופו של דבר קונים את המתאים ביותר.מחירים לא בשמים וישנם גם מבצעים והנחות. החנות ברח הנשיא 58 אצל קןבי ממפתח לכל.
90. דוקא מטלורגיה
ד"ר ענתבי   (14.07.07)
נכון ברזל הוא חומר כימי אבל ההתעסקות בסגסוגות - על הרכבן עבודן והטיפולים התרמיים שהן עוברות - זהו מקצוע המטלורגיה שהוא ענף של הנדסת מכונות.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה