|
31. אני מכינה לבעלי הבולגרי
שושקה המצרית , |
קהיר |
|
(14.04.08) |
אני מכינה לבעלי הבולגרי האהוב כל אימת שהוא מבקש. והוא פשוט מאושר!!!
|
|
|
32. 21 המרשלג זה גועל נפש
|
|
|
|
|
למס' 3 - זה אומר שיש לך טעם טוב
|
|
|
35. תשובה ל-4
שרה , |
רמת-השרון |
|
(14.04.08) |
באושוויץ
|
|
|
בפעם הראשונה קניתי מרציפן ללא סוכר במוזיאן המרציפן בכפר תבור,אחר ניסית להכין בבית.רבע קילושקדים מולבנים וכוס ממתיק מלאכותי להקציף במעבד להוסיף כמה טיפות לימון וכף מי ורדים או תפרחת הדרים.לקרר כחצי שעה ליצור כדורים ולקרר בכלי סגור.
בעלי הסוכרתי מלקק את האצבעות ואוכל במנות קצובות.חג שמח
|
|
|
37. נסי מטלון 36. קונדיטוריה אלברט
מיצרים שם מרציפן מדהים. שקדים טהור טעם נפלא . מקומי וטרי (במקום התוצרת חוץ שהצאת עם חומר משמר)
חוץ מזה אפשר להנות שם מעוגיות שקדים אפויות- מרוצ'ינוס
ואת הנשיקות הכי רכות ומדהימות שאפשר לאכול. בקשו את הבז'ה.
|
|
|
38. 90% שקדים אצל אלברט במטלון 36
בקונדיטוריה אלברט. המרציפן הכי קרוב למרציפן שאפשר להכין.
מעוללללללה!
|
|
|
זה דווקא מרציפן ישראלי, וייתכן שממשפחה של ניצולים יא ברברית.
יש גם יהודים שבאו מגרמניה.
|
|
|
הטוב ביותר שטעמתי בארץ (וגם בחו"ל)!!
ברחוב מטלון 36, שוק לוינסקי. המרציפן טהור, רק שקדים וסוכר. משהו!!!
|
|
|
41. מס. 1 צודק
מכינה מרציפן , |
שנים רבות |
|
(15.04.08) |
החלבון נותן למרציפן מרקם יותר נוח לפיסול (מה שאני אוהבת לעשות), הסוכר הוא חומר משמר מצויין ובמילא פסלוני המרציפן מחוסלים במהירות האור. לחיידקים אין סיכוי.
|
|
|
42. 10 צודקת גם אני התרגשתי......
רק בולגרים או ספרדים קוראים לזה מסאפן וזו עבודת יד של בשלניות של פעם!!!
|
|
|
43. ספייס מרצי
משה סטלנוביץ , |
כיכר הירח 4 |
|
(15.04.08) |
לקבלת טעם עדין והשפעה מפתיעה, ניתן להוסיף קצת (או יותר) תבלין ירוק או חום.
מרציפן לשמיים
|
|
|
44. ברשת ASDA באנגליה מוכרים מרציפן גולמי מצוין בזיל הזול.לפחות
זה מה שמצאתי ב-2005 בביקור שם. אבל גם שם האנפלציה חוגגת, ואולי המחיר עלה. היה מעולה וזול, שילוב קטלני.
|
|
|
45. שיטה קלה לדעת מתי הסוכר מוכן
סבתא רבה שלי לימדה אותי לדעת מתי תמיסת הסוכר והמים מוכנה- מכינים קערה עם מים מהברז, כאשר מרגישים שהתמיסה מתעבה לסירופ מטפטפים טיפה לתוך הקערה, אם הטיפה התקשתה וניתן לעצבה לכדור עם היד סימן שזה מוכן. עובד כל פעם.
במקום שמן סבתא שלי הייתה משתמשת במגבת רטובה עם מיץ לימון, ולשה את התערובת בתוך המגבת. את המספאן מעצבים עם ידיים רטובות במים ולימון. גם יותר בריא וגם יותר טעים.
|
|
|
שיטה נוספת לאחר טחינת השקדים והסוכר
(על כל שתי כוסות שקדים כוס).
על חצי ק"ג שקדים 2חלמונים (כן הצהובים דווקא .)
כבר 40 שנה אני מכינה כך ותמיד מצליח לי.
|
|
|
PLUM IN MADEIRA, של Anthon Berg
נשארה לי רק העטיפה :(
|
|
|
|
|
תודה על המתכונים אבל אולי למישהו/י יש מושג איך מכינים 'דולסה בלנקו'?! זה ממתק מתוק מתוק עם קוקוס בצורת מעוין וזה כ"כ טעים! בבקשה אם מישהו/י יודע/ת תכתבו לי!
תודה רבה רבה ושיהיה לכולם שבוע נפלא! (-:
|
|
|
תודה על המתכון,
ולמה בדיוק התכוונת ב"תחליף סוכר"?
כי יש כמה אפשרויות,
האם התכוונת ל"כמו סוכר", שמרקמו,נפחו
ועוצמת המתיקות כשל סוכר?
או למשהו אחר? כי זה חשוב מאוד.
|
|
|
זה כל כך נכון.
אנחנו כל כך אוהבים אותך את מושלמת!!
|
|
|
מרציפן מבושל עם משמש מיובש קצוץ, מגולגל לכדורים, ומצופה שוקולד לבן.
הפטיפור המושלם.
|
|
|
53. ל-44 ב-ASDA עדיין זול....
|
|
|
אודה למומחה שיעדכן אותי מה מידת העמידות של מרציפן קניתי לפני כשנתיים מרציפנים בסיציליה האם עדיין הם אכילים? ועד מתי ניתן לשמר מרציפן טרי?
|
|
|
55. שקדי מישמש
יניב דרקוני , |
ת"א |
|
(11.05.10) |
מישהו מכיר? ראיתי זן כזה, שקדים בהירים רחבים מאוד ורזים ונמוכים. הטעם של השקד (לא קלוי בקליפה) מזכיר טעם של מרציפן מוכן. מישהו יודע מה זה?
|
|
|
המרציפן הכי איכותי לטעמי הוא מרציפן שנקרא לובקה ( לובק-גרמניה ) 50%. ניתן להשיג בגרובשטיין, מיסטר קייק, פלא שף, מאייסטר...
|
|
|
57. תגובה למרציפן לעצלנים
המתכון ממש לא טעים ולא טוב סתם נזרקו 300 גרם שקדים
|
|
|
58. חולה על מרציפןןןןןןןן....
הולכת לקנות עכשיו...
|
|
|
59. מישהו יודע אם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר?
כלומר לא להשתמש בסוכר בכלל במתכון. תודה לעוזרים
|
|
|
60. במשך הרבה זמן רציתי להכין מרציפן
אבל לא היתה לי מטחנה בבית. היום סוף סוף הכנתי! קניתי שקדים שלמים בקליפתם וטחנתי בחנות. מדהים כמה זה פשוט להכנה מ- 3 מרכיבים בלבד: שקדים, אבקת סוכר ולימון. והטעם אלוהי!!!
| |