אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
בלי חמאה, בלי ביצים: חגיגת מאפים בריאים
יהודית מהלל
פורסם: 27.12.10, 08:24
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 137 תגובות ב-78 דיונים
31. לא מבינה מה כאן בריא. בצק זה בצק אפילו זה מלא ירקות.
נטורופתית   (27.12.10)
רוצים בריא - תאכלו ירקות, פירות קיטניות, דגנים ללא גלוטן, אגוזים, קצת דגים, קצת יוגורט עיזים וממש קצת עוף. בצק זה לא בריא. אנשים משמינים מבצקים !!! לא כולם במובן. יש כאלה שנשארים רזים למרות הכל.. אבל אלא מעטים ומתמעטים מרגע לרגע.
כל הבצקים כאן זה אסון בריאותי. כמחצית מנאוכלוסיה לא מגיבה טוב לדגנים עם גלוטן.
32. הכל יחסי
נהנתן   (27.12.10)

נראה ממש מעורר תאבון, איזה יופי שאפשר להכין מאפים טעימים ונטולי כולסטרול. נכון שבצקים באשר הם לעולם לא יהיו דיאטטים, ועדיין הגרסה הזו עדיפה פי כמה מהגרסאות המלאות בחמאה וביצים.

33. אהבתי. אכן פחות שומנים. יותר בריא
שירה   (27.12.10)
34. האם גם בצק השמרים מבוסס על כוסמין?
אילן   (27.12.10)
35. לחיות זה לא בריא
(27.12.10)
36. איזה יופי שאפשר להכין בצק פריך ללא חמאה!
מתפעלת מאוד! ומודה   (27.12.10)
גם אני נדהמת שבכל פעם שיש מתכון לבצק פריך בטלויזיה הם מוסיפים המון חמאה. למה? הם לא מבינים שזה לא לטובתנו? אז אפשר לשים מעט באם אתם רוצים שיהיה לזה טעם של חמאה אבל אפשר גם עם שמן זית שהוא הרבה יותר בריא. תודה לYNET על המידע.
37. תודה רבה.לי זה חידוש בצק פריך בלי חמאה ובצים
רונן בונה   (27.12.10)
טוב לדעת שאפשר לעשות בצק פריך בלי חמאה.אנסה זאת כי כבר מזמן לא אכלתי קישים מפאת החשש שיש בבצקים חמאה וביצים. תודה
38. סוף סוף יש אלטרנטיבות לטבעונים!
יופי!יופי!יופי!   (27.12.10)
ואפילו באתר מוערך כמו אתר האוכל של ידיעות. כל הכבוד
39. דווקא אני שאוהב לחם די מתפעל מהפוקצ'ה שהיא בלי חמאה
אוהב לחם   (27.12.10)
הגעתי לכאן במקרה בגלל אשתי ונשארתי בגלל התמונות והמתכונים. אפתיע אותה הערב עם הפאי הצבעוני
40. תגידי סליחה לבעלי החיים
מישהי   (27.12.10)
ככה את מנפנפת בזה.. תתביישי לך
41. יהודית יקרה,אוהבת את המאכלים שלך גם כאן ברומא
סילבי ,   רומא   (27.12.10)
אני זוכרת היטב כיצד אכלתי אצלך בפעם הראשונה קיש פטריות וכשאמרת לי שהוא ללא חמאה כמעט נפלתי מהכסא. איזהיופי לראות אותך כאן.
42. יופי של מתכונים והאם הצבע של הבצק כהה בגלל הכוסמין?
טבעונית בנשמה   (27.12.10)
43. גדלתי עם טעמם של הסמבוסקות בפה וכמה טוב לראות
אוהבת סמבוסקות   (27.12.10)
אותן כאן.תודה. אעשה אותם לבנים שלי הטבעוניים ואשים הרבה חריף.
44. נראה טעים לאללה
אמיר ,   רמת גן   (27.12.10)
יאמי יאמי
45. שאלה ליהודית מהלל
יונית ,   קריות   (27.12.10)

יהודית כל הכבוד

כיף למצוא תחליף מרענן לחמאה וביצים והכל נראה מממש טעים, פשוט חובה לנסות

רציתי לשאול לגבי הקמח- אמרת שאפשר להשתמש גם בקמח רגיל רק עם כמויות נוזלים שונות. תוכלי לפרט לגבי הבצק של הסמוסה והבצק של קיש הירקות?

וכל הכבוד גם לYNET שנותנים מקום גם לאוכל שונה מהמיינסטרים הבשרי המקובל

 

46. מעולה
anat   (27.12.10)
תודה רבה! תזונה טבעונית היא הבריאה המוסרית וגם הטעימה ביותר!
47. מי קוקוס
ללא שם   (27.12.10)
איפה משיגים מי קוקוס?
48. הכי אהבתי, יהודית, שאת עונה לתגובות
rikibrand ,   מעלה אדומים   (27.12.10)

באף כתבה לא נתקלתי בכותב שעונה לתגובות. וזה יפה בעניי.

 

49. לנטורופתית -איזה תגובה מרושעת ולא מפרגנת !!!
(27.12.10)
מדובר במתכונים שהם אלטרנטיבה בריאה לכל בצקי המרגרינה למיניהם, מה בדיוק רע בזה???
50. מה רע בחמאה וביצים?
קורט   (27.12.10)

אם כבר אז שני הדברים הנ"ל בריאים יותר מבצק משמין.
מילא הייתם טוענים שאתם מכוונים לאנשים אלרגיים עוד היתה איזו רציונליזציה מאחורי זה.

והפחד מפני הכולסטרול שהחדירו לכם בשנות ה 70 העליזות כבר הפך לבדיחה שחוזרת על עצמה כמו חולה נפש בלופ.
הגוף שלכם מייצר כולסטרול בכבד אז אל תשכחו לקחת את הסטטינים, הא?
51. יהודית הייתי שמחה לשמוע שפתחת מסעדה עם כל המתכונים הטעימים ו
שומרת על הבריאות   (27.12.10)

והבריאים.

אם תעשי זאת בתל אביב מופתח לך קהל אוהדים רב.זו נישה שחסרה

בתל אביב.

 

לא תרימי את הכפפה???!!!!!

52. תודה על המתכונים המעולים
דניאל ,   תל אביב   (27.12.10)
לא צריך להתעלל בפרות ותרנגולות בשביל לאכול טוב, יש שפע של מתכונים טבעוניים ברשת ואלה שפורסמו פה הם דוגמאות מצוינות :)

YNET - סחתיין על זה שאתם מכניסים מתכונים טבעוניים לאתר מיינסטרים. אתם מקרבים אליכם סוג חדש של קהל שאחרת לא היה נכנס לכאן...
53. בלי חמאה, בלי ביצים: חגיגת מאפים בריאים
DANY - דני ,   Toronto Canada   (27.12.10)
Your recipes are very nice, BUT, BUT, BUT:
Tell me/us Judith, How is Tofu Made???? Have you ever thought about the Chemicals that go into the process(ing)? Don't tell me/us about Organic/Natural Tofu - makes no sense commercially to manufacture it & I don't believe the manufacturer - averything for money...
31, 18, 5 + responders & the others, have you ever heard about sensible eating?
We don't like beef, chicken, fish for the above reasons, BUT we do eat these, VERY SELDOM and Lots of Vegies - never mind Organic, Natural; They all look too beautiful & the same as the regularly grown,
So what's the conclusion - Just The Mighty Buck;
Don't believe any claims - only what I grow in the backyard.
There're many ways of lean cooking/baking with excellent taste, which we do. We just modify recipes from the Internet,Books.
Yes, we Do Cheat Sometimes - but EVERYTHING REASON & SENSIBLE..
54. יופי של מתכונים- ח ו ב ה לאכול בריא!
יעל ,   ירושלים   (27.12.10)

כל תחלואי האדם מהמזון הקלוקל אותו מכניס לגוף.

קמח כוסמין - קמח מצוין לא חמאה ולא ביצים - מצוין!

אני מבשלת רק כך וכולם מגרגרים בהנאה ובדיקות הדם שלהם מעולות.

המלקקים בהנאה אלה הם אוכלי הבשר, החמאה וכל מוצרי המזון המעובדים שרשתות השווק  מלאים בו..

שתהיו לי בריאים!

55. תודה על הרעיון והתגובה!
HNY ,   שרון   (27.12.10)
56. לפני כחצי שעה סיימנו לאכול את הפאי-יצא 10!
אוהב לחם   (27.12.10)
הכנתי לאישתי את הפאי עם התרד (לא היה מנגולד) ויצא עשר! הבצק קל ביותר להכנה וזה הרשים אותי ביותר. בצק ושמן זית - קצת מים ויש לנו בצק מדהים ופריך. תודה לכותבת!
57. נראה מדהים
ליאת ,   השרון   (27.12.10)
יהודית, את אישה כלבבי. כל הכבוד.
58. כל הכבוד על המתכונים השפויים
(27.12.10)
אני מכינה את הסמבוסק מקמח מלא ויוצא מעולה.
59. השפית השפויה של המדינה
אורן   (27.12.10)
60. ממה הבצק של הסמוסה מקבל את הצבע הדוחה שלו?
זה אפילו לא קמח מלא   (27.12.10)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה