אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
בלי חמאה, בלי ביצים: חגיגת מאפים בריאים
יהודית מהלל
פורסם: 27.12.10, 08:24
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 137 תגובות ב-78 דיונים
61. אולי בריא, אבל נראה דוחה ולא מעורר תיאבון כלל
לפחות תשקיעו בצילומי   (28.12.10)
62. מטור לטור את מעשירה את חיינו!
הלה   (27.12.10)
ואני בנוסף מקבלת את הניסויים בארוחות שבת...."זה מתכון של יהודית"
63. יהודית, מדהים! את טבחית בחסד!
גיל   (27.12.10)
64. מצויין! לא ידעתי שאפייה יכולה להיות כל כך זריזה!
(28.12.10)
זה נראה כל כך טוב.
אני כבר לא יכול לחכות - אני חייב לאכול את זה עכשיו!
גלילת הירקות נראית טעימה במיוחד.
לא ידעתי שאפייה יכולה להיות כל כך קצרה. כשאני מגיע רעב מהעבודה בערב, אני תמיד מכין תבשיל ירקות. עכשיו אני מבין שבאותו משך זמן אני יכול גם להכין אחד מהמאפים המעולים האלה.
תודה!
65. קמח כוסמין הוא קמח מלא והצבע החום יפייפה
שני   (28.12.10)

אני הכנתי אתמול את הסמבוסק ואין לי תנור אפיה ולכן טיגנתי אותו והצבע יצא זהוב יותר ומבריק יותר. כל הכבוד לאלה שמכינים את הסמבוסק עם אפיה כי זה יותר בריא

66. לא נראה לכם? אלתכינו אבל למה התגובות המגעילות????
קצת תרבות ונימוס!!   (28.12.10)
67. אוהב את הטורים ואת הבלוג שלך ומקבל השראה
רונן ,   קליפורניה   (28.12.10)
אני עוזר לשף כאן בארה"ב ומדי פעם מבקשים מאיתנו מתכונים טבעונים ואני לוקח את מה שראיתי אצלך ועושה זאת במסעדה וזה יוצא טעים ואני מקבל תשבוחות. אבל גם נותן קרדיט. והבצק לפאי ממש נדרש.תודה
68. כתבה חמודה - הבעיה איננה רק ערך קלורי
פסבדו דיאטנית   (28.12.10)

הכתבה חמודה.

מי שלא אוהב חום, יכול להשתמש בקמח רגיל או בתערובת קמחים. זהירות עם המים!!

אגב, אני לא ידעתי שמוסיפים חמאה או מרגרינה לפוקצ'ה (למעט מריחת התבנית שלא ידבק)

מי ששבריא לחלוטין ואוהב חמאה יערב לו - רק הכל חייב להיות במידה.

בחמאה המיצוק הוא טבעי, ואילו במרגרינה המיצוק הוא מלאכותי (ע"י הוספת מימן לשמן הצמחי) במרגרינה בטעם חמאה מוספים עוד חומרי טעם וריח...ולכן יש הרואים בחמאה מוצר בריא יותר ממרגרינה. משום מה כולם נוטים לנופף בערך קלורי. זה נכון שמשמינים מעודף קלוריות, אך למרגרינה ולחמאה נלוית בעיה של כולסטרול (רע). גם לאגוזים ולשקדים ולשומשום המומלצים ע"י חלק מהמרפאים הטבעוניים ערך קלורי רב.

אבל  דבר יותר חשוב, לא רק ערך קלורי חשוב אלא גם הכמויות אותם אוכלים. הפיל הוא צמחוני להפליא, לא צורך מהחי ולא שמנים מוקשים - אך הוא קצת גדול מידי...

 

69. יפה מאוד שוינט מביאים כתבות טבעוניות-המשיכו כך
מעולה   (28.12.10)
70. טבעוני- עצבני
עדי   (28.12.10)
אני לא מאמינה שגם למתכונים אנשים מגיבים בחוצפה ובברוטליות. חבל...מפסידים את האוכל הנהדר שלך יהודית.
71. אהבתי את הממולא חומוס-זו מנה טעימה ומזינה
מוצלח מאוד   (29.12.10)
אני לא מבשל בדרךכלל והפעם ניסיתי ויצא מצוין.
72. נראה מעולה!!!
סטודנטית   (31.12.10)
73. הכל נראה מאד טעים
zorly   (01.01.11)
74. מעורר תיאבון!
נהנתנית   (03.01.11)
75. שאלה "טכנית" ליהודית
יעל ,   חו"ל   (04.01.11)

יהודית,

המתכונים נראים נפלאים וממש מעוררים חשק לנסות.

לטובת מי שאינו גר בארץ, האם תוכלי לציין את המידה המשקלית לירקות הקפואים והטופו? המושג "חצי חבילה" הוא עניין מאד גיאוגרפי וחבל לי להחמיץ את ההנאה ממתכונייך בשל כך.

תודה !!

76. תודה ליהודית לאנינימוס ולYNET על הקישור עם הסרטון
סיגל ,   הוד השרון   (07.01.11)
דרככם הגעתי לאתר הזה ולמתכונים המשובחים! יופי!
77. חברים, אתם יכולים להרגיע את החגיגה? אחת בלילה, רוצים לישון
ג'וני   (09.01.11)
78. "דיאטנית" יקרה
רואים שאין לך מושג   (13.01.11)
1. מקורה של חמאה בשומן מן החי שהוא מוצק בטמפרטורת החדר, מקורה של המרגרינה הוא בשמן (שומן מן הצומח) שהוא נוזלי בטמפרטורת החדר. גם חמאה וגם מרגרינה הן שומן רווי במימנים (אחרת הן לא היו מוצקות בטמפרטורת החדר), בחמאה זה באופן טבעי (רק צריך לסנן את השומן מהתחליב שבו הוא מצוי) ואילו במרגרינה זה נעשה באמצעים שונים.
ההבדל ביניהם זה לא בעצם הימצאותו של שומן רווי במימנים אלא באופן סידור המימנים - ציס (בריא) לעומת טראנס (מזיק). במרגרינה הסידור השולט הוא טראנס ולכן עדיפה החמאה, אך בתמונה הכוללת עדיף לוותר על שניהם לטובת שמנים צמחיים לא מזוככים (למשל שמן זית בכבישה קרה).

2. נכון גם באגוזים ובשקדים יש ערך קלורי גבוה, אבל הוא מגיע משמן צמחי ולא משומן מן החי, והם גם מכילים ערכים תזונתיים נוספים (למשל עשירים במינרלים שונים) בנוסף לשמן, בניגוד למרגרינה וחמאה שהן פשוט גושי שומן רווי.

3. פילים אינם שמנים כלל. פיל רק נראה שמן וזאת משום שבבטנו חלל אדיר שממלאים אותו המעיים האדירים שלו. מעי הפיל הם ארוכים וגדולים במיוחד גם ביחס לגדלו הכללי דווקא משום שהוא צמחוני ולכן חייב מעיים כאלה כדי שהוא יוכל להפיק אנרגיה מהתאית.

הפיל, כמו גם שאר בעלי החיים הצמחוניים, צריך מעיים ארוכים ומפותלים יותר משום שהתא החי לא מסוגל לפרק את התאית של התא הצמחי, והוא צריך לספק תנאים מתאימים לתסיסה חיידקית.

הנפח הפנימי הגדול של המעיים ואורכם הרב ועוביים הרב לשמירת טמפרטורה אופטימלית קבועה, מספקים תנאים מתאימים להתססה ארוכה של המזון במעיים - לחיידקים יש טמפרטורה אופטימלית והרבה מאוד זמן כדי לפרק בהדרגה את התאית לצורך ניצולה לשם הפקת אנרגיה עבור בעל החיים.

***מסיבה זו לא רק פילים נראים שמנים אלא גם פרות וכך גם בעלי חיים צמחוניים נוספים, בייחוד הגדולים שביניהם, שצריכים להפיק הרבה יותר אנרגיה כדי להתקיים, מאשר בעלי חיים צמחוניים קטנים.***

בעלי חיים אוכלי בשר נראים לרוב רזים יותר, מכיוון שהמעיים שלהם קצרים ודקים יותר. הם צריכים מעיים קצרים בהרבה כדי לעכל את מזונם ואין להם צורך במעי עבה ומפותל במיוחד מכיוון שהם לא צריכים כל-כך הרבה עיכול חיידקי (שהרי החיידקים נדרשים לשם פירוק תאית, שלא קיימת בתא החי שאותו אוכלים הקרניבורים אלא רק בתא הצמחי). בשר נרקב בתסיסה חיידקית הרבה יותר מהר ובקלות, ולכן אוכלי בשר זקוקים למעי קצר שידע למצות במהירות את הערך התזונתי מבלי שהמזון יעבור ריקבון מסוכן.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה