שתף קטע נבחר

 

"בקרוב: פגישה היסטורית בין ערפאת לאסד"

השר לתכנון בינלאומי ברשות, נביל שעת', המבקר בדמשק, הודיע על הפגישה שאמורה להתקיים ב-12 בספטמבר. מקורות פלסטינים אמרו כי "הפסגה צפויה להוות סימן דרך בתיאום המדיני בין הרשות לסוריה". ערפאת הוחרם על ידי הסורים לאחר שחתם על הסכמי אוסלו ב-1993

יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, יבקר בחודש הבא בסוריה וייוועד לפגישת פיסגה עם הנשיא הסורי, באשר אסד. היום (א') הודיע השר לתכנון בינלאומי ברשות, נביל שעת', המבקר בסוריה כי ערפאת יגיע לדמשק ב-12 לספטמבר לפסגה עם אסד.
לפני חודשיים אמור היה כבר ערפאת להיפגש עם אסד אלא שאז נדחתה הפגישה בשל מחלוקות פוליטיות. גם השבוע אמורה היתה להיערך פגישה כזו אלא שהדחייה הפעם נבעה מאילוצים טכניים.
מקורות פלסטינים אמרו ל-ynet כי הרשות הפלסטינית אינה מתכוונת לשלם מס מדיני לסוריה בתמורה לקיום הפסגה הסורית - פלסטינית. יחד עם זאת אמרו המקורות, כי הפסגה צפויה להיות סימן דרך בתיאום המדיני בין הרשות לסוריה.
שר פלסטיני אמר ל-ynet כי הרשות לא התחייבה לוותר על אוסלו, "כי אין צורך בכך, שכן תהליך השלום, על פי קווי אוסלו קרס ויש צורך במתכונת חדשה שתתבסס יותר על החלטות האו"ם בנוגע לשטחים ולפליטים". השר אומר כי הקווים הכללים להסכמה הסורית - פלסטינית, הם העמידה על הצורך לממש את החלטות האו"ם 242 ו-338, את החלטת האו"ם 194 הנוגעת לפליטים, עם ההסכמה בנוגע לצורך להמשיך את האינתיפאדה ולהגביר את האחדות הפלסטינית בין כל הפלגים הפלסטינים".
עוד אמר השר הפלסטיני כי התקפת הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש על ערפאת והרשות הפלסטינית "רק מקרבת בין הרשות לסוריה". לדבריו, הרשות אינה מעוניינת להשתתף בציר סורי-איראני או סורי-עיראקי, או כל ציר אחר. השר אומר כי לא עלה לדיון נושא הפליטים הפלסטינים בסוריה ועניין העצורים הפלסטינים בסוריה. בדיונים שקיימה ההנהגה הפלסטינית בשבוע שעבר, הוחלט שלא להעלות נושאים אלה שמהווים את מוקד המחלוקת הסורית-פלסטינית, בנוסף למחלוקת המדינית שקיימת בין הצדדים בשנים האחרונות.
שעת', שהגיע לסוריה בסוף השבוע היה האישיות הפלסטינית הראשונה שהגיע לדמשק במטוס פלסטיני רשמי, ובנוסף אליו הגיעו לדמשק גם חברי פרלמנט פלסטינים ואנשי עסקים.
ערפאת הוחרם על ידי סוריה אחרי שחתם על הסכם אוסלו עם ישראל בשנת 1993. לטענת הסורים, הסכם אוסלו העניק לפלסטינים שליטה מוגבלת בלבד על שטחים בגדה המערבית ובעזה, והם גינו אותו. טענה סורית נוספת היתה, כי הפלסטינים ויתרו על זכויותיהם הבסיסיות בחתימה על הסכם אוסלו ובכך גרמו, לטענתם, נזק לשיתוף הפעולה הכלל-ערבי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
ייפגש עם ערפאת? אסד
צילום איי פי
מומלצים