שתף קטע נבחר

 

ביילין: הפלסטינים העלו רעיונות יצירתיים בניו יורק

בראיון ל-ynet מברך ביליין על דחיית ההכרזה הפלסטינית על מדינה ("הכרזה חד צדדית היתה יכולה להיות פאתטית"), שולל מכל וכל ממשלת אחדות לאומית ("ממשלת שיתוק"), ומשוכנע כי יש לפנות את תומכי דרעי מיד מהמאהל. שר המשפטים מדבר

"בעצרת האו"ם בניו יורק הפלסטינים העלו כמה רעיונות חדשים ויצירתיים לפתרון הסכסוך", אמר אתמול (יום ב') שר המשפטים יוסי ביילין בראיון ל-ynet. "אני שמח שהזמן שם לא עבר לריק וגם ערפאת מבין שללא הצעות חדשות לא ניתן יהיה להתקדם".
ביילין הוסיף כי הוא צופה שבתוך כמה שבועות יתגבש הסכם עם הפלסטינים. "הם מבינים את הצורך בהתקדמות וגם את ההזדמנות החד פעמית שקיימת לפני תום הקדנציה של קלינטון". לדבריו, "שני הצדדים לא יסלחו לעצמם אם לא ינצלו את ההזדמנות הזו".
בהתייחסו לדחיית מועד ההכרזה על מדינה פלסטינית אמר ביילין כי זו הוכחה לכך שיש לישראל פרטנר פרגמטי להסכם. "הכרזה חד צדדית על מדינה היא צעד פאתטי, והפלסטינים מבינים את הצורך בהתקדמות ואת המחיר של אי מימוש ההזדמנות", אמר.

נראה כי ערפאת מתנהג כאילו יש לו את כל הזמן שבעולם.

"ערפאת משחק עם הזמן, זה רק חלק מהטקטיקה שלו ולא חלק מאסטרטגיה ארוכת טווח. אני מאמין שהוא יתן יד למהלך של הסכם כי ללא שלום הדרך לאלימות פתוחה".

"ממשלת אחדות - ממשלת שיתוק לאומית"

כחלק מהמגעים לקידום ממשלת אחדות, ייפגש היום שר התקשורת בנימין בן אליעזר עם יו"ר הליכוד אריאל שרון. "אני לא נגד פגישות כאלה", אומר ביילין, "אך אם הדבר יוביל לממשלת אחדות - אתנגד לזה בתוקף". לדברי ביילין, ממשלת אחדות לאומית פירושה ממשלת שיתוק לאומית, "העבודה והליכוד בממשלה אחת משתקות אחת את השנייה. אף אחת מהן לא תוכל לעשות צעד משמעותי".
ביילין מוסיף כי לממשלת אחדות יהיו השלכות בינלאומיות הרסניות. "ברגע שנקים ממשלה עם שרון חובת ההוכחה הבינלאומית היא עלינו - בעולם לא יאמינו שברצוננו להגיע להסכמים מדיניים. כל הלגיטימציה הבינלאומית שהצלחנו להשיג לאחרונה - תיעלם".

ברק מקווה שבממשלת אחדות ניתן יהיה להעביר חוקתית את הרפורמה אזרחית חברתית לקראתה הוא חותר.

"הליכוד תלוי בחרדים ולא יוכל להיכנס לממשלה בלעדיהם. במצב כזה לא תהיה שום משמעות לרפורמה".

האם לדעתך יש סיכויים ממשיים להקמת ממשלה כזו או שמדובר למעשה באיום של ברק על הפלסטינים?

"לפי תגובותיו המסויגות של שרון ניתן להבין שהוא עצמו דווקא מעוניין בממשלה כזו. השאלה היא האם חבריו לליכוד יתנו לו יד לבצע זאת. לא הייתי פוסל אפשרות זו על הסף ולכן אני טורח להתנגד לממשלת אחדות בכל תוקף.

"לא התייעצתי עם רה"מ לפני שהתבטאתי בעניין פירוק המאהל"

גם הקמת ממשלה עם ש"ס נראית רחוקה יותר מתמיד, בייחוד על רקע התבטאויותיו של ביילין בעד הריסת מאהל המחאה של תומכי דרעי מול כלא מעשיהו ונגד חנינה לדרעי. "לא מדובר בעניין פוליטי אומר ביילין, "אני לא אמליץ על חנינה לדרעי ואני חושב שהריסת המבנה הזה הכרחית". לדבריו, הריסת המבנה נמצאת בעדיפות ראשונה, "מדובר בהקמת מבנה שלא מתאים לתוכנית המתאר ומפריע לשכנים ולשירות בתי הסוהר".

יש מבנים בלתי חוקיים רבים בארץ והרשויות לא ממהרות לאיים בהריסתם בתוך שבוע ממועד בנייתם.

"זה עניין של אכיפת חוק. לפני שהורסים בית כזה שוקלים במי הוא פוגע ומה החיוניות המיידית שלו. לדעתי, המבנה ליד הכלא נמצא בעדיפות ראשונה להריסה לפי הקריטריונים האלה".

האם תאמת עם ברק את עמדתך זו?

"זה לא עניין פוליטי, ואין צורך להתייעץ עם ראש הממשלה בנושאים ובאמירות כאלה".

בשיחתך אמש עם הרב עובדיה יוסף הוזכר נושא הבנייה הבלתי חוקית הזו?

"כמעט לכל אורך השיחה לרב היתה את רשות הדיבור והוא שוחח אתי על נושא שנת השמיטה ולכן לא הוזכרו נושאים אחרים".

כשר משפטים, בידיך הסמכות להמליץ על חנינתו של דרעי, האם תשקול זאת?

"חנינה נשקלת רק במצב בו האסיר נמצא במצב בריאותי קשה ואני מאחל לדרעי שלא יגיע למצב כזה".

כלומר, במצב הנוכחי לא תמליץ על חנינה לדרעי למרות הלחץ הציבורי?

"אכן כן, לחץ ציבורי לא רלוונטי בעניין הזה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון ידיעות אחרונות
ביילין. ערפאת משחק עם הזמן
ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: איי אף פי
לא התייעץ עם ברק על מאהל דרעי
צילום: איי אף פי
דודו פריד
סבור ששרון מעוניין בממשלת אחדות
דודו פריד
הרב יוסף דיבר רק על השמיטה
מומלצים