שתף קטע נבחר

"איי.פי ורויטרס לא משדרות את השמחה הפלסטינית בשל איומים"

בישראל טוענים כי שתי סוכנויות החדשות צילמו את השמחה הפלסטינית לאחר מתקפת הטרור, אולם חוששות לשדר את התמונות בעקבות איומים מצד הפלסטינים על חיי הכתבים. במשרד החוץ החליטו "'להוריד פרופיל' מבחינה הסברתית ולא להצטייר כמי שקופצים בראש"

בישראל טוענים כי סוכנויות הידיעות רויטרס ואיי.פי צילמו את השמחה הפלסטינית בבלאטה אולם החליטו שלא לשדר את התמונות בשל איומים על חיי הכתבים ועל יכולתם לעבוד בעתיד עם הרשות הפלסטינית.
במשרד החוץ ובדובר צה"ל מצויים צילומים עצמאיים של השמחה הפלסטינית, אולם הוחלט "להוריד פרופיל" ולא לשווק אותן באופן יזום לכלי התקשורת העולמיים, אלא לאפשר את פרסומם במידה ומתקבלת פנייה מתקשורת זרה לעשות כן.
ממשרד החוץ יצאה הודעה אתמול לכל הנציגויות "לעבור לדממת תקשורת" כהגדרת המשרד כדי שישראל לא תצטייר כאופורטוניסטית אלא כמזדהה עם הכאב האמריקני. רק בשעה 2 לפנות בוקר הודיעו במשרד החוץ לנציגויות שאפשר להתראין אולם בחוזר מיוחד שנשלח נאסר על נציגי ישראל להתייחס לשאלות על ההיבט הישראלי וכן שלא להתראיין במשותף או בעימות עם נציגים פלסטינים.
בניגוד למדיניות משרד החוץ במהלך האינתיפאדה, שדגלה בהשגת כמה שיותר דקות שידור ברשתות הזרות לדוברים ישראלים, כעת מתראיינים רק אלו שהתבקשו, ולא ביוזמת ישראל. "לא מתפקידנו לעשות את ההקשר בין הפיגועים בארה"ב לטרור בישראל, היום צריך לשתוק ולשמור על משמעת הסברתית, איננו מעוניינים להראות כמי שקופצים בראש", אמר סמנכ"ל ההסברה במשרד החוץ גדעון מאיר.
בקונסוליות הישראליות ברחבי העולם נשארו צוותים חיוניים בלבד של ישראלים. בקונסוליות במדינות ערב הורה משרד החוץ להשאיר צוות מינימלי ולהחזיר לישראל עובדים לא חיוניים.
מסוכנות רויטרס בישראל נמסר בתגובה כי "קיבלנו הוראה האוסרת עלינו להתראיין".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
פלסטינים חוגגים לאחר קבלת הבשורה
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים