שתף קטע נבחר

העבודה תדון בשינוי שיטת הבחירות לראשות המפלגה

בעקבות הבחירות האחרונות עלו בעבודה ביתר עוצמה הקריאות לשנות את הפריימריז במתכונתם הנוכחית. בשבוע הבא ידון המוסד לבירור עתירות במפלגה בעתירת בורג להכריז עליו כמנצח, כשברקע מתהדקת השותפות בין רמון לבין עמי

ח"כ אופיר פינס, העומד בראשות ועדת המפלגה של מפלגת העבודה, יכנס מחר (ה') לראשונה את הוועדה לאחר שנים שבהן לא התכנסה למעשה מאז עמד בראשה הח"כ לשעבר, חגי מרום. על הפרק: שינוי שיטת הפריימריז לראשות המפלגה ולחברי הכנסת מטעמה.
למרות שפינס עצמו אינו מעוניין יתר על המידה בשינוי השיטה, לפיה מי שמתפקד למפלגת העבודה רשאי לבחור את היו"ר וחברי הכנסת, הדרישה לשינוי השיטה מגיעה מלמטה, ביתר עוצמה, לאחר פיאסקו הבחירות האחרונות לראשות המפלגה.
ועדת המפלגה אמורה לגבש את הצעותיה בחודשיים הקרובים לקראת כינוס ועידת המפלגה. לא ברור עדיין איזו מההצעות תתקבל, אך ברור כי הפריימריז במתכונתם הנוכחית לא יישארו. ההצעות שעולות כעת הן ביטול מוחלט של הפריימריז ומעבר לצורת בחירות שונה לחלוטין, או בחירות באמצעות אלקטורים – חברי מוסדות המפלגה (כשהמרכז, לשכת המפלגה, ראשי סניפים וראשי מחוזות יהיו הגוף הבוחר).
המאבק בין בורג לפואד על תוצאות הבחירות, גרם לכך שרעיונות נוספים בתוך המפלגה יעלו לאוויר, וביניהם רעיון שהשר פרס לא התנגד לו בפורומים סגורים, ויש אומרים אף יזם אותו, על פיו הוא יהיה יו"ר המפלגה במשך שנה, ולאחריה יערכו בחירות.
פרס הכחיש היום ל"קול ישראל" את הפרסומים בנושא והמשיך לטעון כי הוא אינו לוקח צד במאבק בין בורג לפואד. דווקא על התבטאות זו יש במפלגה חברים הטוענים כי עליו לארוז את חפציו ולרדת ממרומי האולימפוס המדיני אליו טיפס, ולעשות קצת סדר "בעניינים הלא חשובים של המפלגה".
שיאו של המאבק בין בורג לפואד יגיע ככל הנראה בשבוע הבא, במוסד לבירור עתירות של מפלגת העבודה, בדיון בעתירה של בורג להכריז עליו כעל יו"ר המפלגה מאחר והמפלגה כבר הכריזה על התוצאות ולפיהן הוא ניצח, אך טרם הכריזה עליו כעל יו"ר בשל ריבוי העתירות כנגד התוצאות. שר הביטחון בנימין בן-אליעזר אמור להעיד בדיון זה, ויתכן כי את ההחלטה יקבל המוסד לבירור עתירות עוד באותו היום.

רמון וההפרדה החד צדדית

בינתיים, מתחת לאפם של שני המתמודדים המסוכסכים מתהדקת לה השותפות בין ח"כ חיים רמון לח"כ שלמה בן עמי. שני הכמעט-מועמדים שבחרו בסופו של דבר לשבת על הגדר, וכעת נהנים לראות את חבריהם מתבוססים בבוץ המפלגתי.
לפני כמה ימים קיימו השניים את פגישתם השלישית הרצינית בנושא ההפרדה החד צדדית, וכבר החלו בגיבוש מסמכים בנושא. רמון מנסה לקדם עד להכרעת המרכז בנושא את רעיון ההפרדה החד צדדית, ולשם כך הוא זקוק הן לשותף בכיר במפלגת העבודה והן לשותף בכיר בימין.
את הבכיר בימין טרם מצא, אך את השותף הבכיר במפלגת העבודה איתר – בן-עמי. השניים קיימו שיחות רציניות בנושא, וכאמור כעת הם בשלבים הסופיים של גיבוש הרעיון והשותפות. יש לזכור כי השותפות הזו היא כעת רק לצורך קידום הרעיון, שכן איש מהם לא יוותר לשני במרוץ עתידי על ראשות המפלגה. שניהם, יש לציין, תומכים בהקפאת המצב – מפלגה בלי יו"ר, למשך שנה. כמובן שאיש מהם אינו מעוניין לראות את פרס קוטף את פרות התמיכה הזו, ומכהן כיו"ר.
תקלה בלתי צפוייה לרמון בנושא ההפרדה החד צדדית, הגיע מכיוון יו"ר הסיעה, אפי אושעיה, שמתכוון לכנס דיון בנושא עמדת המפלגה בעניין ההפרדה החד צדדית, שאליו יוזמן ראש הממשלה לשעבר ברק, המתחרה עם רמון על רעיון ההפרדה. רמון, בתגובה החליט שלא להגיע לישיבה ולהשאיר את הבמה לברק, בתקווה שראש הממשלה לשעבר לא יגיע לישיבות הבאות בנושא.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום : אביגיל עוזי
יוכרז כמנצח? בורג
צילום : אביגיל עוזי
צילום ערוץ 2
רוכב על ההפרדה. רמון
צילום ערוץ 2
מומלצים