שתף קטע נבחר

ועדת הכנסת המליצה להסיר את חסינותו של בשארה

את הבקשה הגיש היועץ המשפטי לממשלה. ההחלטה טעונה אישור של מליאת הכנסת. אם תאשר המליאה את הבקשה יועמד בשארה לדין בגין התבטאויות וארגון נסיעות לא חוקיות לסוריה

ועדת הכנסת המליצה היום (ב') להסיר את חסינותו של ח"כ עזמי בשארה כדי לאפשר את העמדתו לדין בעקבות התבטאויותיו ובאום אל פאחם ובאזכרה לנשיא סוריה ביוני האחרון. הסרת החסינות טעונה את אישור הכנסת. את הבקשה להסיר את חסינותו של בשארה הגיש היועץ המשפטי לממשלה.
היועץ המשפטי ביקש להעמיד את בשארה לדין גם בגין ארגון בלתי חוקי של נסיעות של ערבים-ישראלים לסוריה, למה שהוגדר כ"איחוד משפחות". בשארה המשיך לארגן את הטיולים, למרות המהלך המשפטי נגדו, ורק בשבוע שעבר ארגן נסיעה כזאת. הנסיעה לא יצאה לפועל כיון שהאוטובוס נעצר על ידי פקחי משרד הפנים בגבול עם ירדן.

ויכוח בתום ההצבעה

עם סיום ההצבעה, שהוכרעה ברוב גדול של 14 תומכים מול 6 מתנגדים, פרץ ויכוח בין חברי הכנסת. ח"כ מוחמד ברקה אמר שזהו יום שחור לכנסת ואילו ח"כ מיכאל איתן כינה אותו ואת ח"כ זהבה גלאון - "תומכי חיזבאללה".
ח"כ נחמה רונן תמכה בהסרת החסינות בעבירה הראשונה אך התנגדה בשנייה. לדבריה, מאחר שכל עוד בשארה חבר כנסת, אין לחברי כנסת אחרים סמכות לצנזר אותו: "פשוט צריך לדאוג שהוא לא יהיה בכנסת הבאה", כלשונה.
העבודה התפצלה בהצבעתה: ח"כ סופה לנדבר תמכה בהסרת החסינות ואילו חברי הכנסת אפי אושעיה ויוסי כץ, יו"ר הוועדה, התנגדו. "חברי הכנסת הלכו שבי אחרי תכתיבי הרחוב וירו לעצמם בראש ולא ברגל. הדרך לעצור את בשארה היא לא כך אלא באמצעים ציבוריים בלבד. הח"כים הצביעו למעשה בעד סתימת פיותיהם שלהם", אמר ח"כ אפי אושעיה.
ח"כ מוחמד ברקה מחד"ש אמר כי זהו יום שחור לכנסת וכי "דגל שחור מתנוסס מעל הוועדה שקבעה את מה שקבעה". ח"כ עבד אל מאלכ דהאמשה הודיע כי מבחינתו לא יחול שינוי באופי ההתבטאויות שלו.
ח"כ שאול יהלום מהמפד"ל אשר תמך בהסרת החסינות אמר: "אין לבשארה מקום בכנסת וקל וחומר שצריך להעמיד אותו לדין. הוא עודד את אויביה האכזרים ביותר של המדינה".

ח"כ בשארה: "זה אות קלון לכנסת"

מקורביו של בשארה מעריכים כי גם אם תוסר חסינותו, הוא ייצא זכאי במשפט, אשר לדעתם יימשך חודשים ארוכים ולכן לא יפגע בבחירתו לכנסת הבאה
"לא עברתי שום עבירה. הסרת החסינות היא אות קלון לכנסת". אמר בשארה עצמו בתגובה להחלטת הכנסת להסיר את חסינותו. "האידאולוגיה הדמוקרטית שלי היא שהובילה אותי להביע הבנה וסימפטיה להתנגדות לכיבוש, זוהי עמדתה של רוב האנושות הנאורה בימינו".
בנוגע לעבירה השנייה, ארגון נסיעות לסוריה, אמר בשארה כי "איני מתחרט על כך שעזרתי לקשישים ליישם משאלת לבם להיפגש עם אחים ואחיות אחרי 53 שנות פרידה". על המשפט הצפוי לו אמר "נשכנע את בית המשפט שמשפט זה הוא משפט פוליטי ונסיון לא לגיטימי להשתמש באמצעים חוקיים להטלת דה-לגיטימציה בפעילותה של בל"ד. אני גאה להיות מועמד לדין על עבירות אלה ואמשיך לדבוק בעקרונותי. מי שצריך להתבייש הם היועץ המשפטי לממשלה וחברי הכנסת. החלטת הוועדה מעידה עד כמה מוגבלת הדמוקרטיה הישראלית. היועץ המשפטי לא בחל בנסיונות הכפשה והסתה במהלך הפרשה המעידים על כך שמאחורי הדברים אין ממש".

רובינשטיין: "גבולות ראויים"

היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, אמר בתגובה להחלטת ועדת הכנסת כי "בקשתנו הוגשה כיוון שח"כ בשארה לא הותיר בפעילותו ברירה, וכדי להציג גבולות ראויים והכרחיים גם במסגרת הדמוקרטיה האמונה על חופש הביטוי והתנועה".
לדברי היועץ, "לפיכך, יש לראות את ההחלטה נכונה ומחוייבת המציאות, ובכפוף אישור מליאת הכנסת יוגשו כתבי האישום וייבחנו בבתי המשפט".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הכנסת
בשארה. ייצא זכאי?
אתר הכנסת
מומלצים