שתף קטע נבחר

רובינשטיין דחה את הפנייה לביטול האישומים נגד בשארה

היועץ המשפטי לממשלה דחה את פניית חברי הכנסת הערבים, שביקשו לבטל את כתבי האישום נגד ח"כ עזמי בשארה. "תמיכה בארגון טרור אינה חוסה בגדר חופש הביטוי אלא עבירה פלילית", כותב היועץ

"צר לי אך אין בידי להיעתר למבוקש על ידיכם. ההחלטה לבקש הסרת חסינותו של ח"כ בשארה לא היתה קלה, אבל היא היתה הכרחית בנסיבות ונכפתה עלינו. מי שחפץ ביחסים ראויים בין יהודים וערבים בישראל לא צריך היה להגיע לביצוע עבירות".
כך השיב היום (ב') היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, לפנייתם של חברי כנסת ערבים, שביקשו שיחזור בו מהגשת כתבי האישום נגד ח"כ עזמי בשארה.
פנייתם של חברי הכנסת הערבים ליועץ המשפטי, ביניהם מוחמד ברכה, אחמד טיבי וטאלב א-סנע, נעשתה לפני כשבוע, והיום התקבלה תשובתו של רובינשטיין.
בפברואר 2002 ייפתח משפטו של ח"כ בשארה, המואשם בהסתה בעצרת באום אל פאחם, בתמיכה בארגון החיזבאללה וארגון נסיעות של ערבים ישראלים לדמשק.
במכתב התשובה כותב היועץ המשפטי עוד כי "חופש הביטוי הוא ערך על, אך אינו בלתי מוגבל. תמיכה בארגון טרור, המבקש את נפשה של מדינת ישראל, ואף קשור לפעילות עבריינית קשה בישראל, אינה חוסה בגדר חופש הביטוי אלא מהווה עבירה פלילית".
לדברי היועץ, המעשים בהם מואשם ח"כ בשארה, הם אינם מעשים של מה בכך. "היה על הנוגע בדבר, ח"כ בשארה, לחשוב אם אין במעשיו משום פגיעה במרקם היחסים בין יהודים לערבים". עוד מציין היועץ כי סגירת התיקים בנסיבות חמורות כל כך היא בלתי אפשרית, וזאת שונה מתיקים רבים שנסגרו בהקשר של תלונות נגד ח"כים ערביים, מתוך מדיניות של איפוק וריסון.
"אוכל להישיר מבט בעיני כל אחד ואחת מכם, וכל אחד ואחת בציבור הערבי", מסכם רובינשטיין. "אכן יש מקום לפעולה בציבור היהודי בישראל ובממשל באשר להגברת השוויון לאזרחים הערבים, לרבות דרוזים וצ'רקסים, אך נדמה לי כי גם למנהיגות הציבור הערבי יש מקום לפעולה ולהרהורים על דרכיה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלי תיבון
ההחלטה על הסרת החסינות לא היתה קלה. היועץ המשפטי
צילום: גלי תיבון
מומלצים