שתף קטע נבחר

טסים ואוכלים סנדויצ'ים מהבית

על רקע המשבר בתעופה, דרך מקורית לפתות נוסעים: אוכל גורמה בפיקוח מיטב השפים. ויש גם חברות שביטלו את מסורת מגשי בית החולים

בעוד חברות תעופה סביב העולם מקצצות בטיסות, בכוח-אדם ובאוכל לנוסעים בעקבות המשבר שפקד את התעשייה מאז אסון ה-11 בספטמבר, יש חברות תעופה שהחליטו לפעול אחרת. הן הפכו את מחלקות העסקים שלהם למסעדות גורמה של ממש, ומפתות נוסעים באוכל יוקרתי, עם מוצרים טבעיים ואיכותיים מכל רחבי העולם.
לאוכל בטיסות מעולם לא היו מוניטין טובים במיוחד, אז יש חברות תעופה שבוחרות לשדרג את עצמן ולעמוד בתחרות הקשה דווקא דרך התחום הקולינרי.
קחו את אייר ניו-זילנד למשל. שם מגישים במחלקת העסקים דג סלמון מאודה מיוחד מהאיים הדרומיים של ניו-זילנד, סלט טרי ענקי עם שמן זית וחומץ בלסמי מיובאים מאיטליה, יין לבן יוקרתי ופירות וירקות אורגניים בלבד. כל המוצרים האיכותיים האלו עוברים תחת ידיו של שף ידוע-שם.
חברת אל-ניפן איירווייס פיתחה סיר לבישול אורז בגבהים, כך שאפשר לבשל אורז טרי בטיסות עצמן.
יונייטד איירליינס מספקת לנוסעים במחלקות היוקרתיות את כל המותגים בעלי השם והיוקרה: קפה של סטארבאקס, עוגיות של מיסיס פילדס ועוד ועוד.

אתגר קולינרי בגבהים

בסינגפור איירליינס, למשל, מתייעצים באופן קבוע עם פאנל של יועצי יין ואוכל בעלי שם מצרפת, כדי להיות בטוחים שהם מציעים את הטוב ביותר ללקוחות המועדפים שלהם.
בשנים האחרונות האוכל המוגש בטיסות הפך להיות למשהו שמשקף את התרבות של המדינה אליה שייכת חברת התעופה. אלאיטליה מגישה תמיד פסטה, אייר קנדה תגיש את דג הסלמון והחברה הבריטית וירג'ין אטלנטיק מאכילה את נוסעיה בדג עם צ'יפס, כמובן, כמיטב המסורת הבריטית.
אבל זה לא מספיק. טעמם המעודן של נוסעי מחלקת העסקים ודרישתם לאיכות גבוהה הפכו את המטבח המעופף לאתגר קולינרי ללא מעט חברות תעופה. אייר ניו-זילנד, למשל, היא חברת תעופה קטנה יחסית ולא מוכרת, אך היא הוכתרה על-ידי מגזין המסעות היוקרתי קונדה נסט כאחת מחמש חברות התעופה הטובות בעולם מבחינה קולינרית. השף ששכרה החברה, טוני אדקוק, שלו מסעדות מצליחות מאוד באוקלנד, מסביר: הרעיון הוא להביא את הסטנדרטים של מסעדה מצליחה וטובה למטוס, וזה אתגר לא קל. במיוחד כאשר הדרישה הגדולה יותר מכל היא למוצרים טריים ואיכותיים. הנוסעים משלמים ומרוצים.

למי שמסתפק בסנדוויץ'

ואפשר גם להפך: חברת אייר-קנדה פתחה בימים אלה חברת-בת, טנגו, שאמורה להציע טיסות זולות במיוחד. כדי לאפשר את העלויות הזולות, בטיסות האלה לא יוגשו כלל ארוחות לנוסעים, אלא רק משקאות קלים וחטיפים, בתשלום. גם כמה חברות אמריקניות החליטו ללכת בעקבות הקנדים ולהפסיק להגיש אוכל בטיסות כדי להוזיל עלויות. בקיצור, כדאי להביא סנדוויצ'ים מהבית.
אז השאלה הגדולה היא, מה כדאי להביא כאוכל לטיסה ומה לא? כדאי לעיין בהמלצות האלה גם אם יש אוכל על המטוס, אבל אתם לא בטוחים שתאהבו אותו. ותזכרו שכדאי להביא בכל מקרה אוכל מהבית.
הסנדוויצ'ים שמוכרים בשדה-התעופה הם בדרך כלל יקרים ולא טעימים. העצות ניתנו על-ידי מספר שפים קנדיים, שהתמחו בעבר באוכל במטוסים.
השתמשו בלחם בעל טקסטורה מוצקה. לחם עם גרעינים, לחם חיטה או פיתה יעבדו מצוין, כי הם לא נרטבים במהירות. אל תשתמשו בבייגלים, כי הם נרטבים מהר. לא כדאי לקחת קרואסונים.
השתמשו בחסה שלא משחירה מהר, ארוגולה למשל. אל תשימו בסנדוויץ' עוף, שיכול להתקלקל במהירות. סלאמי ונקניקים חריפים יסריחו לכם את החפצים, את הנשימה ואת כל הסביבה של הנוסעים לצידיכם, אז כדאי לוותר עליהם.
אל תדחסו יותר מדי מילוי בתוך הסנדוויצ'ים, כדי למנוע מקרים של שפיכת המילוי החוצה. אחסנו כל כריך בשקית ניילון אטומה נפרדת מיוחדת לסנדוויצ'ים.
גבינה צהובה קשה יכולה להיות פתרון טוב כמילוי, וכך גם סלמון מעושן עם גבינת שמנת.
קחו איתכם בתיק בקבוק מים גדול, כמה חטיפי בריאות וכמה חטיפי שוקולד, שיכולים לשמש חטיפים בין הארוחות ולא דורשים הכנה מיוחדת.
פירות יבשים ותפוחים יכולים גם הם להיות פתרון כחטיף. אל תקחו קלמנטינות או תפוזים. הם עלולים להימעך בתיק ודורשים קילוף, שיכול לגרום לכם להתלכלך.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים