שתף קטע נבחר

ביהמ"ש בבלגיה דחה לינואר ההחלטה בעניין שרון

ההחלטה האם ניתן להעמיד לדין את שרון בפרשת סברה ושתילה נדחתה לתחילת 2002. האינדיפנדנט: עדויות חדשות לפיהן יותר מ-100 פלסטינים נעלמו באירועי סברה ושתילה

בית המשפט בבלגיה דחה עד לתחילת השנה הבאה את ההחלטה האם ניתן להעמיד לדין את ראש הממשלה שרון בעבירות של פשעי מלחמה בפרשת סברה ושתילה. דובר של בית המשפט אמר כי ההחלטה בעניין צפויה להתקבל עד סוף חודש ינואר. לפיכך, שופט השלום דחה את החקירה בעניין שרון, עד שתתקבל ההחלטה.
התובע הציבורי, פייר מורלט, אמר בדיון שנערך הבוקר כי בית המשפט יכול להתמודד עם התיק, למרות התנגדות פרקליטיו של שרון. ישראל טענה באמצעות נציגיה כי אין לבלגיה סמכות חוקית בנושא.
התביעה הוגשה ביולי השנה על ידי משפחותיהם של קורבנות פלסטינים מאירועי סברה ושתילה נגד שרון, בשל אחריותו כביכול לטבח שבוצע ב-1982.
על פי עמדת ישראל הוגשה התביעה נגד שרון ללא סמכות והיא מהווה פגיעה בריבונות ישראל. עוד טוענת ישראל כי לשרון יש חסינות של ראש מדינה מפני העמדה לדין וכי ישראל כבר שפטה את שרון באמצעות ועדת כהן. ראש הממשלה הוזמן לדיון אך הוא לא היה נוכח בו.
דניאל סעדה, דובר שגרירות ישראל בבלגיה, מסר כי "התביעה הכללית שסבורה שיש סמכות במערכת המשפט הבלגית לקבל את התביעה נגד ראש הממשלה שרון. אולם, התביעה הכללית קיבלה היום את הטיעונים שהעלנו באשר לחוקתיות של החוקים הנדונים, שקבעו את הסמכות האוניברסלית של המערכת המשפטית הבלגית לנהל את החקירה".
הוא הסביר כי "הטיעונים הם:
1. קיימת בבלגיה פרוצדורה מיוחדת של הגשת תביעה פלילית לגבי שרים בלגים מכהנים וראש ממשלה בלגי מכהן לפיה אין אפשרות לתבוע שר בלגי או ראש ממשלה בלגי מכהן. פרוצדורה זו בעצם יוצרת העדר שוויון בין ראש ממשלת בלגיה לראש ממשלת ישראל. אי השוויון הזה מהוה פגיעה בחוקה הבלגית הקובעת שוויון בין הנאשמים בבלגיה.
2. יש בבלגיה חוק הקובע פרוצדורה באשר לאחריות הפלילית של ראש ממשלה ושרים בלגים מכהנים. לפיה, אם מתקבלת התביעה נגדם הם יועמדו לדין במסגרת בית משפט מיוחד ולא במסגרת הרגילה. גם במקרה זה אין שוויון בין בלגים לבין זרים.
שני הטיעונים האלה התקבלו על ידי התביעה הכללית והפרקליטות הבלגית המליצה לקבל אותם ולהעביר אותם להכרעה של בית הדין החוקתי הבלגי. אולם, יש לסייג ולומר שמדובר בהמלצה בלבד ורק בית המשפט הוא שיחליט האם לקבל את הטיעונים או לדחות אותם".

"נרצחו לאחר הטבח"

ה"אינדיפנדנט" הבריטי מדווח כי בבית המשפט יוצגו עדויות חדשות לפיהן יותר מ-100 פלסטינים נרצחו כמה שעות לאחר ששרדו מהטבח. על פי חמש עדויות, יותר ממאה פלסטינים הועברו לידי הכוחות הישראליים בחיים ומאז נעלמו עקבותיהם.
לאורך השנים היתה חוסר התאמה בין מספר הגופות שנמצאו בסברה ושתילה - 600 גופות - לבין מספר האזרחים עליהם דווח כנעדרים - למעלה מ-1,800 איש. ההנחה עד כה היתה שכל הקורבנות נרצחו על ידי הפלנגות ורבים מהם נקברו בחשאי.
בנפרד מההליך המשפטי, סרט שצולם על ידי צוות טלוויזיה באותו הזמן, ושפורסם לאחרונה, מראה ככל הנראה קצינים ישראלים לצד אנשי הפלנגות זמן רב לאחר שישראל ידעה כי בני בריתה הנוצרים ביצעו את הטבח.

ארגון נפגעי הטרור הגיש תביעה נגד ערפאת

כמו כן, הגישו אתמול ארגון נפגעי הטרור ומשפחותיהם של יהודים שנרצחו במהלך האינתיפאדה תביעה לבית המשפט בבלגיה נגד יו"ר הרשות יאסר ערפאת על רצח. באותו זמן הפגינו מחוץ לבית המשפט עשרות יהודים בלגים במחאה על מדיניותה של בלגיה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
שרון. "יש לו חסינות"
צילום איי פי
מומלצים