שתף קטע נבחר

 

הכנסת לא ביטלה את חוק משפחות ברוכות ילדים

לאחר יום מתוח בכנסת נפלו החוקים שביטלו את חוק משפחות ברוכות ילדים. ח"כ מוסי רז: "יותר משהחרדים רוצים לפרנס את ילדיהם הם רוצים שילדיהם יפרנסו אותם". הליכוד התנגד לביטול החוקים, שלא אמורים להיות מיושמים בשנת התקציב הבאה

הכנסת דחתה היום (ד') ברוב גדול את שלוש הצעות החוק לביטול חוק משפחות ברוכות ילדים. עם זאת, החוק לא אמור להיות מיושם בתקציב השנה הבאה בשל המשבר במשק והוא יוקפא באמצעות חוק ההסדרים.
בעד החוק של ח"כ אופיר פינס הצביעו 34 והתנגדו 44, בעד החוק של ח"כ מוסי רז הצביעו 30 ו-44 התנגדו ובעד החוק של ח"כ יוסי פריצקי תמכו 29 והתנגדו 47.
עמדת הממשלה ביחס לחוקים היתה מוזרה במקצת. השר נסים דהאן מש"ס עירער הבוקר על תמיכת הממשלה בחוק. בסבב טלפוני התברר כי 8 שרים תמכו בדהאן בערעור ושמונה התנגדו.
השרים שהביעו תמיכה בחוקים המבטלים את הגדלת התמיכה הם סלאח טריף, ציפי לבני, דן מרידור, שלום שמחון, נתן שרנסקי, מתן וילנאי ודליה איציק. שמונת השרים שתמכו בדהאן והתנגדו לחוקים הם שלמה בניזרי, דהאן עצמו, אלי סוויסה, מאיר שטרית, צחי הנגבי, דני נווה, שמואל אביטל ובני איילון.
על פי הנוהל, במצב של תיקו יש לדחות את הערעור ולפיכך הממשלה היתה אמורה להביע תמיכה בביטול החוק. אבל הממשלה, החרדה ליחסיה עם החרדים, הוכיחה שתרגילים תמיד אפשר לעשות ברגע האחרון. השר נסים דהאן הגיש ערעור נוסף ויו"ר הקואליציה זאב בוים הודיע: "לפי תקנון עבודת הממשלה, כשיש ערעור על תמיכה, הממשלה חייבת להתנגד עד לבירורו בוועדת השרים לענייני חקיקה" – וכך הפך הערעור של דהאן למעשה לזכות וטו של החרדים והממשלה התנגדה בהצבעה לחוק.
עם זאת מפלגת העבודה החליטה שהטיעון "אינו מתקבל על הדעת" ותמכה בחוקים. תמיכתם, תמיכת מרצ, שינוי, ישראל בעליה ויובל שטייניץ מהליכוד, לא סייעה לחוקים לעבור לאור העובדה שכמעט כל חברי הכנסת של הליכוד חברו לח"כים החרדים והערבים.
עם זאת, יש לציין שרבים מחברי הכנסת של העבודה נעדרו מההצבעה.
ח"כ יוסי פריצקי מסר בתגובה: "העבודה הוכיחה שוב את השתפנותה ואת מכירת עקרונותיה. היום ברור כי מפלגת העבודה אינה יכולה להיות האלטרנטיבה לשלטון אלא לכל היותר עלה התאנה של השלטון המתקפל בפני החרדים".
גם ראש הממשלה ושר האוצר נעדרו מההצבעה. דוברו של שרון מסר כי למרות ששרון היה בכנסת היו לו פגישות עבודה חשובות בחדרו שבקומה השניה. על כך מסר ח"כ אברהם פורז משינוי: "ראש הממשלה ושר האוצר עושים צחוק מהכנסת. מהיום אין להם כל זכות לבוא בטענות על התנהגותם הפופוליסטית של הח"כים".
בלשכתו של שר האוצר סילבן שלום מיהרו להתגונן ולהסביר את היעדרותו מהמליאה. שלום הוא זה שמרבה לטעון כנגד חוק משפחות ברוכות ילדים ומוחה על עלותו הגדולה, ולכן רבים מחברי הכנסת תהו מדוע הוא לא הגיע. "שר האוצר ממשיך להתנגד לחוק משפחות ברוכות ילדים", אמרו בלשכתו של שלום, "וימשיך לפעול להקפאתו בחוק ההסדרים. הוא לא הגיע להצבעה כי הממשלה הביעה התנגדות לחוקים המבטלים את משפחות ברוכות ילדים, וכשר בממשלה הוא לא יכול להתנגד לעמדתה בהצבעה".
ח"כ מוסי רז אמר בתגובה לנפילת החוק שלו: "יותר משהחרדים רוצים לפרנס את ילדיהם הם רוצים שילדיהם יפרנסו אותם. הצבעת הכנסת היום היא סקטוריאלית ומחפירה ומוכיחה שממשלת האחדות טובה לחרדים ורעה לחילונים. אני קורא למפלגת העבודה לפרוש לאלתר מהממשלה ולהפסיק את התבזותה".
ח"כ אופיר פינס אמר מעל בימת המליאה לעבר החרדים שקראו לעברו קריאות גנאי: "נמאס לנו לממן אותכם". בעקבות נפילת החוק תקף פינס את הממשלה: "הממשלה מנהלת מדיניות כלכלית חסרת אחריות ונכנעת ללא תנאי לחקיקה הפופוליסטית. כשפעם אחת בא ח"כ מהקואליציה ומציע חוק אנטי פופוליסטי הממשלה מכשילה אותו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
הגיש ערעור. דהאן
צילום: אתר הכנסת
מומלצים