שתף קטע נבחר

העבודה דנה היום בפרישה מהממשלה

רוב הח"כים תומכים בפרישה, אבל רק שני שרים במפלגה הסכימו להתבטא בעד פרישה - שמחון וטריף

למרות הרוב בסיעה, הולך ומצטמצם הסיכוי כי מפלגת העבודה תפרוש מהממשלה. רק שני שרים מתוך השמונה של המפלגה הסכימו להתבטא אמש (ג') בעד פרישה – השר שלום שמחון והשר סאלח טריף שאמר: "כנראה שהגיע הזמן לפרוש לפני שנסתבך".
לעומת התנגדות השרים, רובם המכריע של שאר חברי הסיעה תומכים בפרישה. שני המתנגדים היחידים הם סגן השר אלי בן מנחם וח"כ איתן כבל, שטוען שהוא אמנם תומך עקרונית בפרישה, אך לא בעיתוי הנוכחי.
פורום שרינו של העבודה כונס היום (ד') בצהרים ולאחריו תתכנס הסיעה לדיון בנושא. לשני גופים אלה אין סמכות להחליט על פרישה, אך המלצה שלהם למרכז המפלגה, המוסמך להחליט, תתקבל כמעט בכל מקרה.
במפלגה מעריכים כי פרס ובן אליעזר לא יאפשרו לקיים הצבעה בסיעה בסוגיית הפרישה, כדי לא לחשוף את חילוקי הדעות. התבטאויותיו של פרס אתמול בבוקר, שדעתו עשויה להיות מכרעת, נשמעו למקורביו כתמיכה בפרישה, אך ככל שעברו השעות, המסרים שהעביר פרס התפוגגו. גורמים בעבודה אומרים כי יופתעו אם יאמר פרס חד משמעית שהוא תומך בפרישה.

בן אליעזר: לא לשבור את הכלים

"אסור לשבור את הכלים", אמר אמש שר הביטחון בנימין בן אליעזר בפגישה עם ראשי רשויות בקו התפר. "כיצד הציבור יקבל את פרישתנו מיד לאחר רצח עשרות ישראלים?".
בן אליעזר, כמו גם אחרים בעבודה, משוכנעים כי הדברים מבטאים גם את עמדתו של פרס. בן אליעזר אף ניסה אתמול לרכך את החלטת הממשלה להכריז על הרשות כישות תומכת טרור והוא אפילו טען שמדובר ב"סמנטיקה של מלים".
לעומתו יריבו בורג היה נחרץ בעמדתו בעד פרישה. תומכו של בורג, השר לשעבר יוסי ביילין, אף דרש ממזכ"ל העבודה לקיים מחר, בישיבה של מרכז המפלגה, דיון והצבעה בנושא. ביילין הגיש לפני כמה שבועות את חתימות חברי המרכז הדרושות לקיום דיון דחוף בנושא ולמרות שחוקת המפלגה מחייבת את רענן כהן להיענות לבקשה, בעבודה מעריכים שהדיון לא יתקיים, כפי שלא התקיים דיון בבקשתו הקודמת של ביילין לפני מספר חודשים.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רוייטרס
פרס. בדרך החוצה?
צילום רוייטרס
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
בורג. לפרוש עכשיו
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים