שתף קטע נבחר

מחלוקת באיחוד האירופי בשאלת התמיכה בערפאת

בישיבת מדינות האיחוד האירופי התגלתה מחלוקת בשאלה האם להמשיך ולתמוך ביו"ר הרשות. בסיום הישיבה הודיעו המדינות כי "עראפת חייב להישאר השותף למלחמה של ישראל בטרור"

חילוקי דעות חריפים התגלו הערב (שבת) בכינוס שרי האיחוד האירופי בבלגיה בשאלת מידת התמיכה בערפאת - כך מסר גורם דיפלומטי אירופי.
חילוקי הדעות באו לידי ביטוי בישיבה בדלתיים סגורות, שלאחריה הודיעו 15 שרי החוץ של האיחוד האירופי כי "ישראל זקוקה לשותף במלחמה בטרור - והשותף הוא הרשות הפלסטינית והנשיא הנבחר שלה, ערפאת". האיחוד האירופי קרא לישראל לא לפגוע ביכולתו של ערפאת להילחם בטרור.
במקביל, ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, התנגד להחלטת האיחוד האירופי, אשר קרא להצבת משקיפים בינלאומיים בשטחים. בלייר אמר במסיבת עיתונאים כי הודעות של האיחוד או של האו"ם (שם הטילה ארה"ב וטו על ההחלטה להציב משקיפים) אינן רלוונטיות, כל עוד האלימות נמשכת: "אנו יכולים לפרסם גינוי, לדון על החלטה זו או אחרת. זה לא ישנה את המצב בשטח, משום שאלימות מזינה את השנאה", אמר בלייר.
בהחלטת האיחוד צוין כי הצבת משקיפים תסייע לפתרון בעיות שנוצרות בשטחים, ולהקל על חיי הפלסטינים. בנוסף, נקראה ישראל להפסיק את פעולותיה נגד התשתיות הפלסטיניות.
נשיאי מדינות האיחוד אישרו את קריאת שרי החוץ האירופים מהשבוע שעבר לערפאת להכריז על סיום האינתיפאדה בערבית, ולפרק את ארגוני החמאס והג'יהאד. כמו כן, שבו נשיאי המדינות על עמדתם כלפי ישראל בנושא הקפאת התנחלויות, הקלת הסגרים והיציאה משטחי A.
גורם ישראלי מסר כי ישראל מתנגדת באופן מסורתי לעמדת האירופים בנוגע להצבת משקיפים, מכיוון שהצבת משקיפים תפטור את ערפאת מאחריות לסכסוך, ומניסיון להגיע למו"מ עם ישראל.
"אפשר לומר שהחלטת נשיאי האיחוד אינה סיבה לחגיגה, אבל גם לא סיבה לאבל. החלטות נשיאי האיחוד לפיהן ישראל צריכה להפסיק את הפגיעה בתשתיות פלסטיניות, נתפסת אחרת על ידי ישראל. התקפת התשתיות היא חלק מניסיון למנוע את המשך הטרור, אבל ככלל, החלטות נשיאי האיחוד מחדשות מעט ביחס להודעת שרי החוץ של האיחוד האירופי מלפני כשבוע", אומר גורם ישראלי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
בלייר. נגד הצבת משקיפים
צילום רויטרס
מומלצים