שתף קטע נבחר

פרס: ההסברה לא צריכה לכלול מאבק אישי נגד ערפאת

שר החוץ אמר בפורום הסברה שכינס כי "צריך להדגיש במסרים את מדיניות החתירה לשלום". גורם בלשכת רה"מ תקף בדיון את עמדת משרד החוץ: "המסרים הסותרים שמועברים לעיתונות הזרה ביחס לערפאת פוגעים בישראל". מנכ"ל משרד החוץ: בדמוקרטיה לא תמיד מדברים בקול אחד

בדיון שכינס היום (ד') שר החוץ שמעון פרס בנושא מדיניות ההסברה של ישראל, הוא אמר כי "צריך להדגיש במסרים את מדיניות החתירה לשלום, ולא מאבק אישי של ישראל נגד ערפאת".
פרס התייחס למחלוקות הקיימות בתוך ממשלת האחדות בנושא היחס לערפאת ולתהליך השלום, ואמר כי "אם יש ויכוח פומבי אין מה להצטדק על כך".
בדיון השתתפו השרה ציפי ליבני, יועץ התקשורת של ראש הממשלה רענן גיסין, אבי גיל מנכ"ל משרד החוץ וגורמי הסברה במשרד ובלשכת העיתונות הממשלתית.
גורם בלשכת ראש הממשלה תקף את משרד החוץ ואמר כי "המסרים הסותרים שמועברים כלפי העיתונות הזרה באשר ליחס ישראל לערפאת פוגעים בישראל. כשיש החלטות ממשלה צריך לעמוד מאחוריהן בהסברה כלפי העיתונות הזרה, אחרת ישראל נפגעת".
השרה ציפי ליבני אמרה כי "צריך להדגיש שחוסר הרלוונטיות של ערפאת כלפי ישראל יכול להשתנות במידה והוא ויבצע את מה שהוא נדרש לו".
לבני ציינה שערפאת אינו רלוונטי מבחינת ישראל לפתרון בעיית הטרור ולכן ישראל נאלצת לקחת את הנושא על עצמה. לדבריה, צריך להדגיש שבעוד שכל העולם נלחם היום נגד הטרור, ערפאת הגיע להסכמים עם ארגוני הטרור בתחומי הרשות.
מנכ"ל משרד החוץ, אבי גיל, אמר כי ממשלת ישראל לא מדברת בקול אחד וזה דבר שתואם את עקרונות הדמוקרטיה, אבל במקביל יוצר בעיה הסברתית.
גורמים שהשתתפו בפגישה אמרו כי טרם הכריעו כיצד להתייחס לשבעת ימי השקט, שעליו חלוקים שרון ופרס.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מאיר פרטוש, ידיעות אחרונות
פרס. אין מה להצטדק
צילום מאיר פרטוש, ידיעות אחרונות
מומלצים