שתף קטע נבחר

היועץ המשפטי: תנ"צ משה מזרחי לא עבר על החוק

היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטת המדינה דוחים את הטענות כי תנ"צ משה מזרחי עבר על החוק או על צו בית משפט, בפרשת האזנות הסתר לאביגדור ליברמן

היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, ופרקליטת המדינה עדנה ארבל, דחו היום (א') את הטענות לפיהן פעל תת ניצב משה מזרחי בניגוד לחוק, או בניגוד לצו בית משפט, בנוגע להאזנות הסתר לאביגדור ליברמן.
ההאזנות בוצעו על ידי המשטרה בשנת 99', כשנחשד ליברמן בקשר עם נציגי הפשע המאורגן במדינות חבר העמים.
לטענת הפרקליטות, בשנים 98'-99', ניהלה המשטרה, בפיקודו של תנ"צ מזרחי, לשעבר מפקד היחידה לחקירות בינלאומיות, חקירה בחשד לעבירות מצד ליברמן, שהיה במועד החקירה אדם פרטי ולא נשא בתפקיד ציבורי כלשהו.
במסגרת החקירה, טוענת הפרקליטות, הוגשה ב-31 בדצמבר 98' בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, להתיר האזנות סתר לשיחותיו של ליברמן. סגן נשיא בית המשפט הוציא צו המתיר האזנה לשיחותיו של ליברמן "ובלבד שלא יתמללו שיחות שלא בנושא החקירה". הצו ניתן למשך 3 חודשים.
לקראת תום תוקפו של הצו, טוענת הפרקליטות, פנתה היחידה לחקירות בינלאומיות, לבית המשפט המחוזי, בבקשה לצו נוסף שיתיר האזנות לליברמן. גם במקרה זה נתן סגן נשיא בית המשפט צו המתיר זאת, עד ל-28 ביוני 99', ללא הגבלה על תמלול השיחות.
עוד טוענים בפרקליטות כי לקראת פרסום תוצאות הבחירות לראשות הממשלה במאי 99', ולאור האפשרות שליברמן ייבחר לכנסת, פנה תנ"צ מזרחי מיוזמתו לפרקליטת המדינה שהנחתה להפסיק מיידית את ההאזנה עם פרסום תוצאות הבחירות, אם יתברר שליברמן נבחר לכנסת. הנחיה זו, לטענת הפרקליטות, יושמה עם פרסום תוצאות הבחירות ב-19 במאי 99', אז התברר כי ליברמן אכן נבחר לחבר כנסת.
הטענות לגבי תנ"צ מזרחי פורסמו לראשונה בנובמבר 2000 בעיתון "גלובס", ולאחר פרסומן בדקה פרקליטות המדינה את הדברים וביקשה מהמחלקה לחקירת שוטרים לבדוק את הטענות. לטענת הפרקליטות העלתה הבדיקה כי לא היה כל יסוד לטענות כלפי תנ"צ מזרחי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו פריד
פנה לפרקליטת המדינה. מזרחי
צילום: דודו פריד
מומלצים