שתף קטע נבחר

 

בן אליעזר: מובארק מוכן לסייע

נשיא מצרים ושר הביטחון נפגשו בשארם א-שייח', כדי לדון בהסלמה בשטחים. בן אליעזר: "מצאתי נשיא שינסה בכל הדרכים להבטיח את השלום בין הפלסטינים לישראל". בן אליעזר סיפר שביקש ממובארק להעביר מסר לנשיא הסורי, שלפיו ישראל מוכנה לחדש את המו"מ ללא תנאים מוקדמים

שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, נפגש בצהריים (ד') בשארם א-שייח' עם נשיא מצרים, חוסני מובארק.
בתום הפגישה אמר בן אליעזר במסיבת עיתונאים: "אני יכול להכריז שמצאתי נשיא שינסה בכל הדרכים להבטיח את השלום בין הפלסטינים לישראל, ואני רוצה להודות לו".
בן אליעזר אמר עוד: "באנו לפה כדי להשיג שני דברים: קודם כל לומר לנשיא מובארק עם מה אנו מתמודדים ביומיום, בעיקר מול הפלסטינים, אבל לא רק מול הפלסטינים, ומצד שני להציג בפניו דרך שהוא יכול לתת לנו סיוע, אם הוא ילחץ על ערפאת כדי להביאו חזרה אל שולחן הדיונים.
סיפרתי לנשיא שאי אפשר לצפות משום עם בעולם לא להגן על בני עמו, על חירותו. אי אפשר לצפות משום עם שיוביל את בניו לבית הקברות אחר הצהריים, ובלילה לפתוח במשא ומתן, זה לא עובד בשום מקום. אני חושב שעשיתי את כל שניתן לשכנע את מובארק שעם ישראל ברובו מוכן ללכת על ויתורים כואבים וכואבים מאוד. התרשמתי שמובארק מוכן ללכת לקראתנו".
שר הביטחון נשאל האם ביקש להעביר מסר לאסד דרך נשיא מצרים, והשיב: "העברתי דרכו מסר לנשיא הסורי שמדינת ישראל מוכנה לשבת על שולחן הדיונים, ואנו ממליצים לו להפסיק לעמוד ולסייע בידי חיזבאללה, שמובילים לחורבנה של לבנון, ולשבת מולנו בלי תנאים מוקדמים למו"מ".
בן אליעזר נשאל גם האם יש חדש בעניין החזרת השגריר המצרי לישראל, והשיב כי "הנשיא הבטיח שעם תחילת התזוזה של כל תהליך מדיני, השגריר יחזור".
בלשכת שר הביטחון אומרים שחשיבות הפגישה היא בעצם קיומה ובעיתוי שבו היא מתקיימת. ההערכה היא שהמצרים אינם רואים בפגישה עם בן אליעזר אקט שמבטא את התחממות היחסים, אלא ניסיון לבלום את ההסלמה, שמאיימת גם על היציבות במצרים.
גורמים בפמליית בן אליעזר אמרו לפני הפגישה כי הוא ידון עם נשיא מצרים ב"הנהגה חלופית אפשרית לערפאת". הגורמים אמרו כי שר הביטחון ידגיש בפני מובארק שצריך להמשיך וללחוץ על ערפאת, כדי להפסיק את האלימות והטרור.
לבן אליעזר הצטרפו בנסיעתו גם מספר חברי כנסת, בהם סגנית שר הביטחון דליה רבין, אפי אושעיה, דוד מגן, אופיר פינס וזבולון אורלב.
הפגישה אינה נערכת בקהיר, משום שבמצרים לא רצו לשוות לה מימד רשמי, ואולם למרות זאת הוזמנו אליה כמה שרים בכירים במצרים, ובתוכם שר החוץ אחמד מאהר, שר ההגנה מוחמד חוסיין טנטאווי, שר ההסברה ספוואת א-שריף וראש המודיעין הכללי עומאר סולימאן.
תחנת הטלוויזיה הקטארית אל-ג'זירה ציטטה מקורות מצריים, שאמרו כי בניגוד להודעה הישראלית לפיה בן אליעזר הוזמן למצרים, הישראלים הם אלה שיזמו את הפגישה.

ירדן מתווכת

יו"ר הרשות הפלסטינית יאסר ערפאת שוחח היום עם עבדאללה השני, מלך ירדן. ערפאת ועבדאללה דנו במצב בשטחים ו"בהסלמה הישראלית", כפי שהוגדרה על ידי לשכת היו"ר. השיחה בין השניים התקיימה זמן קצר לפני צאתו של מלך ירדן לוושינגטון. עבדאללה שוחח היום בטלפון גם עם ראש הממשלה אריאל שרון.
ברשות רואים בשיחות הטלפון שקיים ערפאת עם עבדאללה ועם מובארק סימן מעודד לכך שאין בכוונת מדינות ערב להתיר לישראל לפעול לבדה מול דעת הקהל הבינלאומית והאמריקנית.
במסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ ההונגרי אמר היום ערפאת כי "יחסיו ויחסי הרשות עם העולם הערבי ובכלל זה סוריה הם מצויינים".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
הפגישה במצרים
צילום איי פי
מומלצים