שתף קטע נבחר

בן אליעזר: יש להידבר עם הנהגה אלטרנטיבית ברשות

שר הביטחון קורא לממשל האמריקני לנהל דיאלוג עם בכירים ברשות הפלסטינית כאלטרנטיבה לערפאת. השר בן אליעזר הבהיר לשר החוץ פאוול ולמזכ"ל האו"ם אנאן כי "לישראל אין פרטנר לשלום, כיוון שערפאת מחויב לעבר במקום לעתיד". שר הביטחון אמר לאנאן כי ייתכן שבידי גורמי או"ם עדויות נוספות בנוגע לחטיפת 3 החיילים, חלקן ויזואליות. השר לביטחון פנים עוזי לנדאו אמר בוושינגטון, כי "הרשות הפלסטינית היא חלק מציר הרשע". ראש הממשלה שרון רמז ערב צאתו לארה"ב כי אין בכוונתו להביא עמו כל הצעת פשרה

שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, קורא לממשל האמריקני לקיים דיאלוג עם בכירים ברשות הפלסטינית כאלטרנטיבה ליו"ר ערפאת. בשיחה שקיים עם כתבים לאחר פגישתו עם שר החוץ האמריקני קולין פאוול, אמר בן אליעזר כי "ערפאת מוקף באנשים מציאותיים ממנו, אשר מודעים להשלכות החמורות שנובעות מהדרך בה הוא מוביל את העם הפלסטיני".
שר הביטחון קרא לארה"ב להמשיך בהפעלת לחצים על ערפאת, אך במקביל - להידבר עם "אלה שמקיפים אותו או מתנגדים למדיניותו: אבו עלא, אבו מאזן, ג'בריל רג'וב, מוחמד דחלאן ואחרים". שר הביטחון העריך כי הממשל האמריקני רואה את הדברים באופן דומה.
השר בן אליעזר ציין באזני פאוול, כי "האיום החמור ביותר על ביטחונה של ישראל ועל יציבות האזור כולו טמון בנשק להשמדה המונית שמפתחת איראן". בנוסף, ביקש בן אליעזר שארה"ב תדאג להעביר לישראל התרעה מוקדמת, אם תחליט לתקוף את עיראק במסגרת השלב הבא של המערכה נגד הטרור.
מוקדם יותר נועד שר הביטחון עם מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, והבהיר לו כי "לישראל אין כיום פרטנר למשא ומתן, כיוון שערפאת מחויב לעבר יותר מאשר לעתיד". בן אליעזר ביקש מאנאן לחזק את הדיאלוג עם גורמים פלסטינים נוספים, במקביל להגברת הלחץ על ערפאת אישית. בן אליעזר הוסיף כי כעת הוא "מנסה להתרכז ב'שלב הפריצה' במשא ומתן עם הפלסטינים, ולא בשלבי הסיום כפי שנעשה עד עכשיו".
בפגישה הודה שר הביטחון לאנאן על פעולותיו האחרונות של האו"ם בנושא השבויים והנעדרים, אך הוסיף כי "אפשר שבידי גורמים הפועלים מטעם האו"ם קיימות עדויות נוספות באשר לנסיבות חטיפת שלושת החיילים, ובכלל זה פריטים ואולי אף חומר ויזואלי". מלשכת שר הביטחון נמסר כי מזכ"ל האו"ם הבטיח "לבחון את הנושא מיידית".
השר בן אליעזר סקר בפני מזכ"ל האו"ם את נושא האיום שנשקף לישראל כהגדרתו מצד איראן, המצטיידת בנשק להשמדה המונית, וציין כי הן ישראל והן נשיא מצרים, חוסני מובארק, מודאגים מן הקשר שהולך ונרקם בין איראן לבין חיזבאללה והרשות הפלסטינית. "איראן והחיזבאללה מדברים בשם האלוהים, אבל אין להם אלוהים", סיכם.


"אני המנהיג הגמיש ביותר"

אתמול אחר הצהרים אמר בן אליעזר בפגישה עם נציגי תנועת העבודה הציונית בניו יורק, כי ישראל לא תגיע לשלום עם ערפאת "מכיוון שערפאת מקריב את העם הפלסטיני ומוביל אותו לאסון".
בן אליעזר הוסיף כי "ערפאת יכול להשיג לא רק שבעה ימי שקט, אלא גם 70 ימי שקט אם הוא רוצה". לדבריו: "כשיגיע הרגע שיהיה צריך לסיים את הסכסוך ולהחזיר שטחים, אני אהיה המנהיג הגמיש ביותר".

לנדאו: "הרשות היא חלק מציר הרשע"

השר לביטחון פנים עוזי לנאו, שנמצא אף הוא בארה"ב, אמר אמש כי "הרשות הפלסטינית היא חלק מאותו 'ציר רשע' עולמי שעליו דיבר הנשיא בוש". בשיחה עם כתבים זרים בוושינגטון אמר לנדאו, כי "ירדן מבצעת את שמוטל עליה ומשקיעה מאמצים גדולים כדי למנוע הסתננות של מחבלים ובהם אנשי אל-קאעידה אל שטח ישראל, בעוד שמצרים איננה עושה כן".
השר לביטחון פנים נפגש בוושינגטון עם עמיתו האמריקני טום רידג', עם ראש ה-אף.בי.איי רוברט מולר ועם חברי קונגרס אמריקנים. השר לנדאו הצביע על הסכנה הטמונה בכך שנשק להשמדה המונית עשוי להגיע לידי קבוצות מיליטנטיות.
השר לנדאו התייחס בביטול למאמרו של ערפאת ב"ניו יורק טיימס", נאום אשר הוגדר על ידי רבים כ"פייסני", והזכיר את הנאום שנשא בחודש שעבר ובו קרא לבצע ג'יהאד.

שרון ערב צאתו לארה"ב: "למה שנביא פשרה?"

ערב יציאתו נפגש אתמול שרון עם נשיא המדינה, משה קצב. בתחילת הפגישה אמר שרון כי "עמדתה של ארה"ב ביחס לטרור ידועה, והיא נלחמת תקופה ארוכה בטרור, והיום כולם יודעים את הסכנה לעולם החופשי".
שרון התייחס גם לנושא החיסולים ואמר: "זכותנו להגן על עצמנו, זה לא מסוג הדברים שאנחנו מקבלים עליהם אישורים או מישהו מונע מאיתנו, ולא יהיו שום ויתורים על בטחונה של ישראל".
על השאלה האם הוא מתכוון להביא רעיון לפשרה בפגישה עם הנשיא בוש, השיב ראש הממשלה: "למה שנביא רעיון לפשרה? אנחנו לא מדברים על פתרון קבע אלא על הפסקת האלימות והטרור".
שרון שוחח אמש עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ועדכן אותו במצב באזור ובפגישתו בשבוע שעבר עם שלושה בכירים ברשות הפלסטינית. ראש הממשלה אמר לנשיא כי יש להגביר את הלחץ הבינלאומי על ערפאת, וכי רק המשך הלחץ עליו ובידודו עשויים לגרום לרשות הפלסטינית להתחיל לפעול ברצינות נגד הטרור.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
"מנהיג גמיש". בן אליעזר
צילום רויטרס
צילום גלי תיבון
"חלק מציר הרשע". לנדאו
צילום גלי תיבון
מומלצים