שתף קטע נבחר

בוש הבטיח לשרון: נמשיך ללחוץ על ערפאת

נשיא ארה"ב הביע דאגה ממצוקת האוכלוסיה הפלסטינית והבטיח סיוע של 300 מיליון דולר לארגונים המסייעים לאוכלוסיה בשטחים. שרון: כשיתברר לפלסטינים שערפאת אינו מסוגל להביא לרווחתם, יהיו יותר אפשרויות ליצור הנהגה חלופית. קונדוליסה רייס לבן אליעזר: "אין מה לדבר עם ערפאת, אבל המצור ברמאללה עלול לחזק אותו". שרון ובן אליעזר נועדו לפגישת עדכון קצרה

ראש הממשלה, אריאל שרון, נועד לפנות בוקר (ו') עם נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש ודן עמו בין היתר במנהיגות חלופית לערפאת. בפגישה שארכה 45 דקות הבטיח נשיא ארה"ב לשרון להמשיך ללחוץ על ערפאת וציין כי האחרון "חייב לנקוט בצעדים ממשיים להפחתת הטרור". עם זאת, העיתון וושינגטון פוסט מדווח כי בוש דחה את בקשת שרון לצנן עוד יותר את קשרי ארה"ב עם הרשות הפלסטינית ולבודד את ערפאת.
נשיא ארה"ב שב על דרישתו מיו"ר הרשות הפלסטינית לעשות 100 אחוזי מאמץ להילחם בטרור: "היינו מופתעים ומאוכזבים מאוד כשקארין איי הגיעה. דעתי לא השתנתה", אמר בוש. עם זאת, הוא התחמק מתשובה לשאלת עיתונאים האם בדעתו "לעלות שלב"בכל הנוגע ליחסו לערפאת ולרשות הפלסטינית.
הנשיא בוש שב והביע תמיכה בהקמת מדינה פלסטינית: "אנחנו כמובן תומכים במדינה פלסטינית, שמכירה בזכותה של ישראל להתקיים. הבעיה היא שיש מי שלא רוצה להגיע לשם ורוצה להפעיל טרור. קשה להגיע לשיחות שלום בלי שהטרור ייפסק".
נשיא ארה"ב אמר לעיתונאים כי בפגישה עלו רעיונות כיצד ניתן לסייע ולהקל על האוכלוסיה הפלסטינית. בהקשר זה ציין בוש כי הממשל האמריקני הקצה 300 מיליון דולר לארגונים לא ממשלתיים שיסייעו לפלסטינים. "אני מודאג מפלסטינים רעבים ומפלסטינים שאינם מקבלים חינוך. הרבה סובלים מטרור של מעטים", הוסיף בוש. באשר לשליחותו של סגן הנשיא צ'ייני במזרח-התיכון אמר בוש: "אני שולח את סגן הנשיא כי הוא איש מפתח בממשל. אין כמו להסתכל לאנשים בעיניים ולומר להם 'אנו מתכוונים להילחם בטרור', ואנו מצפים מאחרים להצטרף אלינו".
בפגישה עם כתבים בוושינגטון, לאחר הפגישה, אמר שרון ש"הנהגה לא מחליפים ביום אחד. זה תהליך שתלוי בלחץ שיופעל על ערפאת. ככל שהלחץ יהיה כבד יותר, כך משך הזמן של היווצרות הנהגה חלופית יהיה קצר יותר".
שרון הוסיף ש"כשיתברר לפלסטינים שערפאת אינו מסוגל להביא לרווחתם הכלכלית ולא לעצור את הטרור יהיו יותר אפשרויות להגיע להחלפת ההנהגה".
"אני באופן אישי וממשלתי רואים בערפאת מכשול לשלום. הוא בחר באסטרטגיה של טרור והקים קואליציה של טרור, ולכן יש ללחוץ על ערפאת כדי שתהיה מנהיגות אלטרנטיבית בעתיד", ציין ראש הממשלה. שרון הדגיש גם כן את הצורך להקל על האוכלוסיה הפלסטינית שאינה מעורבת בפעילות טרור. הוא הוסיף: "צריכה להיות הפסקה מוחלטת של האלימות וההסתה, מעצר של כל הטרוריסטים ופריקת ארגוני הטרור מנשקם שיועברו לנציגים אמריקניים ויושמדו. אני מאמין שיום אחד נגיע לשלום. ישראל מחוייבת לשלום. בסופו של תהליך, מדינה פלסטינית תוקם, אבל זה יהיה כשהטרור ייפסק". שרון אמר כי "אפשר להביט קדימה באופטימיות, למרות שזהו מאבק ארוך בטרור".

רייס לבן אליעזר: המצור עלול לחזק את ערפאת

שרון ובן אליעזר נפגשו אמש, כל אחד בנפרד, עם היועצת לביטחון לאומי, קונדוליסה רייס. בן אליעזר אמר בתום הפגישה שרייס הביעה ביקורת על המצור שמוטל על ערפאת ברמאללה. היא הביעה חשש שהמצור עלול לבנות את מעמדו של ערפאת מחדש במקום לנטרלו. לדברי בן אליעזר, רייס הסכימה שערפאת אינו כתובת אפקטיבית כרגע מבחינת ישראל ואמרה כי "חבל על הזמן, ואין מה לדבר אתו". בן אליעזר הוסיף שרייס הסכימה להערכה שהציג בפניה, לפיה ערפאת יכול להרגיע את השטח, אך אינו רוצה בכך.
גורמים דיפלומטיים אמריקניים הביעו תרעומת על כך שבן אליעזר חשף בפני עיתונאים את תוכן פגישותיו עם בכירי הממשל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
פגישה עם בוש. שרון
צילום רויטרס
מומלצים