שתף קטע נבחר

סיבוב בוטיקים

יקבי הבוטיק מעשירים את תרבות היין המקומית והם יככבו גם ב"תערוכת היין" שתיערך בסוף החודש. קטנים, אבל גדולים

פריחת יקבי הבוטיק היא חלק סימפטי ביותר של מהפכת היין העוברת עלינו בשנים האחרונות. יש ויש בתופעה: מחבית בודדת בפינת המוסך הפרטי, הנותנת כמה מאות בקבוקי יין לשמחת החברים, או לצערם הרב, תלוי באיכות – ועד יקבים מקצועיים, אם לא למעלה מזה, המפיקים אלפים בודדים של בקבוקים משובחים בכל שנה. הגודל, במקרה שלהם, ממש לא קובע. בתערוכת "יינות ישראל" שתהיה בסוף החודש בבית הסקוטי ביפו, יוצגו בין השאר יינות חדשים של 3 יקבי בוטיק – וזאת הזדמנות לעסוק בהם.

"יקב ססלוב"

נוסד ב 1998 בקיבוץ אייל על ידי אחת מדמויות היין היותר מרתקות של ישראל, ברי ססלוב. יליד קנדה, שלמד יין בקליפורניה, הגיע לישראל כמתנדב במלחמת שש הימים, ומאז הוא כאן. הענבים שלו גדלים בגליל העליון, בגובה 800 מטרים מעל פני הים, ועל מנת להתגבר על מכשלת היות היקב מרוחק מהכרם, הם נבצרים, ידנית, מונחים בארגזים קטנים, ומובלים במשאית קירור, על מנת שלא תתפרץ תסיסה בלתי מבוקרת.
היין החדש שלו הוא "אדום קברנה סובניון 1999" – שהתבגר לו לאיטו בחביות אלון צרפתי, אמריקני והונגרי, וכאשר הוא נפתח כעת בכוס, מזומנת לאף חוויה נעימה מאוד של ריחוף בעננת ניחוחות עשירה שיש בה גרגרי יער בשלים, שזיף מזיע בשמש, משבי שנף ועץ חרוך, קסיס מעוך והדי תבלינים, יין אציל, הגיגי ויחד עם זאת רך ונעים. שילוב מנצח.

"היין של אלכסנדר"

יקב שהקימו אילנה ויורם שלום, בשנת 1996, במושב בית יצחק. הם אוטודידקטים בנושא היין, צברו נסיון וידע תוך כדי עשייה, נעזרים בייעוץ מקצועי קבוע והתוצאות של כל זה מעוררות הערכה רבה. על תוויות הבקבוקים שלהם מופיע צילום אביו המנוח של יורם, ששמו כמובן אלכסנדר. גם הענבים שלהם מגיעים מכרם בן זמרה, בגליל העליון, מגפנים בנות שבע שנים.
היין החדש שלהם "מרלו 1999" – התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 14 חודשים. יש לו גוון אדום עמוק ומושך, ניחוח דובדבני עשיר, שנף נעים וניצוצות קליית עץ מדגדגים. בטעימה הוא מאוזן, נעים וידידותי לחיך. יין מומלץ.

"יקב יפו"

נמצא ממש ביפו, אך חלק משורשיו באלזאס, אחד מאזורי היין הנפלאים של צרפת. אן צלניקר קופין, ילידת המקום, בת למשפחה עם מסורת בתחום, ובעלה הישראלי משה צלניקר, ייסדו את היקב ב 1998, והבציר הראשון היוצא לשוק הוא זה של 2000, הכולל שלושה יינות, מרלו, קברנה סוביניון ומרלו מתוק.
ענבי המרלו נבצרו בכרם יחיד בהרי ירושלים, והיין תסס שבעה ימים והושאר על קליפותיו שבעה ימים נוספים למיצוי הטעמים. הוא מכיל רק את מה שהתקבל מריסוק הענבים (run free), ואילו היין שנסחט נלקח לעשיית המרלו המתוק, שהוא יין מחוזק בסגנון הפורטו, שיושן בחבית עץ אלון צרפתי חשוף לשמש. הקברנה שלהם, מענבי כרם בגליל העליון, עבר תסיסה שנייה בחביות ואחר כך התיישן 12 חודשים בעץ אלון אמריקני וצרפתי. טעימה ראשונה של יינות יפו עוררה חשק להמשיך ולהיפגש עם יינותיו גם בבצירים הבאים. נראה שיש להם עתיד מבטיח ומעניין.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברי ססלוב. אחת מדמויות היין המרתקות של ישראל
מומלצים