שתף קטע נבחר

האופוזיציה: אין מקום לממשלת אחדות

בהצבעה על החוק לפיזור הכנסת היה תיקו. מחלוקת בקרב הקואליציה והאופוזיציה בשאלה האם ההצעה תעבור מיד לקריאה ראשונה במליאת הכנסת

תיקו בהצבעה על החוק לפיזור הכנסת: שמונה חברי כנסת תמכו אתמול (יום ג') בהצעה ושמונה התנגדו.
האופוזיציה טוענת שהוחלט כי אם יהיה תיקו ההצעה תעבור מיד לקריאה ראשונה במליאה. הקואליציה טוענת מנגד כי אם יש תיקו ההצעה חוזרת לדיון בוועדה.
ראשי סיעות האופוזציה החליטו אתמול בישיבה שערכו בכנסת, להביא את הצעות החוק לפיזור הכנסת ולהקדמת הבחירות לדיון לקראת קריאה ראשונה בוועדת החוקה של הכנסת.
בהודעה משותפת שהוציאו הסיעות נאמר כי "נתמוך בפעולות הממשלה שתכליתן יהיה ביטחון לישראל ולתושביה, אבל נתבע תיאום מוקדם של פעולות אלה עם באי כוחנו".

שרון: אין מקום לממשלת אחדות

יו"ר האופוזיציה, אריאל שרון, אמר לפני הפגישה כי לדעתו אין כעת מקום לממשלת אחדות, "אחדות והסכמה בעם חשובים, אבל זה מחייב שהתכנית המדינית תהיה מוסכמת על ידי כל השותפים לממשלה". שרון הוסיף כי "ברק מתכוון להמשיך בתכנית שהגיע איתה לקמפ דייויד ולכן איננו צריכים להצטרף לממשלה. נתמוך בה מבחוץ כל זמן שנעשים צעדים נכונים ועכשיו לא נעשים הצעדים הנכונים".
סיעות האופוזיציה הכוללות את הליכוד, ש"ס, האיחוד הלאומי-ישראל ביתנו, המפד"ל, יהדות התורה, ישראל בעלייה וחירות הצהירו כי החליטו להפיל את ממשלת ברק מהסיבה הבטחונית - מדינית כשיו"ר ש"ס, אלי ישי הוסיף שלמרות שש"ס הבטיחה כי תגבה את ברק - היא תצביע בעד פיזור הכנסת גם בגלל הרפורמה החילונית.

ישי: "ברק מנצל אותנו"

יו"ר ש"ס אלי ישי הוסיף "ברק לא היה צריך לתת לערפאת אולטימטום ואחר כך לא לבצע אותו. עכשיו זה נראה כמו התקפלות. צריך לבצע מדיניות מאוחדת אבל ברק ממשיך במהפיכה החילונית ומנצל את כולנו לצרכים הפולטיים שלו. ראש הממשלה חייב לקבל החלטות עם האופוזיציה במיוחד כשהוא נשען על 24 מנדטים בלבד".
מחאתה של ש"ס בעניין הרפורמה החילונית נוסחה בהחלטת סיעות האופוזיציה בצורה כללית, כדי שגם הסיעות שמקבלות את רעיון הרפורמה האזרחית יוכלו להזדהות עימה, "אנחנו בעד רפורמות שמאחדות את העם ולא רפורמות שגורמות למהפכות ולקרע בעם. רפורמות עקרוניות צריכות להתקבל על דעת רוב העם", אמרה ההודעה המשותפת.
יו"ר ישראל בעלייה, נתן שרנסקי, שבמשך השנה וחצי האחרונות קרא לממשלת אחדות, ניסה להסביר את תמיכתו בפיזור הכנסת ובהפלת ראש הממשלה בכך שברק בחר לנהל משא ומתן עם ערפאת, "פיזור הכנסת יהיה אות אזהרה לראש הממשלה", אמר שרנסקי.
ח"כ שאול יהלום מהמפד"ל אמר כי הממשלה פגעה בכוחה של המדינה, "אנחנו רוצים ממשלת חירום משותפת שתעצור את התהליך המדיני".
סיעת "ישראל ביתנו" שנכחה בישיבה, הודיעה כי מראש לא תמכה בממשלת אחדות. יו"ר הסיעה אביגדור ליברמן: "אני מהתחלה אמרתי שברק לא כשיר, יצרנו איתו קשר והצענו לו גיבוי אבל הוא מעדיף קואליציה עם ערפאת ולא עם מפלגות ציוניות יהודיות".
סיעת שינוי הודיעה כי היא מתכוונת להצביע נגד החוק לפיזור הכנסת והיא ממשיכה לתת גיבוי חיצוני לראש הממשלה.
ח"כ טאלב א-סנע, שבגלל שלא הגיע להצבעה בוועדת החוקה התאפשר התיקו, אומר כי עשה זאת בכוונה משום הוא מעוניין להפיל את הממשלה: "אנחנו לא ניתן פרס לברק על המעשים האיומים שעשה ונעביר לו מסר חד משמעי שהציבור הערבי שהביא אותו לשלטון הוא הציבור שגם יוריד אותו מהשלטון. ברק מבצע מדיניות של הימין במסווה של שמאל. מבחינתי ששרון יהיה ראש ממשלה כי אז לפחות השמאל לא יתן לו לבצע את מדיניותו ויילחם בו. אם ממשלת ימין אז ממשלת ימין, אם שמאל אז שמאל, אם מלחמה אז מלחמה".

סנה: חוסר אחריות של האופוזיציה

סגן שר הבטחון, אפרים סנה אמר בתגובה כי סיעות האופוזיציה נוהגות בחוסר אחריות, "יש נושאים שיש להתאחד סביבם, כמו עמידה מול האלימות והטרור. במלחמת המפרץ תמכה מפלגת העבודה בהבלגה של ממשלת הליכוד מול הטילים העיראקים ואנו מצפים מהאופוזיציה שתעשה כעת את אותו הדבר", אמר סנה.
קבוצת "דור ההמשך בליכוד" קוראת לשרון ולכל סיעות האופוזיציה להפסיק גם את הגיבוי החיצוני שניתן לברק מאחר ולטענתם, "ראש הממשלה
מהתל באופוזיציה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:דודו פריד
נסיון לפזר את הכנסת. שרון
צילום:דודו פריד
משה שי
"ברק התקפל". אלי ישי
משה שי
צילום: איי אף פי
"אות אזהרה לברק". שרנסקי
צילום: איי אף פי
ארכיון ידיעות אחרונות
חוסר אחריות של האופוזיציה. סנה
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים