שתף קטע נבחר

נדחה ערעורו של אזרח גרמני שהצטרף לחיזבאללה

סטיבן סמירק, שהתאסלם והצטרף לחיזבאללה, הגיע לישראל כדי לצלם מקומות פוטנציאליים לפיגועים. בערעורו טען כי ההודאות נגבו ממנו תוך לחץ פיזי

בית המשפט העליון דחה היום (ב') את ערעורו של סטיבן סמירק, אזרח גרמני, שהורשע בעבירות של קשירת קשר וסיוע לאויב, קשירת קשר למסירת ידיעה לאויב, בכוונה לפגוע בבטחון המדינה וכן חברות בארגון טרור. בית המשפט המחוזי גזר עליו 10 שנות מאסר.
סמירק, אזרח ותושב גרמניה, התאסלם בשנת 1994. בשנת 1997 נסע ללבנון והצטרף לארגון החיזבאללה. במהלך שהותו בלבנון עבר סמירק הדרכה ואימונים מעשיים בהפעלת כלי נשק וחומרי נפץ. עם סיום אימוניו צויד בסכום כסף, מצלמה וסרטי צילום וקיבל הוראה להגיע לישראל כתייר, ולאסוף מידע לגבי מקומות פוטנציאליים לביצוע פיגועי התאבדות.
בחודש נובמבר 1997 הגיע סמירק לישראל בטיסה מאמסטרדם דרך רומא. בעקבות מידע מודיעיני, הוא נעצר מיד לאחר נחיתתו בשדה התעופה בן גוריון על ידי אנשי שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל.
בחקירתו טען סמירק כי הגיע לארץ כתייר לביקור במקומות הקדושים. מאוחר יותר סיפר סמירק כי התאסלם והצטרף לחיזבאללה וכי נשלח על ידי לארץ כדי לצלם מקומות הומי אדם בחיפה ובתל אביב, כהכנה לביצוע פיגוע. סמירק הוסיף פרטים לגבי האימונים הצבאיים שעבר.
בבית המשפט המחוזי כפר סמירק בכל המיוחס לו. הוא טען שההודאות נלקחו ממנו באיומים, תוך הפעלת לחץ פיזי על ידי אנשי השב"כ, ואמר כי בין היתר כוסה ראשו בשק ונמנעה ממנו שינה.
בערעור חזר סניגורו של סמירק, עו"ד אביגדור פלדמן, על עיקרי הטענות שהועלו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, באשר לקבילות ההודאות שמסר סמירק במהלך חקירתו.
בית המשפט העליון דחה כאמור את הערעור. בפסק הדין כתבו השופטים דורית בייניש, אדמונד לוי ומרים נאור: "המערער פעל מתוך מניע אידיאולוגי לפגוע במדינת ישראל ובאזרחיה והיה נחוש בדעתו לאסוף מידע אודות מקומות הומי אדם בישראל, כהכנה לביצועו של פיגוע המוני. בזכות שיתוף פעולה עם כוחות הביטחון בארץ ובחו"ל, נעצר המערער מיד עם הגיעו לארץ ובכך סוכלה הוצאת תוכניתו אל הפועל".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גלי תיבון
הערעור נדחה (צילום ארכיון)
צילום גלי תיבון
מומלצים