שתף קטע נבחר

נבחרת קמרון

ה"אריות", בניצוחו של המאמן הגרמני וילפריד שייפר, זכו באליפות אפריקה האחרונה, ורוצים להסתער גם על גביע העולם, אליו העפילו בפעם הרביעית ברציפות

נבחרת קמרון אולי אינה הנבחרת המלהיבה ביותר שיש לאפריקה להציע, אך אין ספק כי מדובר בנבחרת היציבה והמצליחה ביותר, ויש האומרים שזו הנבחרת ה'אירופית' ביותר בתולדות היבשת.
הנציגות האחרות של אפריקה מציגות בדרך כלל כדורגל אטרקטיבי, שעלול להיראות גם שכונתי. המקרה של "אריות הבלתי ניתנים להכנעה" מקמרון שונה: הנבחרת העפילה לגביע העולם החמישי בתולדותיה (פעם רביעית ברציפות), הפעם בהובלת מאמן גרמני, וילפריד שייפר. שחקני הנבחרת הקמרונית, שהוכיחו שוב את העליונות שלהם ביבשת בזכייה באליפות אפריקה השנה ובטורניר האולימפי בסידני, מפוזרים בכל רחבי אירופה, בקבוצות פאר בצרפת, איטליה, אנגליה וספרד, ולרובם יש ותק של שנים רבות בכדורגל האירופי.
עם זאת, בניגוד לעבר, קשה להצביע על שחקן מפתח אחד הבולט בנבחרת המגובשת והנחושה הזאת, שלבטח תגיע להישגים מול קבוצות נוצצות הרבה יותר בדרום קוריאה ויפן. רבים מה"אריות" של קמרון, הוכיחו את עצמם כחיות טרף גם בספארי של ליגות אירופה, הבולטים שבהם: המגינים ג'רמי ניאטאפ (ריאל מדריד) וריגוברט סונג (פ.צ. קלן), הקשרים לאורן אטאמה-מאייר (ארסנל) ומארק ויויאן פו (ליון), והחלוצים סמואל אטו (מיורקה) ופטריק מ'בומה (סנדרלנד).

היסטוריה

ההופעה הראשונה של קמרון ברצף האחרון של הופעות בגביע העולם, היתה באיטליה 1990, ותיזכר כפריצת דרך של הכדורגל הקמרוני והאפריקני בכלל. ממשחק הפתיחה של הטורניר, בו הפתיעו ה"אריות" את אלופת העולם דאז ארגנטינה (0:1) ועד לחגיגות של של הסקורר המופלא, רוז'ה מילה, אם לא שחקן הכדורגל הטוב ביותר בתולדות קמרון, אז בוודאי הססגוני שבהם. מילה הוכיח באיטליה 90' ובארצות הברית 94', ששערים אפשר לכבוש גם בגיל 40 פלוס. קמרון שאומנה לאורך השנים על ידי מאמנים אירופים מהולנד וצרפת, העלתה לגדולה שחקנים גדולים נוספים כמו מחולל הכדורגל הקמרוני, עמנואל קונדה, החלוץ פרנסואה אומאם ביאיק, השוער ג'וזף אנטואן בל וכמובן מיודענו, סיריל מקאנאקי (קשר מכבי תל אביב בעבר).

שחקן מפתח - פטריק מ'בומה

החלוץ פטריק מ'בומה קנה את עולמו בהופעה הראשונה שלו בגביע העולם בצרפת 98', כשהוביל את טבלת מלך השערים של שלב הבתים עם לא פחות מחמישה שערים. מ'בומה בן ה-31 החל את הפעילות הבינלאומית שלו במחצית השנייה של שנות התשעים והצליח מאוד בנבחרת. המהירות, הממדים והכוח המתפרץ שלו, הפכו אותו ליורש טבעי למילה ואומאם ביאיק, חלוץ מטרה בנבחרת שהפכה לבעלת אוריינטציה הגנתית.
במוקדמות הגביע העולמי באפריקה כבש מ'בומה ארבע שערים ונבחר לשחקן השנה באפריקה לשנת 2000. עם זאת, מ'בומה לא זכה לנחת בקריירה המקצוענית שלו שעברה דרך צרפת (פ.ס.ז' ומץ), יפן (גמבה אוסאקה) וחזרה לאירופה, הפעם באיטליה (קליארי ופארמה). בעיצומה של העונה עזב את איטליה לטובת אנגליה, לאחר שהושאל מפארמה לסנדרלנד מהפרמייר ליג.

תסריט אופטימי: אפילו חצי גמר

הכדורגל העולמי מחכה לפריצה של הכדורגל האפריקני לשלבים הסופיים של הגביע העולמי ולהתמודדות על הגביע עצמו. אם עד עכשיו הסתפקו בקמרון בתפקיד המרענן הרשמי של המשחקים, הטורניר הנוכחי יציג לבטח נבחרת בעלת עוצמה ואחריות בהשפעת שייפר, משעשעת מעט פחות, אבל בעלת פוטנציאל ווינריות לא פחות מבטיח משל יריבותיה בבית 5 גרמניה ואירלנד.

תסריט פסימי: יותר מדי תיקו

נבחרת קמרון היא נבחרת מוכשרת ויציבה, אך נראה כי שינתה את פניה ובחרה בכיוון מנוגד לגירסאות הקודמות שלה - כיוון שער היריבה. אם בעבר קמרון התאפיינה במשחק התקפי יצירתי ואגרסיבי, הרי שבגירסא הנוכחית מדובר בקבוצת קצבים הגנתית שמאבטחים בנחישות את השוער המצוין, אליום באוקר (או ז'אק סונגאו הוותיק). מול אירלנד וגרמניה, קבוצות בעלות חולייה אחורית טובה לא פחות, ייתקשו הקמרונים להבקיע ותוצאות תיקו רבות מדי, לא מורות על הישגים טובים יותר מבעבר - מקסימום העפלה לשמינית הגמר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
קמרון. לע האריות
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
פטריק מ'בומה. שחקן המטרה של קמרון
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: אי פי
לאורן אטאמה. טוב לקמרון, טוב לארסנל
צילום: אי פי
מומלצים