שתף קטע נבחר

עוגת מוס שוקולד - ללא ביצים

היא נראית כיצירת קונדיטוריה, אינה מכילה ביצים ומהירה מאוד להכנה. רוני ונציה אופה עוגה גבוהה וחגיגת לסיום ארוחת ליל הסדר

עוגה גבוהה וחגיגית, נהדרת לסיום ארוחת ליל הסדר: שכבת בסיס פריכה של אגוזים, שקדים וחמאה, ומעליה מוס שוקולד בניחוח תפוז (ללא ביצים כלל). הטעמים בפה מתעצמים ובולטים בזכות ניגוד הטקסטורות בין הבסיס הקראנצ'י לבין המוס האוורירי. והכי חשוב: העוגה נראית כיצירת קונדיטוריה, אבל היא מהירה מאוד להכנה (אפילו לאלה שאינם מיומנים באפייה). חג שמח.

 

 

המרכיבים:

 

 

לשכבת הבסיס:

 

1/4 כוס אבקת קקאו מריר

 

1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

 

1/4 כפית קינמון

 

1 כוס אגוזי לוז קלויים, לא קלופים

 

1/2 כוס שקדים קלויים קלות

 

75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

 

למוס שוקולד:

 

450 גרם שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות

 

1/2 כוס אבקת קקאו מריר

 

1/4 כוס מים

 

1/2 כוס אספרסו נוזלי

 

3 מכלים של שמנת מתוקה (750 מ"ל)

 

קליפת תפוז מגוררת משני תפוזים

 

3 כפות ליקר תפוזים "גרנד מרנייה" (או ליקר תפוזים אחר)

 

כלים:

 

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ עם שוליים בגובה כ - 8 ס"מ, משומנת בתחתית

 

 

אופן ההכנה:

  1. שכבת הבסיס: בקערת מעבד מזון שמים את הקקאו, הסוכר החום והקינמון ומערבבים. מוסיפים את האגוזים והשקדים, וקוצצים לפירורים גסים. יוצקים את החמאה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית. מקררים במקרר 45 דקות לייצוב.
  2. מוס השוקולד: בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו מעל לסיר עם אדים, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.
  3. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.
  4. מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצפת. יוצקים לתבנית ומחליקים. מקררים במשך 8 שעות או כל הלילה.
  5. ההגשה: מקשטים את פני העוגה בחצאי תותים טריים (עם הגבעול הירוק). מעבירים סכין חמה (טבולה במים חמים ומנוגבת) מסביב לשוליים ומשחררים את הקפיץ. פורסים את העוגה בסכין החמה ומגישים.

 


פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון זוסמן
בסיס פריך ומוס שוקולד בניחוח תפוז
צילום: דורון זוסמן
מומלצים