שתף קטע נבחר

 

"עשרות עיתונאים נפצעים מירי צה"ל"

סגן יו"ר אגודת העיתונאים הזרים, אליאס זנניר, תוקף בחריפות את "הצבא הישראלי שלא עושה דבר כדי להעמיד לדין חיילים שיורים בעיתונאים". ישראל: נמאס מהשקרים הללו

סגן יו"ר אגודת העיתונאים הזרים, אליאס זנניר, תקף את ישראל בחריפות במסגרת דברים שנשא אמש (ב') בטקס אזכרה שנערך ברשות לצלם האיטלקי שנהרג מאש כוחות צה"ל, רפאלו צ'ירילו. זנניר טען כי עשרות עיתונאים נפצעים כתוצאה מירי של צה"ל ושלטונות הצבא לא עושים דבר על מנת להעמיד לדין את האחראים "ולכן התופעה נמשכת".
הוא ציין כי "מאז פרוץ ההתקוממות הפלסטינית, קיבלנו בהתאחדות העיתונאים הזרים תלונות על אירועי ירי במהלכם נפצעו 39 כתבים, פלסטינים וזרים, אשר עבדו בשרות התקשורת הזרה. באף אחת מהתלונות לא נרמז כי יש חשד אפילו קל שבקלים כי מקור הירי היה פלסטיני. כולם אמרו, בביטחון כמעט מלא, כי הם נורו מאש של חיילים ישראלים".
לדבריו, "יחד עם הקבוצה הבינלאומית 'כתבים ללא גבולות', פנינו לרשויות הישראליות בבקשה לחקור את המקרים. לא היינו נאיביים ולא ציפינו שחייל שידו קלה על ההדק יישלח לכלא בעקבות ירי לעבר כתב, אולם ציפינו מהצבא הישראלי לנקוט לפחות צעדים סמליים נגד המעורבים".
הוא הוסיף כי "למרבה הצער, ממצאי הצבא לא סיפקו אותנו כלל וכלל. הם לא נקטו בצעדים נגד החיילים. מצד הצבא, המקרים בהם נורו ונפצעו 39 כתבים, נסגרו. הם טענו כי לא היתה שום ראיה חוקית המצדיקה נקיטת הליכים משפטיים נגד החיילים. הוויכוח התמידי עם הצבא הישראלי היה מבוסס על הצורך להעמיד חייל אחד או שניים למשפט כדי לשלוח לכל החיילים את המסר כי אסור לירות על כתבים. חייל אשר יורה על כתב במזיד או בשוגג ולא נאלץ לעמוד בפני שום הליך משפטי, יסיק לאחר מכן כי הוא יכול לחזור על המעשה מבלי לשאת בתוצאות. כנ"ל לגבי חיילים אחרים. הם עלולים לחשוב כי הם יכולים לירות בכתבים, ולא יינקטו נגדם שום צעדים. נראה כי זו תחושה רווחת בקרב החיילים. זה מה שהוביל, במידה רבה, לתקרית הקטלנית בה נהרג חברנו, הכתב האיטלקי".
הוא ציין כי "מלבד כתב ערוץ 1, בני ליס, לא שמענו על אף כתב שנורה מירי של כוחות הביטחון הפלסטינים או לחילופין מירי של חמושים פלסטינים".
הוא אמר כי "באשר לרשות הפלסטינית, יש לנו טענות גם כלפיהם. אך אלה מתייחסות בעיקר להחרמת קלטות או מניעת סיקור בחלקים מסוימים של רצועת עזה והגדה המערבית, בעיקר בימים שלאחר התקפות הטרור על ניו יורק וושינגטון ב-11 בספטמבר. אבל החרמת קלטת של צלם לא מסוכנת או מסכנת חיים כמו פתיחת אש לעבר כתבים".

ישראל: "נמאס מהשקרים של העיתונאים הפלסטינים"

דני סימן, מנהל לשכת העיתונות הממשלתית, אמר בתגובה כי "הדברים הם חמורים ביותר. העיתונאים הפלסטינים מתמקמים לא פעם בתוך ההמון ואף משתתפים בהתססות ונפגעים כדרך אגב מתגובת צה"ל ולא באופן מכוון. נמאס לשמוע את שקרי העיתונאים הפלסטינים ולא ייתכן שהם ינצלו את נכונות מדינת ישראל לדמוקרטיה ולחופש העיתונות כדי לפגוע במדינת ישראל באופן מכוון ושיטתי, על מנת לסייע לאינטרס של הרשות".
לדבריו, לשכת העיתונות הממשלתית תפעל בהתאם נגד אותם עיתונאים שפועלים בלא אמות מידה עיתונאיות מקצועיות ומשרתים פעולה באופן מוחלט עם הרשות הפלסטינית. הדבר ייאלץ אותנו לשקול מחדש את נכונותינו לשתף פעולה עם עיתונאים פלסטינים העובדים עם הרשתות הזרות".

צה"ל: מנסים להימנע מפגיעה

דובר צה"ל השיב בתגובה: "צה"ל מכיר בחשיבות הרבה של הסיקור התקשורתי במצבי לחימה, מנחה ברוח זו את החיילים והמפקדים ומטבע הדברים מעוניין להימנע מכל פגיעה באמצעי התקשורת. עם זאת, דובר צה"ל מבקש להדגיש כי כתבים הנכנסים למוקדי לחימה מסכנים עצמם ביודעין, בייחוד כאשר הדבר נעשה ללא תיאום מוקדם עם צה"ל. צה"ל מביע צער עמוק על כל פגיעה באזרחים, ובכללם גם פגיעה באנשי תקשורת".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
העיתונאי האיטלקי שנהרג. "אצבע קלה"
צילום: איי פי
צילום: לשכת העיתונות הממשלתית
דני סימן. "נמאס מהשקרים"
צילום: לשכת העיתונות הממשלתית
מומלצים